• Γενικά θέματα
  • Υποβλήθηκε 23/09/2024

Σηκώνομαι και μαυρίζει η όρασή μου, νιώθω δύσπνοια και έχω καρδιακές αρρυθμίες

Χαίρετε, εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρώ κάποια συμπτώματα που με έχουν ανησυχήσει κατά καιρούς. Αρχικά όταν σηκώνομαι όρθιος ιδίως από ξαπλωτή στάση με πιάνει τάση λιποθυμίας και η όραση μου μαυρίζει για δευτερόλεπτα ενώ οι καρδιακοί μου παλμοί γίνονται έντονοι, και ο ρυθμός τους διατηρείται αρκετά υψηλότερος στην όρθια στάση απ'ότι όταν κάθομαι. Επίσης στην όρθια στάση συχνά νιώθω δύσπνοια. Αυτό βέβαια που πρώτο με ανησύχησε ήταν περιπτώσεις όπου τη νύχτα, τη στιγμή που αποκοιμιέμαι, ξυπνάω απότομα παίρνοντας δυνατές αναπνοές ή σε φάση ελαφρούς ύπνου να νιώθω μια εξαιρετικά έντονη και ανεξήγητη δυσφορία που εξαφανίζεται μόλις ξυπνήσω. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο δεν είναι φυσιολογικό αλλά αρκετές φορές πάω να πνιγώ πίνοντας νερό καθώς και έχω μια οξύτητα στο στόμα που σκέφτηκα ότι οφείλεται σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τώρα έχω ανησυχήσει πάλι γιατί διάβασα για τις διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος και αναρωτιέμαι μήπως όλα αυτά οφείλονται σε κάτι τέτοιο. Ποια είναι η γνώμη σας; Είμαι ευγνώμων σε όποιον απαντήσει!

8 ειδικοί απάντησαν

  • Γεια σας, αυτά που περιγράφετε είναι σίγουρα ανησυχητικά και είναι κατανοητό ότι σας έχουν προκαλέσει άγχος και ανησυχία. Τα συμπτώματα που αναφέρετε, όπως η τάση λιποθυμίας όταν αλλάζετε θέση, η δύσπνοια και οι έντονοι καρδιακοί παλμοί, καθώς και οι διαταραχές κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορούν να προέρχονται από μια ποικιλία αιτίων. Αρχικά, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε ότι έχετε ήδη υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να αποκλειστούν σωματικές παθήσεις. Αν έχετε επισκεφθεί γιατρούς και έχουν αποκλειστεί οργανικά αίτια, τότε τα συμπτώματά σας μπορεί να σχετίζονται με άγχος ή και με διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Το άγχος... Διάβασε περισσότερα

    Λαγός Μάνος

    Ψυχολόγος-Κλινικός Ψυχολόγος

    Αμπελόκηποι

  • Καλησπέρα σας.
    Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να δείτε τη βιολογική διάσταση του θέματος με ΩΡΛ και Γαστρεντερολόγο. Εφόσον δεν υπάρξουν από εκεί ευρήματα, τότε θα κοιτάξετε την ψυχολογική διάσταση της δυσκολίας σας.

    Πράπας Ιωάννης

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

    Γέρακας

  • Χαίρετε το πρώτο φαινόμενο πιθανά είναι ορθοστατική υπόταση και εφόσον είναι αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συμβαίνει σε πολλά άτομα. Το απότομο ξύπνημα ίσως σχετίζεται με κάποιες από τις διαταραχές ύπνου οπότε κάντε μια επίσκεψη στο ειδικό ιατρείο στον Ευαγγελισμό για να σας δουν, μήπως κάνετε υπνική άπνοια. Όλα αυτά φαίνεται να σας έχουν προκαλέσει πολύ άγχος με αποτέλεσμα να στρέφετε την προσοχή σας στα σωματικά συμπτώματα κάτι που συνήθως χειροτερεύει την αίσθηση και μεγαλώνει το άγχος, οπότε και τα συμπτώματα αυξάνονται και δημιουργείται φαύλος κύκλος. Αν θεωρείτε ότι έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση χρειάζεται να δείτε γαστρεντερο... Διάβασε περισσότερα

    Απότσος Παναγιώτης

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Kλινικός ΨυχοΣεξολόγος

    Κυψέλη

  • Καλησπέρα,
    Τα συμπτώματα που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια φαίνεται να δείχνουν μια ανησυχητική καταστάση, η οποία αξίζει ποιο προσεκτική αξιολόγηση.
    Θα σας συνιστούσα να αναζητήσετε τη γνώμη ενός γιατρού ώστε να πάρετε μια συνολική εκτίμηση και να δείτε ποιες αιτίες κρύβονται πίσω από αυτά τα συμπτώματα λαμβάνοντας την κατάλληλη θεραπεία.

