Καλησπέρα Σας,
τα συμπτώματα που αναφέρετε είναι μεν κάποια από αυτά τα οποία συναντώνται στις αγχώδεις διαταραχές(σύμπτωμα των οποίων μπορεί να είναι και κάποια κρίση άγχους ή πανικού).
Ωστόσο, για να στοιχειοθετηθεί η διάγνωση μίας διαταραχής (πχ. αγχώδης διαταραχή) χρειάζεται να πληρούνται κάποια κριτήρια με βάση τα διαγνωστικά εγχειρίδια DSM και ICD, τα οποία χρησιμοποιούνται από ειδικους ψυχικής υγείας για τη διαγνωστική διαδικασία. Με βάση τα εγχειρίδια αυτά η εκάστοτε διάγνωση βασίζεται σε κλινική εικόνα, ιστορικό, συμπτώματα και διάρκεια εμφανισης συμπτωμάτων κ.α.. Η διάγνωση λοιπόν μίας διαταραχής ειναι μια διαδικασία, η οπο...ία μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον εξειδικευμένο ειδικό ψυχικής υγείας. Τοιουτοτρόπως, αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία- ερώτημα ή έχετε κάποια συμπτώματα τα οποία σας ενοχλούν, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας για κάποια συνεδρία- εκτίμηση.
Read more
Δεν μπορεί να δοθεί διάγνωση χωρίς κανονική αξιολόγηση. Καλο θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον παθολόγο ή καρδιολόγο για να αποκλειστούν τα οργανικά αιτία και εφόσον δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα μπορούμε να μιλήσουμε εκ νέου για θεραπεια συμπεριφοράς για αγχωδεις διαταραχες.
Ψυχοθεραπεύτρια
Ampelokipoi
Η κρίση πανικού συνοδεύεται από κάποια σωματικά συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά που αναφέρεις, ταχυκαρδία, ζαλάδα,
τάση για λιποθυμία, εφίδρωση, δυσκολία στην αναπνοή, τρέμουλο.
Επίσης το άτομο που βιώνει την κρίση πανικού αισθάνεται έντονο φόβο θανάτου και άγχος απώλειας ελέγχου του σώματος.
Είναι πραγματικά μία τρομακτική εμπειρία για αυτόν που του συμβαίνει.
Ωστόσο χρειάζεται παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση το άτομο να δει
παθολόγο και να κάνει κάποιες εξετάσεις διότι κάποιες φορές αυτά τα συμπτώματα μοιάζουν και με τα συμπτώματα που έχει κάποιος από παθολογικά αίτια.
Εφόσον αποκλειστούν όλα τα παθο...λογικά αίτια η κύρια αντιμετώπιση είναι η ψυχοθεραπευτική διαδικασία με τη μέθοδο της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας σε συνδιασμό με την αυτόφροντίδα και την εκπαίδευση αναπνοής.
Read more
Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Vironas
Πρώτα θα πρέπει να ελεγχθείτε ιατρικά από τον κατάλληλο γιατρό. Όταν αυτοί αποκλείσουν οποιαδήποτε σωματική πάθηση, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, κάτι που μπορεί να προτείνουν και οι ίδιοι.
Μοιαζει με κριση πανικού και υπερβολικο αγχος. Αποκλείστε πρωτα όμως κάτι οργανικό πρωτου ξεκινησετε ψυχοθεραπεια.
Πιθανώς να είναι κρίση πανικού. Χρειάζεται, όμως, πρώτα να αποκλείσετε τα παθολογικά αίτια με την επίσκεψή σας σε κάποιον γιατρό. Αν πρόκειται για κρίση πανικού, καλό είναι να αρχίσετε συνεδρίες με ψυχολόγο.
Καλησπέρα σας. Ίσως είναι κρίση πανικού ίσως όχι! Το θέμα είναι να αποκλείσετε εν αρχή ότι δεν είναι κάτι οργανικό και κατόπιν εφόσον όλα στην υγεία σας βαίνουν καλώς να αναρωτηθείτε "γιατί σας συνέβη". Αν δεν γνωρίζετε το λόγο που σας οδήγησε σε αυτό ίσως να είναι η στιγμή να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία για να δείτε τι είναι αυτό που σας το προκαλεί.
