Βρες ειδικό
Μαργαρίτης Γιώργος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | doctoranytime Μαργαρίτης Γιώργος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | doctoranytime

Μαργαρίτης Γιώργος BSc

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Πετράλωνα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
  • Υποστηρίζει online πληρωμές

Γιατί είναι ο κατάλληλος για σένα

Ο Μαργαρίτης Γιώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με εμπειρία στην υποστήριξη παιδιών, εφήβων και οικογενειών. Πλέον, προχωρά την εκπαίδευσή του στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση Ψυχοθεραπείας στο Ελληνικό Κέντρο Focusing και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής.


Μέσα από την εμπειρία του σε προγράμματα και εθελοντικές δράσεις, έχει μάθει να συνεργάζεται με διαφορετικές ομάδες και να προσφέρει υποστήριξη σε νέους ανθρώπους, ενισχύοντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κοινωνική τους συνείδηση.


Κάθε συνεργασία μαζί του βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στοχεύει σε θετικές αλλαγές στη ζωή των ατόμων που τον επιλέγουν.

Την περιγραφή επιμελείται η ομάδα του doctoranytime βασισμένη σε επαληθευμένες πληροφορίες.

Εμπειρία και Θεραπευτική Προσέγγιση


Εμπειρία

  • Προσωποκεντρική προσέγγιση
  • Ατομική θεραπεία
  • Γονεϊκότητα
  • Συμβουλευτική
  • Ψυχοθεραπεία online
  • Αυτοβελτίωση
  • Ενδυνάμωση LGBTQI+ ατόμων

Θεραπευτικές Προσεγγίσεις

  • Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία

Πρόσβαση και ραντεβού

Επίλεξε γραφείο
  • Parking
    • Δεν διαθέτει parking
  • Πολιτική διαχείρισης ραντεβού

    • Online πληρωμή
      Η πληρωμή πραγματοποιείται κατά το κλείσιμο του ραντεβού.
    • Ακύρωση
      Μπορείς να ακυρώσεις έως 3 ώρες πριν το ραντεβού και να λάβεις επιστροφή χρημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις την πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων.

    Ασφάλειες

    Ιδιωτικό ραντεβού

Βιογραφικό και καριέρα

Σπουδές

  • Bachelor, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Κοινωνικής Εργασίας (2015 - 2020)
  • Ελληνικό Κέντρο Focusing, Προσωποκεντρική & Focusing Ψυχοθεραπεία (2024 - Σήμερα)

Επαγγελματική εμπειρία

  • Κοινωνικός Λειτουργός, Προσωπικός Βοηθός, Ελλάδα (2023)
  • Κοινωνικός Λειτουργός, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ελλάδα (2019)

Μέλος συλλόγων

  • Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Μέλος (2020 - Σήμερα)

Ξένες γλώσσες

  • Ελληνικά

Απαντήσεις σε ερωτήσεις ασθενών

  • Life coaching

    Καλησπέρα σας... Είμαι μια γυναίκα πάνω από τα 50 ,και θα ήθελα με την καινούργια χρονιά να ΑΛΛΆΞΩ σε όλα τα επίπεδα: σωματικά , πνευματικά, ψυχικά, κοινωνικά,διατροφή, γυμναστική,κτλ Πώς μπορώ να κάνω ένα πλάνο ,και πως να ξεκινήσω.. Πώς να ανανεωθω έσω και έξω Από πού να ξεκινήσω? Και μάλιστα στην φάση που είμαι,στα 50 μου,τι ιατρικές εξετάσεις πρέπει να κάνω? Ποιους γιατρούς να επισκεφτώ? Πώς να τα οργανώσω όλα αυτά?

    • Καλησπέρα,

      Κατ' αρχάς πολλά μπράβο για την απόφαση που έχετε πάρει. Η αλλαγή είναι δύσκολη, ειδικά όταν έχουμε συνηθίσει μία καθημερινότητα. Το να φύγουμε από το οικείο (είτε θετικό, είτε αρνητικό) είναι αποτέλεσμα μεγάλης συζήτησης με τον εαυτό μας, την οποία και φαίνεται πως έχετε πραγματοποιήσει. Το πρώτο βήμα έγινε!