    Καλοβάδης Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοσεξολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Κυψέλη

  • Καλησπέρα σας,
    Είναι πολύ θετικό που αναζητάτε βοήθεια και μοιράζεστε τα συμπτώματά σας, καθώς κατανοώ ότι αυτά σας έχουν ανησυχήσει. Όλα όσα περιγράφετε, όπως η τάση λιποθυμίας και η δύσπνοια όταν αλλάζετε στάση, μπορεί να σχετίζονται με τον τρόπο που το σώμα σας προσαρμόζεται στις αλλαγές της πίεσης, αλλά και με το άγχος. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με καρδιοαγγειακές ή αναπνευστικές διαταραχές. Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνούσατε πρώτα με το γιατρό σας, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα κάποιου ιατρικού αιτίου.
    Αναφορικά με τις νυχτερινές αφυπνίσεις σας με δυνατές αναπνοές
    ... Διάβασε περισσότερα

    Αρχοντή Άννα

    Ψυχολόγος

    Αμπελόκηποι

  • Καλησπέρα. Το πρώτο σύμπτωμα είναι ορθοστατική υπόταση και είναι πολύ συχνό σε πολλούς ανθρώπους. Πάρτε λίγο χρόνο όταν σηκώνεστε και αποφύγετε την απότομη όρθια στάση. Τα υπόλοιπα συμπτώματα φαίνεται να είναι κρίσεις άγχους ή και πανικού. Το άγχος επηρεάζει τις λειτουργίες του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Θα σας συμβουλευα να επισκεφθείτε έναν ειδικό ψυχοθεραπευτή και να μιλήσετε για τις ανησυχιες σας, ώστε να σας βοηθήσει να τις διαχειριστείτε

    Ζαράνη Αγγελική

    Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

    Αργυρούπολη

  • Καλησπέρα σας. Είναι κατανοητό ότι τα συμπτώματα που περιγράφετε σας ανησυχούν, και είναι πολύ θετικό που αναζητάτε πληροφορίες και στήριξη. Τα συμπτώματα που αναφέρετε, όπως η τάση λιποθυμίας και η δύσπνοια κατά την όρθια στάση, μπορεί να σχετίζονται με διάφορους παράγοντες, όπως η υποτασική ή η ορθοστατική υπόταση, η οποία συμβαίνει όταν η πίεση του αίματος πέφτει απότομα κατά την αλλαγή θέσης. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να προκαλούν την αίσθηση της ζάλης και της λιποθυμίας. Η δυσφορία που βιώνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς και η αίσθηση ότι πνίγεστε όταν πίνετε νερό, μπορεί να σχετίζονται με το άγχος ή με προβλήματα που αφορούν το ... Διάβασε περισσότερα

    Αναστοπούλου Φιλίππα

    Κλινική Ψυχολόγος

    Μοναστηράκι

  • Αν τα συμπτώματα είναι επίμονα ή επιδεινώνονται, είναι σημαντικό να επισκεφθείς έναν γιατρό. Εκείνος μπορεί να προτείνει εξετάσεις ή παραπομπές σε ειδικούς για να αποκλειστούν πιθανές αιτίες και να βρεις την κατάλληλη θεραπεία. Μην διστάσεις να μιλήσεις με κάποιον επαγγελματία, καθώς η υγεία σου είναι προτεραιότητα.

    Νταϊλάκης Παναγιώτης

    Ψυχολόγος

    Θεσσαλονίκη

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime

Χρειάζεσαι να δεις έναν επαγγελματία υγείας άμεσα;

Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά

Mobile Image
success envelop Λάβαμε την ερώτησή σας!

Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.

docontime

Δε θες να περιμένεις; Πάρε άμεσες απαντήσεις από γιατρό μέσω chat!

Κάνε εγγραφή στο πρόγραμμα Instant Care και απόκτησε πρόσβαση σε απεριόριστα chat με γιατρούς για να καλύψεις τις ιατρικές σου ανάγκες άμεσα.