Θα σας βοηθούσε περισσότερο σε σχέση με τον προβληματισμό σας ένας αλλεργιολόγος.
Καλησπερα ! Εχετε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να δείτε εαν εχετε αλλεργία στην ισταμίνη ή σε κάποια άλλη χημική ένωση; Δυστυχως απ όσο γνωρίσω δεν υπαρχει κάποια θεραπεία παρά μόνο η αποφυγή των τροφών που περιέχουν ξύδι και η αντικατάσταση του με αλλα υποκατάστατα
Καλησπέρα σας. Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για τη δυσανεξιά στο ξύδι και το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αποφυγή των τροφών που το περιέχουν.
Χαιρετε & χρονια σας πολλα!
Δυστυχως οχι. Βεβαια βοηθα να γνωριζουμε αν η δυσανεξια είναι απεναντι στο οξικο οξυ η αε καποιο αλλο συστατικο του κρασοξυδου. Πολλες φορες η παντελης αποφυγή για καποιο διαστημα (4-8 εβδομαδες) μπορει να οδηγήσει σε απευαισθητοποιηση. Μετα απο καποιο διαστημα αυστηρου αποκλεισμού μπορειτε να δοκιμάσετε να επανενταξετε το ξυδι στη διατροφη σας. Η επανένταξη θα πρεπει να ξεκινησει με ελαχιστες ποσοτητες.
Dietitian - Nutritionist
Edessa
Καλή σας μέρα! Δυστυχώς όταν εμφανίζεται μια τέτοια κατάσταση η μόνη λύση είναι να αποφεύγουμε και να μην καταναλώνουμε το συγκεκριμένο τρόφιμο. Αφού όμως δεν είναι αλλεργία, πιθανότατα να μπορείτε να καταναλώσετε μια μικρή ποσότητα ξυδιού. Καλή ευκολία!
Η καλύτερη λύση και θεραπεία στην δυσανεξία σας στο ξύδι είναι η αποφυγή των τροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ξύδι. Καλό θα είναι να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφών αλλά και τα συστατικά τους ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό που θα καταναλώσετε θα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ξύδι.
Η δυσανεξία στο ξίδι μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη, ειδικά αν το ξίδι βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και υλικά που χρησιμοποιείς καθημερινά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση:
1. Αποφυγή: Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποφυγή του ξιδιού. Να διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων και να είσαι ενήμερος για τα προϊόντα που περιέχουν ξίδι.
2. Συζήτηση με ειδικό: Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσεις με διαιτολόγο ή γιατρό για να σου προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για τα τρόφιμα που περιέχουν ξίδι.
3. Δοκιμή εναλλακτικών προϊόντων: Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχο...υν εναλλακτικές εκδοχές τροφίμων που δεν περιέχουν ξίδι, όπως οι χωρίς ξίδι σάλτσες.
4. Φαρμακευτική βοήθεια: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σου μπορεί να προτείνει φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα εάν έρθεις σε επαφή με ξίδι.
Είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός με τη διατροφή σου και να συζητήσεις με ειδικούς προκειμένου να βρεις τρόπους για να διαχειριστείς καλύτερα τη δυσανεξία στο ξίδι.
Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
Request pharmaceutical products recommendations or any medical prescription
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.