      Από εκεί και πέρα, για κάθε ασχολία, υπάρχει και ο κατάλληλος ειδικός. Για ιατρικές εξετάσεις, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε έναν παθολόγο. Για τη γυμναστική, μία έρευνα για το τι πιστεύετε πως σας ταιριάζει (γυμναστήριο, πιλάτες, χορός κτλ) και στη συνέχεια ενημέρωση για το αποτέλεσμα που θέλετε και πω
      ... Διάβασε περισσότερα

      Μαργαρίτης Γιώργος

      Μαργαρίτης Γιώργος

  • Θέματα σχέσεων

    Η ψυχολογος επιτρεπεται οταν λεω κατι να λεει πανω τα δικα της; Ειναι η 2η ψυχολογος, αλλαξα λογω μετακομισης κ οι δυο καναν γνωστικη προσεγγιση. Της ειπα οτι δεν νιωθω καλα με αυτα κ ειπε να εμπιστευτω την διαδικασια γιατι η προσεγγιση της εχει προσωπικα παραδειγματα. Κι εγω λεω δν νιωθω καλα μην τα λες, κ ειπε οτι η ψυχοθεραπεια ειναι επωδυνη γι αυτο νιωθω ετσι. Γενικα βοηθαει αλλα νευριαζω ν ακουω για την αδερφη της, για τον αντρα της, μου ρχεται να της πω να παει σε ψυχολογο να μιλησει. Λεει πως γυρίζω το βλεμα προς τα μεσα κ γι αυτο νιωθω δυσφορια όταν φερνει τον αληθινο της εαυτο στις συνεδριες Ανησυχησα μηπως το οτι δεν μπορω να ακουω για τα δικα της ειναι δικο μου προβλημα που πρεπει να λυσω στη θεραπεια. Με κουραζει κ η αδερφη της κ ο αντρας της, τους βαρεθηκα. Η προηγουμενη παντα με ρωτουσε αν μπορει να μοιραστει κατι. Ποια απο τις δυο ειναι λάθος; Να ζητησω στην προηγουμενη να κανουμε σκάιπ; Σε αυτην παω επειδη ειναι κοντα κ δεν ειναι κακη απλα δεν αντεχω να μιλαει για τον εαυτο της. Το αποκορυφωμα ηταν όταν με ρωτησε γιατι εχω ζηλια για την αδερφη της κ τον αντρα της κ αντιδραω ετσι κ αν εχω τετοια αισθηματα να το πω για να μπορει να με βοηθησει στη θεραπεια. Μου μπηκε ιδεα μηπως φταιω εγω κι επειδη ζηλευω δν θελω να ακουω. Μου λεει ο σύντροφος μου πηγες για θεραπεια για να φτιαξεις την σχεση σου με το σοι της δηλαδη που δεν τους ξερεις τι ειναι αυτα τα χαζα; Το να μην θελω να ακουω για αυτους ειναι δικο μου προβλημα με την εννοια οτι βγηκε στη θεραπεια κατι για να λυσω; Η προηγούμενη σπανια ελεγε για τον εαυτο της. Τι ειναι σωστο απο τα δυο; Παιζει η προηγουμενη να μην εκανε σωστα τη δουλεια της κ να μην εβλεπε τετοια χαρακτηριστικα σε μενα; Εχω δυσφορια με αυτα, ερχονται στο μυαλο μου τα δικά της κ πλεον βρισκω δυσκολια στο να συγκεντρωθω εξαιτιας της.Τι επιτρεπεται; Εχω μπερδευτει κ χρειαζομαι μια αντικειμενικη αποψη. Παει καιρος που πεφτω ψυχολογικα κ μου λεει οτι ειναι επειδη δεν βοηθαω τον εαυτο μου. Το ενστικτο μου λεει οτι φταιει αυτη

    • Καλημέρα!

