Η Ζουριδάκη Βασιλική είναι Ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο, όρεξη και φιλοδοξίες και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Περιστέρι τα τελευταία δύο χρόνια.
Με το πέρας των σπουδών της εργάστηκε ως φροντίστρια σε μια Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με ενήλικες με αυτισμό, παρέχοντας τους κοινωνικοσυναισθηματική υποστήριξη, εξωτερικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και στοιχειώδη παρέμβαση σε ζητήματα της καθημερινότητας. Εργάστηκε επίσης εθελοντικά ως ψυχολόγος στον ΟΚΑΝΑ στον χώρο εποπτευόμενης χρήσης, όπου πραγματοποιούσε streetworks με την υπόλοιπη ομάδα εργαζομένων και έκανε συμβουλευτικές συναντήσεις με τους χρήστες, προκειμένου να μπούνε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ταυτόχρονα συμμετείχε εθελοντικά στις ομάδες θεραπείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Π. Σακελλαρόπουλου (ασθενείς με ψύχωση) και την ίδια περίοδο προσέφερε επίσης εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης Μαζί για το παιδί, πραγματοποιώντας τηλεφωνικές συνεδρίες με εφήβους και γονείς.
Παρότι τη θέλγει ιδιαίτερα το κλινικό πεδίο με το οποίο έχει ασχοληθεί λιγότερο, ο δρόμος την οδηγεί στα παιδιά, που είναι γεμάτα ζωή και όνειρα και στις οικογένειες, τις οποίες και υποστηρίζει μέσα απο θεραπευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα. Σε αυτό το πάντρεμα την οδηγεί σίγουρα η κοινωνική ευαισθησία που έχει για τους ευάλωτους πληθυσμούς και η βαθιά πεποίθηση οτι όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα δυναμικό που μπορούν να το εξελίξουν χωρίς να εγκλωβίζονται σε διαγνώσεις και ταμπέλες.
Δανειζόμενη τα λόγια του αγαπημένου της I. Yalom από το βιβλίο του ''Πλάσματα μιας ημέρας'' πιστεύει ότι ως θεραπεύτρια οφείλει να δημιουργήσει μια θεραπευτική, ιαματική σχέση με τους/τις θεραπευόμενους/ες, από την οποία εκείνοι/ες θα μπορέσουν να πάρουν ό,τι έχουν ανάγκη! Διότι αυτό που θεραπεύει είναι η σχέση, η σύνδεση και η φροντίδα και μόνο με σεβασμό μπορεί να σταθεί κανείς απέναντι στις ιστορίες που φέρνουν οι άνθρωποι στον θεραπευτικό χώρο.
Στην παρούσα φάση εργάζεται σε ένα κέντρο ειδικών θεραπειών τα τελευταία δύο χρόνια, όπου υποστηρίζει κοινωνικοσυναισθηματικά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και τους γονείς τους, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον σύνθετο ρόλο τους.
Μέσα απο τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση προσπαθεί να μάθει και να αξιοποιήσει όσα περισσότερα διαθέσιμα εργαλεία υπάρχουν για να μπορέσει να βοηθήσει τους ανθρώπους στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
Η κλινική της εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες στο πλαίσιο αιτημάτων που αφορούν το ψυχικό τραύμα, το πένθος, τη χαμηλή αυτοπεποίθηση, τις αγχώδεις διαταραχές, τις δυσλειτουργικές σχέσεις, την ψυχική ενδυνάμωση, τη θετική σύνδεση με τον εαυτό και την αυτοφροντίδα.
Το θεραπευτικό της έργο βασίζεται στην Συστημική Προσέγγιση και παράλληλα ενσωματώνει τεχνικές και εργαλεία της Καταξιωτικής και της Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας, δουλεύοντας πολύ με τα αποθέματα των ανθρώπων και με τον τρόπο που οι άνθρωποι αφηγούνται τις ιστορίες τους.
Το κλινικό της έργο διέπεται απο τις αρχές της ηθικής και την δεοντολογίας, όπως ορίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων και Ψυχοθεραπευτών.
Προς διασφάλιση της ποιότητας του θεραπευτικού της έργου, λαμβάνει συστηματική εποπτεία της θεραπευτικής της δουλειάς ,ενώ παρακολουθεί συστηματικά επιμορφωτικά προγράμματα, συναφή με τα επιστημονικά και κλινικά της ενδιαφέροντα.