Καλημερα!Μετά την περιπέτεια μου με τον καρκίνο του μαστού προ 7 ετίας έπαθα κατάθλιψη με πρόβληματα αϋπνίας..Αυτό που παραμένει μέχρι σήμερα είναι η αϋπνία..Έχω δοκιμάσει διάφορες θεραπείες όπως με tritico,stilnox κλπ οι οποίες είχαν αποτέλεσμα μονο στην αρχή..Το μόνο που με πιάνει είναι το zanax παίρνω μισό του 1.00 mg όμως θέλω να το σταματήσω γιατί γνωρίζω για τις παρενέργειες του.Ειμαι 57 χρονων έχω μείνει άγρυπνη 4 νύχτες προσπαθώντας να το κοψω..μόνο λίγες ώρες το πρωί κοιμάμαι ..τι θα με συμβουλεύατε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γεια σας! Η κατάσταση με το καρκίνο, ως προς την εσώτερη ψυχολογία υποδηλώνει μια υπερδιέγερση θα έλεγε κανείς, από τη συναισθηματική φύση στην υπερανάπτυξη κυτταρικής ζωής. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να εξηγηθεί σε μια απλή παράγραφο. Μια τέτοια κατάσταση είναι αρκετά τραυματική και απαιτεί εργασία με την ψυχή προκειμένου να "καθαρίσει" εσωτερικά όλο το παλιό, να μαλακώσει λίγο το ανθρώπινο σύστημα και να αρχίζει να μαθαίνει να ξε-φοβάται. Πραγματικά, στη διάθεσή σας σχετικά με αυτό. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.
Γειά σας. Φαίνεται πως έχετε περάσει πολλά με την περιπέτεια της υγείας σας καθώς και με τα συμπτώματα που ακολούθησαν. Η προσπάθειά σας να διακόψετε το Xanax είναι σημαντικη, αλλά χρειάζεται σταδιακή και προσεκτική προσέγγιση για να αποφευχθούν οι έντονες σωματικές αντιδράσεις, όπως αυτή που περιγράφετε.
Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για ένα σταδιακό πλάνο μείωσης του Xanax.
Σκεφτείτε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία προκειμένου να διερευνήσετε την βαθύτερη αιτία της αϋπνίας και αυτων που σας απασχολούν και να νοηματοδοτησετε τα συμπτώματά σας ώστε να μπορέσετε σταδιακά να τα ξεπεράσετε.
Καλησπέρα,
η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει πολύ τόσο ως πρόληψη για επανεμφάνιση καρκίνου, όσο και για την αυπνία και το άγχος.
Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να μειώσετε το Xanax με τη σωστή καθοδήγηση από τον γιατρό σας. Η απότομη διακοπή μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία και αϋπνία, γι’ αυτό χρειάζεται σταδιακή μείωση και πιθανώς υποστήριξη από άλλες θεραπείες. Θα ήταν χρήσιμο να μιλήσετε με τον/ην γιατρό σας για την καλύτερη στρατηγική διακοπής του Xanax και να εξετάσετε τη δυνατότητα συνεργασίας με έναν ψυχολόγο που ειδικεύεται σε θέματα ύπνου για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας μακροπρόθεσμα.
Καλησπέρα σας, προτού διακόψετε το χάπι συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οδηγίες. Πολλές φορές σε κάποιες περιόδους της ζωής μας προτιμούμε το λιγότερο δυνατό κόστος για τον οργανισμό μας. Ίσως το να μένετε ξάγρυπνη για ώρες δεν είναι θεμιτό μαρκοπρόθεσμα. Συζητήστε το με τον γιατρό σας και μιλήστε με κάποιον ειδικό Ψυχολόγο για θέματα άγχους και κατάθλιψης.
Καλημέρα! Κατανοώ τη δύσκολη κατάσταση που βιώνετε. Η αϋπνία μπορεί να είναι επίμονη και το Zanax, αν και αποτελεσματικό, μπορεί να δημιουργήσει εξάρτηση. Συνιστώ να απευθυνθείτε σε γιατρό ή ψυχίατρο για να εξετάσετε ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, όπως σταδιακή μείωση του φαρμάκου και ψυχοθεραπεία (π.χ., CBT-I για αϋπνία). Μερικές φορές βοηθούν και φυσικές θεραπείες, όπως η χαλάρωση μέσω της αναπνοής.
