Θα σας βοηθούσε περισσότερο σε σχέση με τον προβληματισμό σας ένας αλλεργιολόγος.
Καλησπερα ! Εχετε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να δείτε εαν εχετε αλλεργία στην ισταμίνη ή σε κάποια άλλη χημική ένωση; Δυστυχως απ όσο γνωρίσω δεν υπαρχει κάποια θεραπεία παρά μόνο η αποφυγή των τροφών που περιέχουν ξύδι και η αντικατάσταση του με αλλα υποκατάστατα
Καλησπέρα σας. Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για τη δυσανεξιά στο ξύδι και το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αποφυγή των τροφών που το περιέχουν.
Χαιρετε & χρονια σας πολλα!
Δυστυχως οχι. Βεβαια βοηθα να γνωριζουμε αν η δυσανεξια είναι απεναντι στο οξικο οξυ η αε καποιο αλλο συστατικο του κρασοξυδου. Πολλες φορες η παντελης αποφυγή για καποιο διαστημα (4-8 εβδομαδες) μπορει να οδηγήσει σε απευαισθητοποιηση. Μετα απο καποιο διαστημα αυστηρου αποκλεισμού μπορειτε να δοκιμάσετε να επανενταξετε το ξυδι στη διατροφη σας. Η επανένταξη θα πρεπει να ξεκινησει με ελαχιστες ποσοτητες.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Έδεσσα
Καλή σας μέρα! Δυστυχώς όταν εμφανίζεται μια τέτοια κατάσταση η μόνη λύση είναι να αποφεύγουμε και να μην καταναλώνουμε το συγκεκριμένο τρόφιμο. Αφού όμως δεν είναι αλλεργία, πιθανότατα να μπορείτε να καταναλώσετε μια μικρή ποσότητα ξυδιού. Καλή ευκολία!
Η καλύτερη λύση και θεραπεία στην δυσανεξία σας στο ξύδι είναι η αποφυγή των τροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ξύδι. Καλό θα είναι να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφών αλλά και τα συστατικά τους ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό που θα καταναλώσετε θα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ξύδι.
Η δυσανεξία στο ξίδι μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη, ειδικά αν το ξίδι βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και υλικά που χρησιμοποιείς καθημερινά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση:
1. Αποφυγή: Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποφυγή του ξιδιού. Να διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων και να είσαι ενήμερος για τα προϊόντα που περιέχουν ξίδι.
2. Συζήτηση με ειδικό: Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσεις με διαιτολόγο ή γιατρό για να σου προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για τα τρόφιμα που περιέχουν ξίδι.
3. Δοκιμή εναλλακτικών προϊόντων: Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχο...υν εναλλακτικές εκδοχές τροφίμων που δεν περιέχουν ξίδι, όπως οι χωρίς ξίδι σάλτσες.
4. Φαρμακευτική βοήθεια: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σου μπορεί να προτείνει φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα εάν έρθεις σε επαφή με ξίδι.
Είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός με τη διατροφή σου και να συζητήσεις με ειδικούς προκειμένου να βρεις τρόπους για να διαχειριστείς καλύτερα τη δυσανεξία στο ξίδι.
Διάβασε περισσότερα
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Πάρε άμεση καθοδήγηση από έναν ειδικό τώρα!
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.