Χρειάζεται θεραπεία με ειδικό που ξέρει από το συγκεκριμένο πρόβλημα και θέλει υπομονή και δέσμευση από εσάς ευχαριστώ
Γεια σας, για να σταματήσετε τα βουλιμικά επεισόδια καλό θα ήταν να έχετε παράλληλη επικοινωνία - στήριξη από 2 επαγγελματίες υγείας : 1) διαιτολόγο και 2) επαγγελματία που ασχολείται με την ψυχική υγεία. Σκοπός είναι να βρείτε την αιτία, να τρέφεστε σωστά και να το ξεπεράσετε.
Καλησπέρα σας. Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε έναν ειδικό ψυχικης υγειας που να ειδικεύεται σε διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Καλησπέρα σας! Η συνεργασία με έναν διαιτολόγο και με έναν ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το θέμα που σας απασχολεί.
καλησπέρα η βουλιμία χρειάζεται προσπάθεια αρκετή όποτε θα έλεγα ότι χρειάζεται να σας παρακολουθεί κάποιος ειδικός.Την όρεξη μπορούμε να την ελέγξουμε με το βελονισμό και συνδυαστικά με ψυχολογικη υποστήριξη να βρεθεί η αιτία, πώς ξεκινάει και στη συνέχεια υποστήριξη.
Είναι αναγκαίο να αρχίσετε ψυχοθεραπεία, ώστε να μάθετε να διαχειρίζεστε τις αρνητικές σκέψεις και να σταματήσουν τα βουλιμία επεισόδια. Η συμπεριφορική γνωσιακή ψυχοθεραπεία θα είναι πολύ ωφελιμη
Μπορείτε να δοκιμάσετε να βγείτε έξω από το σπίτι σας και να περπατήσετε, να δείτε μια ταινία, ή να κάνετε κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεχαστειτε και παράλληλα να σας ευχαριστεί. Εάν δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο.
Εφόσον πρόκειται πράγματι για βουλιμικά επεισόδια - δηλαδή έχετε πάρει διάγνωση και έχουν αποκλειστεί παθολογικά αίτια- θα χρειαστείτε την βοήθεια κάποιου ειδικού προκειμένου να αντιμετωπιστεί σωστά και ριζικά το πρόβλημα και να εντοπιστούν τυχόν άλλες ψυχοπαθολογικες καταστάσεις, όπως πχ κάποια αγχώδης διαταραχή, εάν υπάρχουν.
Η αντιμετώπιση των βουλιμικών επεισοδίων απαιτεί μια συνδυαστική προσέγγιση:
Ψυχοθεραπεία,
διατροφική υποστήριξη ένας διατροφολόγος μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη υγιών διατροφικών συνηθειών.
Αυτοπαρατήρηση, καταγραφή γευμάτων και συναισθημάτων για τον εντοπισμό μοτίβων.
Διαχείριση Άγχους: Τεχνικές χαλάρωσης όπως γιόγκα και διαλογισμός.
Στήριξη: Ζητήστε υποστήριξη από οικογένεια, φίλους και ομάδες υποστήριξης.
Αυτοαποδοχή: Εργαστείτε για να αποδεχτείτε το σώμα σας και να αναπτύξετε αυτοεκτίμηση.
Φαρμακευτική Αγωγή: Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν αντικαταθλιπτικά φάρμακα.
Η συνεργασία με επαγγε...λματίες υγείας και η συνεχής προσπάθεια είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της βουλιμίας.
Διάβασε περισσότερα
Καλησπέρα σας. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. H ψυχοθεραπεία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε για ποιους λόγους καταφεύγετε στο φαγητό για να αντιμετωπίσετε αυτά που σας δυσκολεύουν. Μέσα από την ανάλυση θα μπορέσετε σιγά σιγά να διοχετεύσετε τα συναισθήματα σας στον λόγο και όχι στο φαγητό.
Τα μικρά και συχνά γεύματα μεσα στην ημέρα θα σας βοηθήσουν, να μην μένετε πολλές ώρες νηστική, ώστε να μην έχετε βουλιμικα επεισόδια. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία από τροφές επίσης θα βοηθήσει, όχι μονότονες διατροφές. Καλό θα είναι να επισκεφθείτε και έναν κλινικό διαιτολόγο ώστε να σας βοηθήσει, να σας συντάξει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σας, να σας παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα με κατάλληλες μετρήσεις και να σας βοηθήσει να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες εφ όρου ζωής.
Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση των βουλιμικών επεισοδίων απαιτεί μια συντονισμένη προσέγγιση. Αρχικά, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τα συμπτώματα που συνοδεύουν τα βουλιμικά επεισόδια, όπως η ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού και τα επακόλουθα αισθήματα ενοχής.
Η βουλιμία συχνά έχει βαθύτερα αίτια, όπως συναισθηματική δυσφορία ή χαμηλή αυτοεκτίμηση. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της, είναι σημαντική η υιοθέτηση στρατηγικών όπως η ανάπτυξη υγιών διατροφικών συνηθειών και η ενίσχυση της αυτογνωσίας.
Η υποστήριξη από οικογένεια, φίλους, και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθώς και η ψυχοθεραπεία, είναι κρίσιμα στοιχεία για την θετική... εξέλιξη.
Διάβασε περισσότερα
Καλησπέρα σας,
Τα βουλιμικά - υπερφαγικά επεισόδια τις πεισσότερες φορές ανήκουν σε κάποιο είδος διατροφικής διαταραχής όπως για παράδειγμα Ψυχογενή Βουλιμία.
Καλό θα ήταν όμως, να αποκλειστούν για αρχή οποιαδήποτε παθολογικά αίτια (σε περίπτωση που υπάρχουν) και στην συνέχεια το πιο ωφέλιμο θα ήταν να να επισκεφτόσασταν κάποιον ειδικό Ψυχικής Υγείας για να εξετάσετε αναλυτικά το συγκεκριμένο ζήτημα.
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Κάνε εγγραφή στο πρόγραμμα Instant Care και απόκτησε πρόσβαση σε απεριόριστα chat με γιατρούς για να καλύψεις τις ιατρικές σου ανάγκες άμεσα.