Καλησπέρα σας, αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω χωρίς να γνωρίζω κάποιες λεπτομέρειες και γεγονότα. Αν δεν έχετε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, τότε αυτός ο πόνος προκαλείται από το άγχος. Αν αισθάνεστε έντονο άγχος στην καθημερινότητα σας ή αν έχετε βιώσει κάτι δυσάρεστο αυτή την περίοδο που σας επηρέασε ψυχολογικά τότε είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται αυτά για τον πόνο στο στήθος. Για ό,τι χρειαστείτε είμαι στη διάθεση σας!
Καλησπέρα σας, είναι σκόπιμο πρώτα να αποκλεισθούν οργανικά αίτια και έπειτα να διερευνηθούν τα ψυχολογικά προκειμένου να βοηθηθείτε.
Τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να είναι κάποια από ένα σύνολο άλλων συμπτωμάτων που υποδηλώνουν ένα ενδεχόμενο επεισόδιο κρίσης πανικού. Μερικά ακόμα είναι: εφίδρωση, ταχυπαλμία, αίσθημα ζάλης, φόβος ότι θα πάθει κάτι το άτομο (εγκεφαλικό, ανακοπή) κ.α. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στον οποίο θα απευθυνθείτε θα σας παραπέμπει να πραγματοποιήσετε ορισμένες ιατρικές εξετάσεις (καρδιολογικές, θυρεοειδούς), προκειμένου να αποκλειστεί κάποια ιατρική πάθηση.
Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι πριν την αξιολόγηση σε επίπεδο ψυχολογίας, είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε τα παραπάνω συμπτώματα με τον προσωπικό σας ιατρό. Είναι πολύ βασικό να έχει γίνει αυτό πριν από κάποια αξιολόγηση σε επίπεδο ψυχικής υγείας.
Από εκεί και πέρα τα συμπτώματα που μου περιγράφετε φαίνεται να μοιάζουν με αυτά της κρίσης πανικού.
Η κρίση πανικού μας επισκέπτεται συνήθως σε μία περίοδο έντονου άγχους ή φόβου, κορυφώνεται μέσα σε 10 λεπτά της ώρας και μας εμφανίζεται με τη μορφή τουλάχιστον τεσσάρων συμπτωμάτων, όπως το λαχάνιασμα, ταχυπαλμία, ζάλη, τρέμουλο, ναυτία, αίσθημα πνιγμού, πόνος στο στομάχι ή στο στήθος,... μυρμήγκιασμα χεριών-δακτύλων.
Μπορεί να μας εμφανιστεί είτε ως αποτέλεσμα κάποιου έντονου φοβικού ερεθίσματος, όπως για παράδειγμα φόβος για τα ύψη, είτε ως ένα ανεξάρτητο σύμπτωμα, λόγω άλλων εξωτερικών πιεστικών παραγόντων, που δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε και φτάνουμε σε σημείο να τα σωματοποιούμε, προκαλώντας έτσι την διαταραχή πανικού. Καταλαβαίνω την ανησυχία που μου περιγράφετε ότι έχετε, καθώς είναι σύνηθες να υπάρχει μία επίμονη ανησυχία για το αν θα υπάρξουν περαιτέρω προσβολές, όπως επίσης και για τις επιπτώσεις ή τις συνέπειες της προσβολής (π.χ. φόβος για απώλεια ελέγχου). Πολλές φορές, μάλιστα, καταφεύγουμε σε πρακτικές όπως η αποφυγή αντιμετώπισης κάποιου στρεσογόνου ή φοβογόνου ερεθίσματος (συμπεριφορά ασφαλείας). Αυτό βραχυπρόθεσμα μας βοηθά να αποφύγουμε την οποιαδήποτε προσβολή, μακροπρόθεσμα, όμως, συντηρεί και διαιωνίζει το πρόβλημα, καθώς έτσι δεν το λύνουμε.
Έτσι, λοιπόν, είναι σημαντικό να διερευνήσουμε τι μπορεί να προκάλεσε σε εσάς τις κρίσεις πανικού, αν προέρχονται από κάποιο φοβικό ερέθισμα ή αν είναι αποτέλεσμα κάποιου άλλου στρεσογόνου γεγονότος. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι το οποίο με καλή θεραπευτική συνεργασία και σωστό θεραπευτικό σχεδιασμό μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.