Μπορείτε να δοκιμάσετε την υπνοθεραπεία. Επίσης, καλό είναι να διαχειριστείτε το "τραύμα" που σας άφησε η περιπέτεια υγείας που είχατε. Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε να πάρετε για έξι μήνες μαγνήσιο, αλλά θα πρέπει μετά να το διακόψετε για τουλάχιστον έξι μήνες, για να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.
Δεν είναι απλή η διακοπή όταν το λαμβάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιλήστε με ψυχίατρο να σας ενημερώσει για όλες τις θεραπευτικές λύσεις.
Καλησπέρα σας. Η χρόνια αϋπνία που περιγράφετε είναι μια συνηθισμένη κατάσταση μετά από δύσκολες εμπειρίες όπως η δική σας με τον καρκίνο του μαστού. Το σώμα και το μυαλό μπορεί να έχουν «μάθει» να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, κάτι που διατηρεί την αϋπνία, ακόμη κι όταν οι αρχικές αιτίες έχουν υποχωρήσει. Η εξάρτηση από φαρμακευτικές λύσεις όπως το Xanax είναι κατανοητή, αφού προσφέρει ανακούφιση, αλλά η ανάγκη σας να το διακόψετε είναι σωστή, καθώς μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα.
Η δυσκολία σας να κοιμηθείτε, ειδικά μετά την προσπάθεια διακοπής, είναι φυσιολογική. Το σώμα χρειάζεται χρόνο ...για να προσαρμοστεί. Η σταδιακή μείωση της δόσης, σε συνεργασία με τον γιατρό σας, είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν έντονα συμπτώματα στέρησης. Παράλληλα, υπάρχουν μη φαρμακευτικές προσεγγίσεις που μπορούν να βοηθήσουν.
Η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία για την αϋπνία (CBT-I) είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος που συνδυάζει αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου με τεχνικές για να περιοριστούν οι σκέψεις και οι ανησυχίες που κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση. Με τη βοήθεια ενός ειδικού, μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργείτε συνθήκες που ευνοούν τον ύπνο και να επανεκπαιδεύσετε το σώμα σας ώστε να συνδέει το κρεβάτι μόνο με την ξεκούραση.
Επιπλέον, μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορούν να κάνουν διαφορά: μια σταθερή ώρα ύπνου, η αποφυγή καφεΐνης και βαριών γευμάτων αργά το βράδυ, και η υιοθέτηση χαλαρωτικών δραστηριοτήτων πριν τον ύπνο, όπως διαλογισμός ή ήπια άσκηση. Η χρήση τεχνικών χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή ή η καθοδηγούμενη φαντασία, μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος που σχετίζεται με την αϋπνία.
Είναι σημαντικό να δείξετε υπομονή. Η διαδικασία εύρεσης μιας νέας ισορροπίας δεν είναι πάντα άμεση, αλλά με τον συνδυασμό σωστής υποστήριξης και αλλαγών στον τρόπο ζωής, θα μπορέσετε να αποκαταστήσετε τον ύπνο σας. Η συνεργασία με τον γιατρό σας και, αν είναι δυνατό, με έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο, θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο.
Διάβασε περισσότερα
Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζετε την αϋπνία, ειδικά μετά από μια τόσο δύσκολη εμπειρία. Φαίνεται πως το σώμα σας έχει συνηθίσει την αγωγή, και ίσως χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση.
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει, εξετάζοντας βαθύτερα το πώς το άγχος επηρεάζει τον ύπνο σας. Αν νιώσετε ότι θέλετε να το διερευνήσουμε μαζί, είμαι εδώ για να σας υποστηρίξω.
Καλημέρα,
Η περιπέτεια της υγείας σας, σας έχει επηρεάσει ψυχικά και σωματικά, βιώνοντας κατάθλιψη και αυπνίες.
Όπως έχετε διαπιστώσει και εσείς η φαρμακοθεραπεία προσφέρει προσωρινή ανακούφιση.
Θα σας συνιστούσα, παράλληλα με την φαρμακοθεραπεία, να ξεκινήσετε και ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση των αιτίων της κατάθλιψης και κυρίως της αυπνίας.
Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση αυπνίας μπορεί να είναι ψυχολογικοί, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, ή βιολογικοί, όπως οι ορμονικές διαταραχές.
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Κάνε εγγραφή στο πρόγραμμα Instant Care και απόκτησε πρόσβαση σε απεριόριστα chat με γιατρούς για να καλύψεις τις ιατρικές σου ανάγκες άμεσα.