      Για αρχή, ελπίζω να είστε καλά παρά το ζήτημα που έχει προκληθεί.

      Ανεξάρτητα από την προσέγγιση του καθενός, ο κάθε θεραπευτής δουλεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και χτίζεται η σχέση του με τον θεραπευόμενο, ανάλογα με τον χαρακτήρα και των δύο. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχει ευθύνη σε μία από τις δύο πλευρές.

      Εν προκειμένω, αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για μία κατάσταση η οποία μάλλον δεν σας ταιριάζει. Μικρή σημασία έχει εάν είναι πρέπον ή όχι να μοιράζεται ο θεραπευτής προσωπικές του εμπειρίες, εφόσον νιώθετε εσείς πως δεν βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον που
      ... Διάβασε περισσότερα

      Μαργαρίτης Γιώργος

      Μαργαρίτης Γιώργος

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις

  • Διερεύνηση διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+
  • https://apothesis.lib.hmu.gr/handle/20.500.12688/9870, ΕΛΜΕΠΑ (2021)
Το doctoranytime είναι ένα end-to-end solution που υποστηρίζει τον χρήστη από τη στιγμή που αντιμετωπίζει ένα ιατρικό σύμπτωμα μέχρι τη στιγμή της λύσης του, δίνοντας του τη δυνατότητα να βρεί τον ειδικό που χρειάζεται, να ζητήσει καθοδήγηση μέσω chat και να μιλήσει μαζί του μέσω βιντεοκλήσης. Ο Μαργαριτης Γιωργος έχει συμπληρώσει τις πληροφορίες που αναγράφονται, οι οποίες τίθενται υπό επεξεργασία από την ομάδα του doctoranytime.
Συνδέσου ή κάνε εγγραφή για να συνεχίσεις
Συνδέσου ή κάνε εγγραφή για να συνεχίσεις

Συνέχεια με

ή κάνε εγγραφή με το email σου

Ο κωδικός πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες (λατινικά γράμματα, αριθμούς, σύμβολα) και 1 κεφαλαίο.
Δημιουργήστε νέο κωδικό

Συμπλήρωσε το email που χρησιμοποιείς στο doctoranytime και θα λάβεις σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού

Τα στοιχεία σου είναι σε καλά χέρια
doctor-graphic doctor-graphic

Στο doctoranytime λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τόσο την υγεία σου όσο και τα προσωπικά σου δεδομένα!

Για να εξασφαλίσουμε ότι:

  • θα έχεις τη βέλτιστη δυνατή μεταχείριση από τους συνεργαζόμενους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα
  • θα μπορείς να κλείνεις εύκολα και γρήγορα τα ραντεβού σου διατηρώντας το δικαίωμα της αξιολόγησης
  • θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για έκτακτες αλλαγές σχετικά με το ραντεβού σου
  • θα έχεις τη δυνατότητα να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και προτάσεις για θέματα υγείας που μπορεί να σε ενδιαφέρουν

είναι απαραίτητο για εμάς να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα στο βαθμό που μας επιτρέπεις.

Γι αυτό το λόγο θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων, σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (“GDPR”), τους όρους της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του doctoranytime (τους οποίους μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ) και τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

Για οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την προστασία της ιδιωτικότητας σου από τo doctoranytime ή εάν επιθυμείς να ασκήσεις τα δικαιώματα που σου παρέχει ο GDPR ως προς τα προσωπικά σου δεδομένα (ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, περιορισμός της επεξεργασίας, φορητότητα των δεδομένων σου, εναντίωση και δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Data Protection Officer του doctoranytime στο e-mail: [email protected].

Όροι χρήσης

Συγχαρητήρια!!

Η εγγραφή σου ολοκληρώθηκε.

Είστε Μαργαρίτης Γιώργος?

Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT)
mental health

Τι είναι

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που εφαρμόζεται για προβλήματα όπως η κατάθλιψη, οι αγχώδεις διαταραχές, οι καταχρήσεις, τα προβλήματα σχέσεων και γάμου, οι διατροφικές διαταραχές και οι σοβαρές ψυχικές ασθένειες. Ο θεραπευτής δίνει έμφαση στο τι συμβαίνει στην τρέχουσα ζωή και όχι στο παρελθόν και στο τι οδήγησε στις δυσκολίες του.

Προσέγγιση

Αναγνώριση των στρεβλώσεων στην σκέψη ενός ατόμου που προκαλούν προβλήματα και στη συνέχεια, εξέταση αυτών υπό το πρίσμα της πραγματικότητας. Κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων των άλλων και χρήση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Αντιμετώπιση φόβων αντί της αποφυγής τους. Παιχνίδι ρόλων για την καλύτερη προετοιμασία για πιθανές προβληματικές αλληλεπιδράσεις με άλλους. Εσύ γίνεσαι ο ίδιος θεραπευτής του εαυτού σου.

Πώς θα μπορούσε να σε ωφελήσει

Βοηθά το άτομο να αλλάξει να δυσλειτουργικά πρότυπα σκέψης και συμπεριφορές. Βελτιώνει τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής σου, βοηθώντας να αλλάξεις μοτίβα και συμπεριφορές. Σε μαθαίνει να είσαι ο ίδιος θεραπευτής του εαυτού σου.

Διαλεκτική συμπεριφορική θεραπεία (DBT)
mental health

Τι είναι

Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που διδάσκει το άτομο να εντοπίζει τα αρνητικά μοτίβα σκέψης και να τα αλλάζει. Η DBT ενισχύει την αποδοχή ότι όλες οι σκέψεις σου είναι έγκυρες, καθώς αποτελούν κομμάτι των εμπειριών ζωής σου και αυτού που είσαι. Το άτομο ενεργεί κάνοντας το καλύτερο που μπορεί για τη δεδομένη στιγμή. Χρησιμοποιείται σε άτομα με αυτοκτονική συμπεριφορά, μετατραυματική διαταραχή στρες, διαταραχή χρήσης ουσιών, διπολική διαταραχή, διατροφικές διαταραχές, ΔΕΠΥ, κατάθλιψη, άγχος.

Προσέγγιση

Η DBT επικεντρώνεται στην αποδοχή και την αλλαγή. Βοηθά το άτομο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, να σκεφτεί γιατί κάνει αυτό που κάνει, χωρίς κριτική. Να αντικαθιστά μια αρνητική συμπεριφορά ή συνήθεια με αυτές που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του. Η διαλεκτική είναι η ιδέα ότι δύο διαφορετικά πράγματα μπορούν να είναι αληθινά ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα με την αποδοχή του εαυτού σου όπως ακριβώς είσαι, έρχεται και η αναγνώριση της προσπάθειάς σου να αλλάξεις.

Πώς θα μπορούσε να σε ωφελήσει

Σε βοηθά να κάνεις θετικές αλλαγές στον τρόπο που ενεργείς. Εντοπίζει τα αρνητικά μοτίβα σκέψης σου και τα αλλάζει, βοηθώντας να γίνουν θετικές αλλαγές στον τρόπο που ενεργείς. Σε διδάσκει τρόπους διαχείρισης των έντονων συναισθημάτων και των αγχωτικών σκέψεων όταν εμφανίζονται.

Ανθρωπιστική ψυχοθεραπεία
mental health

Τι είναι

Η ανθρωπιστική θεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας στην οποία η αυτογνωσία και η αυτοαποδοχή θεωρούνται τα κλειδιά για την προσωπική ανάπτυξη. Δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ του ατόμου και του θεραπευτή, με τεχνικές όπως το παιχνίδι ρόλων.

Προσέγγιση

Κάθε άτομο αποτελεί ένα συνδυασμό νου, συναισθημάτων, σώματος και ψυχής με μοναδικές εμπειρίες και γεγονότα. Κανένα μεμονωμένο γεγονός ζωής, χαρακτηριστικό προσωπικότητας ή ψυχολογική διάγνωση δεν σε ορίζει.