Read more
Κλινικός Συμβουλευτικός Ψυχολόγος MA - Γνωσιακή - Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία
Heraklion
Μια κρίση πανικού είναι ένα αιφνίδιο κύμα έντονου φόβου ή έντονης δυσφορίας που κορυφώνεται εντός μερικών λεπτών και χαρακτηρίζεται από τα εξής συμπτώματα:
1. Αίσθημα παλμών, έντονο χτύπημα της καρδιάς ή επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού
2. Εφίδρωση
3. Τρέμουλο ή κλονισμούς
4. Αίσθηση δυσκολίας στην αναπνοή ή αίσθημα πνιγμού
5. Πόνο στο στήθος ή δυσφορία
6. Ναυτία ή κοιλιακή δυσφορία
7. Ζαλάδα, αστάθεια ή τάση λιποθυμίας
8. Κρυάδες ή αίσθηση θερμότητας
9. Παραισθησίες (μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα)
10. Αποπραγματοποίηση (αίσθημα απόσπασης από την πραγματικότητα) ή αποπροσωποποίηση (αίσθημα απόσπασης από ...τον εαυτό)
11. Φόβο απώλειας ελέγχου
12. Φόβο θανάτου
Η δυσφορία και τα παραπάνω συμπτώματα δεν πρέπει να αποδίδονται στις φυσιολογικές επιπτώσεις κάποιας ουσίας (π.χ. καταχρηστική ουσία ή φαρμακευτική αγωγή) ή σε κάποια άλλη ιατρική κατάσταση (π.χ. υπερθυρεοειδισμός, διαταραχή του καρδιοαναπνευστικού).
Επιπλέον, είναι σημαντική η συχνότητα κατά την οποία συμβαίνουν αυτά τα συμπτώματα, όπως και η έντασή τους.
Πριν βιαστείτε να κάνετε διάγνωση στον εαυτό σας, καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε πως η γενική σας υγεία είναι καλά, συμβουλευόμενοι τον γενικό ιατρό σας και κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις. Κατόπιν, θα ήταν χρήσιμο να μιλήσετε σε έναν ψυχοθεραπευτή και έναν ψυχίατρο, με τη βοήθεια των οποίων θα καταφέρετε να εντοπίσετε την αιτία των συμπτωμάτων και την μακροπρόθεσμη επίλυσή τους με τις κατάλληλες παρεμβάσεις.
Read more
Μπορεί να είναι κρίση πανικού αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει ένας καρδιολογικός έλεγχος για κάθε ενδεχόμενο.
Γεια σας. Είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζετε κρίσεις πανικού εφόσον όμως αποκλειστούν τυχόν παθολογικά αίτια από παθολόγο, καρδιολόγο και ενδοκρινολόγο.
Καλησπέρα σας. Αυτο που περιγράφετε, αν δεν έχει οργανικά αίτια, μάλλον είναι κρίση πανικού. Θα ήταν καλό να επισκεφθείτε κάποιον ψυχολόγο να μιλήσετε γι' αυτό. Αν βρεθούν τα αίτια, το πρόβλημα λύνεται.
Από την περιγραφή αυτή θα μπορούσε να είναι κρίση πανικού ή κρίση άγχους, που αποτελεί μία ελαφρύτερη μορφή. Ωστόσο, παίζει σημαντικό ρόλο τι άλλο αισθανόσασταν εκείνη τη στιγμή, τι είχε προηγηθεί, τι σκέψεις είχατε κλπ.
Ψυχοθεραπεύτρια
Nea Filadelfia
Καλησπέρα σας. Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα πολύ πιθανών το παραπάνω σύμπτωμα να είναι ψυχοσωματικό με πιθανή αιτία κάποιο έντονο συναίσθημα (άγχος).
Σίγουρα το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι συχνό κατά την διάρκεια μιας κρίσης πανικού αλλά θα πρέπει να να υπάρχουν και επιπρόσθετα συμπτώματα.
Καλησπέρα σας, αν έχετε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να εκδηλώνετε με αυτόν τον τρόπο το άγχος στο σώμα σας. Βιβλία αυτοβοήθειας με εξειδίκευση στην γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (πχ 'Ξεπερνώντας τον Πανικό) ή η έναρξη ψυχοθεραπείας με ψυχολόγο εξιδικευμένο στην γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία θα σας βοηθούσε, ώστε βραχυπρόθεσμα να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας και τις κρίσεις πανικού.
Αγαπητέ ενδιαφερόμενε,
οι σωματικές ενδείξεις που έχετε θα μπορούσαν να σχετίζονται με κρίση πανικού ή άγχους. Όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει τέτοια διάγνωση όταν δεν έχουμε καθόλου πληροφορίες για το ιστορικό σας και για τις παρούσες συνθήκες της ζωής σας. Επίσης, η έλλειψη ιατρικής γνωμάτευσης για την καρδιακή λειτουργία και τη γενική σωματική σας υγεία δεν είναι βοηθητική για να γίνει διάγνωση. Μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι τα συμπτώματα δεν είναι σωματικά μπορούμε να μιλάμε για ψυχολογικά συμπτώματα. Θα σας πρότεινα πριν απευθυνθείτε σε ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή να ζητήσετε μια εκτίμηση από ένα γενικό γιατρό ή ένα καρδιολόγο.
