• Δίαιτα και διατροφή
  • Υποβλήθηκε 20/09/2024

Καλησπέρα! Αν ένα γιαούρτι μπει στην κατάψυξη για μόνο μια ώρα, σκοτώνονται τα προβιοτικά του;

Καλησπερα! Να ρωτησω κατι για τα γιαουρτια; Αν ενα γιαουρτι μπει στη καταψυξη για μονο μια ωρα, σκοτωνονται τα προβιοτικα του; Ευχαριστω!

5 ειδικοί απάντησαν

  • Όχι δεν σκοτώνονται.

    Κωνσταντίνου Κρήνη

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Βούλα

  • Τα προβιοτικά του γιαουρτιού, δηλαδή τα ζωντανά βακτήρια, είναι ευαίσθητα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, το να βάλεις το γιαούρτι στην κατάψυξη για μόνο μία ώρα πιθανότατα δεν θα σκοτώσει τα προβιοτικά, αφού δεν προλαβαίνει να καταψυχθεί πλήρως.
    Η μακροχρόνια αποθήκευση στην κατάψυξη μπορεί να μειώσει τη δραστικότητα κάποιων προβιοτικών, αλλά συνήθως τα περισσότερα παραμένουν ζωντανά αν το γιαούρτι καταναλωθεί σύντομα μετά την απόψυξη.

    Λιναρδάκη Εύα

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Ηράκλειο Κρήτης

  • Είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Η κατάψυξη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα προβιοτικά σε ένα γιαούρτι, αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά τι συμβαίνει:
    Τα προβιοτικά είναι ευαίσθητα στις ακραίες θερμοκρασίες: Οι χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά ή ακόμα και να σταματήσουν την ανάπτυξη των προβιοτικών βακτηρίων. Ωστόσο, δεν τα σκοτώνουν πάντα αμέσως.
    Ο χρόνος έκθεσης έχει σημασία: Μια σύντομη παραμονή στην κατάψυξη, όπως μια ώρα, μπορεί να μην έχει τόσο δραματικές επιπτώσεις σε όλα τα προβιοτικά. Ωστόσο, όσο περισσότερο παραμένει το γιαούρτι κατεψυγμένο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καταστραφούν τα πρ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Παυλίδου Ελένη

    Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Δράμα

  • Δεν σκοτώνεται τίποτα στην κατάψυξη. Το κάθε τρόφιμο έχει συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά τη συντήρηση του και για αυτό θα πρέπει να τηρούντε όλες αυτές οι οδηγίες ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα στον οργανισμό.

    Φιλιππόνη Βίντια

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Μαρούσι

  • Καλησπέρα! Όταν το γιαούρτι μπει στην κατάψυξη για μικρό χρονικό διάστημα, όπως μία ώρα, τα προβιοτικά δεν καταστρέφονται απαραίτητα. Οι ζωντανοί οργανισμοί που περιέχει (προβιοτικά) ενδέχεται να γίνουν ανενεργοί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά δεν πεθαίνουν αμέσως. Μόλις το γιαούρτι επιστρέψει σε θερμοκρασία ψυγείου ή δωματίου, τα προβιοτικά μπορούν να ξαναγίνουν ενεργά.

    Κουβάτσος Φίλιππος

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Κορωπί

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime

Χρειάζεσαι να δεις έναν επαγγελματία υγείας άμεσα;

Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά

Mobile Image

Χρειάζεσαι να μιλήσεις με έναν επαγγελματία υγείας άμεσα;

Πάρε άμεση καθοδήγηση από έναν ειδικό τώρα!

Mobile Image
success envelop Λάβαμε την ερώτησή σας!

Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.