Πώς θα μπορούσε να σε ωφελήσει

Βελτιώνει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση, σε βοηθά να αντιληφθείς πώς το παρελθόν σου επηρεάζει το παρόν, πώς να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά καταστάσεις στρες, βελτιώνει τις ανθρώπινες σχέσεις και σε βοηθά να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα συναισθήματά σου.

Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία
mental health

Τι είναι

Η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία είναι ομιλητική θεραπεία που στόχο έχει την κατανόηση των τωρινών σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από τις συμπεριφορές που διαμορφώνονται από προηγούμενες εμπειρίες και το παρελθόν. Η κατανόηση του παρελθόντος μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις την επανάληψη των μη βοηθητικών μοτίβων που υπήρξαν σε αυτό και να διευκολύνεις την ποιότητα ζωής σου παράλληλα με την ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Χρησιμοποιείται στην κατάθλιψη, το άγχος, τα διαπροσωπικά προβλήματα, τις εξαρτήσεις, τα τραύματα, τις διατροφικές διαταραχές, τη διαταραχή προσωπικότητας.

Προσέγγιση

Η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παρέχει ένα χώρο εξερεύνησης και κατανόησης πώς τα μη χρήσιμα μοτίβα του παρελθόντος μπορεί να επηρεάζουν τις σημερινές μας δυσκολίες. Διερευνώνται αμυντικοί μηχανισμοί και πώς διαμορφώνονται τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας στο παρόν, από τις προηγούμενες εμπειρίες μας.

Πώς θα μπορούσε να σε ωφελήσει

Βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν μια πιο υγιή ζωή. Ενδέχεται να υπάρχουν πράγματα στο ασυνείδητο ενός ατόμου που δεν τα γνωρίζει και τα οποία του προκαλούν πόνο ή τα κρατούν κολλημένα στο παρελθόν. Ο εντοπισμός αυτών και η κατανόησή τους, μπορεί να σε οδηγήσει να προχωρήσεις μπροστά.

Συστημική ψυχοθεραπεία
mental health

Τι είναι

Η συστημική ψυχοθεραπεία επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις και τις σχέσεις μεταξύ της ομάδας, ώστε να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα και να προχωρήσουν. Δίνει σε όλα τα μέλη της ομάδας την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και να πουν τι σκέφτονται σε ένα ασφαλές, μη επικριτικό περιβάλλον. Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις οικογενειακών συγκρούσεων/προβλημάτων, οικογενειακής δυναμικής, προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων, εξαρτήσεις, διαχείριση θυμού, διαταραχές διάθεσης, άγχος, διατροφικές διαταραχές.

Προσέγγιση

Η θεραπεία επιδιώκει να εντοπίσει βαθιά ριζωμένα μοτίβα μέσα στις σχέσεις του ατόμου, αλλά και με τα μέλη της ομάδας. Η διαδικασία βοηθά στην αποκάλυψη των τρόπων με τους οποίους τα μέλη επικοινωνούν και συμπεριφέρονται μέσα σε ένα σύστημα, με βάση τις πεποιθήσεις για τους αντίστοιχους ρόλους τους. Χρησιμοποιούνται κυκλικές ερωτήσεις, αφηγηματικές τεχνικές, αναπλαισίωση και αναδιάρθρωση.

Πώς θα μπορούσε να σε ωφελήσει

Βοηθά στην κατανόηση και βελτίωση της δυναμικής μέσα στην οικογένεια και στις σχέσεις. Αλλάζει τα δυσλειτουργικά πρότυπα επικοινωνίας και συμπεριφοράς στο σύστημα, ενισχύει την ενσυναίσθηση, βοηθά στην οικοδόμηση ισχυρότερων σχέσεων και ωθεί την ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

Δες τη διαθεσιμότητα
Συνεδρία με βιντεοκλήση
Συνεδρία δια ζώσης
Κάλεσε τον ειδικό