Τα συμπτώματα που αναφέρετε μπορεί να προέρχονται από υπερβολικό άγχος ή ακόμα και από κρίσεις πανικού... Θα σας πρότεινα όμως να "εξαντλήσετε" την περίπτωση να υπάρχει κάτι παθολογικό, επισκεπτόμενη/ος κάποιον καρδιολόγο. Εφ' όσον δεν εντοπιστεί παθολογικός παράγοντας, καλό θα ήταν να έλθετε σε επαφή με κάποιον ειδικό υγείας, με την συνδρομή του οποίου θα "δουλέψετε" στην μείωση του άγχους ή κάποιων φοβιών που λειτουργούν ως οι γενεσιουργίες αιτίες των συμπτωμάτων σας.
Καλησπέρα σας,
Μία επίσκεψη σε κάποιον ειδικό, γιατρό ή/και ψυχοθεραπευτή είναι ο πιο αποτελεσματικός και έγκυρος τρόπος για να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι σας συμβαίνει.
Ψυχολόγος
Peristeri
Το πιο πιθανόν είναι όντως η κρίση πανικού. Παρόλα αυτά, χρειάζετε να αξιολογηθείτε από ιατρό πρώτα και, αν δεν βρεθεί κάποιο πρόβλημα, να επισκευθείτε εμένα ή άλλο επαγγελματία ψυχικής υγείας για να σας βοηθήσει περαιτέρω. Αν είναι κρίση πανικού ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας θα σας βοηθήσει να το διαχειριστείτε.
Καλημέρα, η δυσφορία στο στήθος και η δυσκολία στην αναπνοή, όπως και ο φόβος ότι "κάτι παθαίνω" μπορεί να αποτελούν ενδείξεις κρίσεις πανικού εάν συνυπάρχουν και με άλλα συμπτώματα. Σε όποια περίπτωση καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον παθολόγο/καρδιολόγο, έτσι ώστε να αποκλειστεί πρώτα κάποιος πιθανός παθολογικός παράγοντας.
Με εκτίμηση,
Ξένια Φουρτούνα
Γεια σας, Σίγουρα αυτή η αίσθηση μπορεί να προκαλέσει φόβο και άγχος, αν έχετε επιβεβαιώσει οτι δεν πρόκειται για κάτι παθολογικό, τότε ενδεχομένως να βιώνεται κρίσεις άγχους ή και πανικού. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας θα σας βοηθήσει σίγουρα. Είμαι στην διαθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και για προγραμματισμό συνεδρίας.
Αυτά τα συμπτώματα μοιάζουν με τα συμπτώματα ενός ανθρώπου που παθαίνει κρίση πανικού, χρειάζεται να πάρουμε τη γνώμη κάποιου ειδικού ωστόσο (παθολόγος, καρδιολόγος) και στη συνέχεια να δούμε μέσα από την θεραπεία τι είναι αυτό που μας δημιουργεί τις κρίσεις πανικού και αντιδρά έτσι το σώμα μας.
Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
Piraeus
πιθανως. Συμβουλευτειτε εναν καρδιολογο και επειτα εναν ψυχολογο
Είναι μεγάλης σημασίας να επισκεφτείτε ένα γιατρό, να υποβληθείτε σε ότι εξετάσεις κρίνει σκόπιμες και εάν τα αποτελέσματα είναι καθαρά και δεν δείχνουν καμιά παθολογία ως αιτία του τί νιώθετε, τότε Θα ήταν καλό να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας.
