Η Ντάτσιου Χρύσα είναι πτυχιούχος του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου, με πτυχιακή εργασία στη συσχέτιση του άγχους, του στρες και την διατροφική συμπεριφορά. Έχει λάβει πιστοποίηση Personal Trainer and Nutrition Coach με εστίαση στην αθλητική διατροφή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων. Επί του παρόντος, πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Essex πάνω στην Διατροφή του Ανθρώπου με εξειδίκευση στην παχυσαρκία και την διατροφική συμπεριφορά. Το ενδιαφέρον της είναι στην ολιστική προσέγγιση της διατροφής, λαμβάνοντας υπόψη ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες, με στόχο την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Εκτός από την ακαδημαϊκή της πορεία, έχει λάβει πιστοποιήσεις στον τομέα της γευσιγνωσίας οίνου (Level 1 & 2 Awards in Wines & Spirits) από το WSPC.