Η Τερζή Ειρήνη είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. Το 2010 αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το 2015 συνέχισε τις σπουδές της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής, από το οποίο αποφοίτησε το 2019. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”, καθώς και στο Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών “Άγιος Σάββας”. Η αγάπη της για τη Διαιτολογία και Διατροφή την οδήγησε στην παρακολούθηση του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση “Διατροφή & Άσκηση”. Κατά την διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή διατριβή της στο Εργαστήριο Βιολογίας, Βιοχημείας, Φυσιολογίας του Ανθρώπου και των Μικροοργανισμών (E.B.BI.Φ.Α.Μ.) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, πάνω στον ανθρώπινο εντερικό μικροβιόκοσμο, ένα σχετικά καινούργιο κομμάτι που έχει αρχίσει να απασχολεί την επιστημονική κοινότητα και έχει δώσει πολλά και ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Επίσης, η διαιτολόγος έχει εξειδικευτεί και διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην Αθλητική Διατροφή, στη Διατροφική Συμβουλευτική και στην Παχυσαρκία, όπως και στο Μεταβολισμό. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, τόσο ως Χημικός όσο και ως Διαιτολόγος, συμμετείχε ενεργά σε εργαστηριακές μελέτες με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλήψεις σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Τέλος, είναι μέλος της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολογίας Διατροφής, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).