Θα ηταν συνετο να κανετε μια επισκεψη σε Καρδιολογο. Αν ειναι ολα καλα Επικοινωνησε με καποιον Ψυχολογο
Γεια σας,
Αν και δε μπορώ να καταλάβω πολλά από την περιγραφή σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω αρχικά πως η κρίση πανικού εμφανίζεται συνήθως απροσδόκητα, έχει μεγάλη ένταση, έχει μικρή διάρκεια και έπειτα σταματάει. Ενώ η κρίση άγχους έχει μια πιο παρατεταμένη λειτουργία, μικρότερη ένταση με αρκετά όμως παρόμοια συμπτώματα με την κρίση πανικού. Κατανοώ τον φόβο σας. Είτε πάσχετε από κρίσεις άγχους ή πανικού, είναι κάτι το οποίο θεραπεύεται, δουλεύοντας κάποιος θεραπευτικά με τον εαυτό του. Επίσης θα βοηθήσει να δείτε αυτό το μήνυμα που στέλνει το σώμα σας, ως μια σπουδαία ευκαιρία επαναπροσδιορισμού για αυτό που είστε ως άνθρωπος και πως ζ...είτε την ζωή σας μέχρι τώρα.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Αγγελής
Read more
Καλησπέρα σας. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Ακούγεται για κρίση πανικού. Το πρώτο που θα πρότεινα να κάνετε είναι να επισκεφθείτε κάποιον γιατρό, προτιμότερα παθολόγο ή καρδιολόγο, προκειμένου να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιον σωματικό παράγοντα. Αν ο γιατρός δεν βρει κάτι, τότε μάλλον πρόκειται για κρίση πανικού, και μπορείτε να κλείσετε ένα πρώτο ραντεβού μέσω του προφίλ μου για να δω πώς θα μπορέσω να σας εξυπηρετήσω.
Πιθανόν να είναι κρίση άγχους (κρίση πανικού), αλλά έχει σημασία να γνωρίζουμε εάν συμβαίνει συχνά, πότε συμβαίνει και επιπλέον η συμπτωματολογία, ώστε να κρίνουμε εαν είναι όντως κρίση πανικού. Αντιμετωπίζεται με ψυχοθεραπεία, αλλά συμπληρωματικά και με φαρμακευτική αγωγή με ψυχίατρο εαν είναι αναγκάια και η οποία εξαρτάται από την ένταση του προβλήματος την συχνότητα και την όλη όπως αναφέραμε συμπτωματολογία.
Καλησπέρα σας. Οι πόνοι στο στήθος, η δυσκολία στην αναπνοή και ο έντονος φόβος ότι θα πάθουμε κάτι σημαντικό, είναι σημάδια κρίσης πανικού, χωρίς να είναι και 100% σίγουρο (χρειάζονται και άλλες πληροφορίες). Το πρώτο όμως που χρειάζεται να κάνετε, είναι έναν ιατρικό έλεγχο, μήπως υπάρχει κάποια σωματική πάθηση. Σε περίπτωση που δε βρείτε κάτι, αξίζει να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας για τη περίπτωση της κρίσης πανικού.
Γεια σας. Είναι πολύ πιθανό αυτό που βιώνετε να είναι όντως μια κρίση πανικού. Είναι σημαντικό βέβαια να μπορούν πρώτα να αποκλειστούν τυχόν ιατρικά αίτια, αλλά αν δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους αγχώνεται, να βρει τι τον πιέζει και να μάθει συνολικά να φροντίζει αποτελεσματικά τον εαυτό του ώστε να σταματήσει να βιώνει τις κρίσεις, οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια του ίδιου του του εαυτού να τον κάνει να στραφεί προς τον ίδιο, να τον ακούσει και να τον φροντίσει. Αν νομίζετε πως σας είναι δύσκολο να κάνετε κάτι τέτοιο χωρίς βοήθεια, τ...ότε το να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Read more
Καλησπέρα σας, από μόνο του αυτό δεν αρκεί για να διαγνώσουμε κρίση ΠΑΝΙΚΟΥ . Ωστόσο ίσως είναι ένα συμπτώματα . Καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν παθολόγο όπου θα σας προτείνει μια σειρά από εξετάσεις και αφού αποκλείσετε οργανικά αίτια τότε μπορεί να γίνει η διάγνωση για κρίση ΠΑΝΙΚΟΥ .
Η ψυχοθεραπεία είναι από τους πλέον αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης των κρίσεων ΠΑΝΙΚΟΥ.
Στο κέντρο μας προσφέρουμε διαφόρων ειδών ψυχοθεραπείας και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.
Κάλεστε μας για να κλείσουμε το ραντεβού σας
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Panormou
Τα συμπτώματα σας πράγματι παραπέμπουν σε υπόνοια κρίσης πανικού. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποκλειστεί αρχικά κάποιο παθολογικό αίτιο (οπότε ξεκινάμε με επίσκεψη σε παθολόγο/ γενικό ιατρό/ καρδιολόγο) και έπειτα εφόσον διαπιστωθεί πως δεν συντρέχει σωματική αιτίαση μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχοθεραπευτή. Κατά την ψυχοθεραπεία θα μπορέσετε να περιγράψετε αναλυτικά στον θεραπευτή τα συμπτώματα σας και αφού εντοπιστούν τα ψυχολογικά αίτια που προκαλούν το άγχος, αυτό θα αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί. Σε περιπτώσεις που το άγχος είναι ανεξέλεγκτο και οι κρίσεις πολύ συχνές και έντονες σε βαθμό που δυσκολεύεστε στις καθημερι...νές σας δραστηριότητες, ενδεχομένως να σας γίνει και παραπομπή σε ψυχίατρο για μια φαρμακευτική βοήθεια .
Τζο Γρηγοριάδου, Ψυχολόγος, Msc
Read more
Είναι πολύ πιθανόν να είναι εκδήλωση αγχώδους συμπτωματολογίας.
Δε χρειάζεται να συμβεί μόνο σε περιπτώσεις που ''κάτι σημαντικό μας έχει στρεσάρει''..
Πολλές φορές μαζεύουμε και αποθηκεύουμε άγχος το οποίο εξωτερικεύεται με πληθώρα σωματικών συμπτωμάτων σε στιγμές που δεν υπάρχει εξώφθαλμος στρεσογόνος παράγοντας.
Αυτά σε γενικές γραμμές.
Απαραίτητο είναι ,βέβαια, να γνωρίζουμε το ιστορικό του εκάστοτε ανθρώπου ξεχωριστά. Ιδιαίτερα σε θέματα ψυχικής υγείας δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε γενικεύσεις.
Εύχομαι να είστε όλο και καλύτερα...
Είμαι στη διάθεσή σας.
Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού το άτομο θα πρέπει να αναφέρει τουλάχιστον τέσσερα (4) από τα παρακάτω:
• Τρέμουλο
• Πόνο στο στήθος
• Απόσπαση από το περιβάλλον
• Απόσπαση από τον εαυτό
• Αύξηση καρδιακού παλμού
• Ίδρωμα
• Αίσθημα πνιγμού
• Λαχάνιασμα
• Ίλιγγο, ζαλάδα ή λιποθυμία
• Ναυτία
• Εξάψεις
• Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα
• Φόβος πως θα τρελαθεί
• Φόβος πως θα πεθάνει
Προκειμένου να τεθεί διάγνωση, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό για να προσδιοριστεί η συχνότητα με την οποία μπορεί να συμβαίνουν επαναλαμβανόμενες και συχνά απροσδόκητες κρίσεις πανικού, η διάρκει...α που μπορεί να έχουν καθώς και η ύπαρξη πιθανής ανησυχίας για μελλοντική κρίση από μέρους σας.
Read more
Αφού επισκεφτείτε κάποιον ιατρό και αποκλείσει ιατρικά αίτια, κατά πάσα πιθανότητα μπορείτε να υποθέσετε κρίση πανικού. Ωστόσο αυτό με βεβαιότητα μπορεί να διαπιστωθεί από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.
Οταν μας προβληματιζει ενα σωματικο συμπτωμα οφειλουμε να συμβουλευτουμε αρχικα εναν γιατρο.Εκεινος εαν απορριψει καποιο παθολογικο προβλημα θα παραπεμψει τον ασθενη σε ψυχολογο για να εξεταστει το ενδεχομενο κρισης αγχους η πανικου.
Αυτά τα συμπτώματα μοιάζουν με τα συμπτώματα ενός ανθρώπου που παθαίνει κρίση πανικού, χρειάζεται να πάρουμε τη γνώμη κάποιου ειδικού ωστόσο (παθολόγος, καρδιολόγος) και στη συνέχεια να δούμε μέσα από την θεραπεία τι είναι αυτό που μας δημιουργεί τις κρίσεις πανικού και αντιδρά έτσι το σώμα μας.
Child psychologist
Piraeus
Ενώ μπορεί να είναι κρίση πανικού, αν και ένα σύμπτωμα από μόνο του δεν λέει τίποτα, αν έχετε οποιοδήποτε σωματικό σύμπτωμα πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό. Μόνο αν αποκλειστούν τα παθολογικά αιτία εξετάζουμε αν είναι ψυχολογικά.
Πολύ πιθανόν. Καλό θα ήταν όμως πρωτίστως να υποβληθειτε σε κάποιες εξετάσεις ώστε να αποκληθεί οποιοδήποτε παθολογικός παράγοντας.
Αν συμβαίνει συχνά είναι καλό να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.