• Διαβήτης
  • Υποβλήθηκε 30/04/2023

Πια φαγητά πρέπει να αποφύγουμε όταν έχουμε διαβητη

25 ειδικοί απάντησαν

  • Καλησπέρα σας, σίγουρα υπάρχουν τρόφιμα που είναι καλό να αποφεύγονται, όπως η ζάχαρη & τα λιπαρά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνονται σωστοί συνδυασμοί τροφίμων, να έχουμε πάντα πλήρη γεύματα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, για να μην ανεβαίνει απότομα η γλυκόζη στο αίμα, καθώς έτσι υπάρχει κίνδυνος υπέρ- και υπογλυκαιμίας. Χρειάζεται να ληφθεί πλήρες ιστορικό και να γίνει εκτεταμένη διατροφική εκπαίδευση επάνω στη διατροφική διαχείριση του διαβήτη. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

    Ρεστέμη Ευγενία

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Εύοσμος

  • Μπορείτε τώρα να δρομολογησετε την πρώτη σάς συνεδρία μαζί μας.
    Αποφύγετε την ζάχαρη, ότι περιέχει ζάχαρη και προσοχή στους υδατάνθρακες πού καταναλώνετε.
    Είμαστε στη διάθεσή σας.
    Σάς ευχαριστούμε πολύ για την ερώτηση πού μας υποβάλατε.

    Βάσση Παρασκευή

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Ελευθέριο - Κορδελιό

  • Καλησπέρα σας. Στην περίπτωση του σακχαρώδους διαβήτη (αν είναι ο τύπος διαβήτη στον οποίο αναφέρεστε), δεν υπάρχουν "απαγορευμένες" τροφές, αλλά φυσικά θα πρέπει να προσέχετε στην ποσότητα και στην ποιότητα των υδατανθράκων που περιέχει κάθε γεύμα. Οι υδατάνθρακες που αυξάνουν απότομα τη γλυκόζη είναι κυρίως τα απλά σάκχαρα (π.χ. ζάχαρη, γλυκόζη, τα επεξεργασμένα προϊόντα), και άρα αυτοί οι υδατάνθρακες πρέπει να περιορίζονται. Οι υδατάνθρακες που ανεβάζουν πιο ήπια τη γλυκόζη είναι οι φυτικές ίνες, και οι σύνθετοι υδατάνθρακες, που υπάρχουν στα δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης, τα λαχανικά, τα όσπρια και πολλά φρούτα, ειδικά ... Διάβασε περισσότερα

    Στεφανάκου Μάιρα (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Χολαργός

  • Οι βασικές αρχές είναι να αποφεύγετε την ζάχαρη και να καταναλώνετε τρόφιμα ολική άλεσης. Εκτός όμως από το τι πρέπει να αποφεύγετε θα πρέπει να εξεταστείτε σύμφωνα για το ιατρικό και διατροφικό σας ιστορικό, καθώς και για τη σύσταση του σώματός σας αλλά και για τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου του αίματός σας, ώστε να προσδιοριστούν τα κατάλληλα για εσάς τρόφιμα στις κατάλληλες για εσάς ποσότητες.

    Δρ Καραμπόλα Μαρία

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Θεσσαλονίκη

  • Δεν υπάρχει φαγητό που πρέπει να αποφεύγουμε στην περίπτωση ενός διαβητικού. Όλα τα τρόφιμα επιτρέπονται, απλά στην περίπτωση των υδατανθράκων πρέπει να έχουμε τον έλεγχο και να κρατάμε τις ισορροπίες κάνοντας πάντα σωστούς συνδυασμούς με άλλες κατηγορίες τροφίμων και προτιμάμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο τους σύνθετους υδατάνθρακες με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να αυξάνεται πιο ομαλά το μεταγευματικό σάκχαρο και να μην έχουμε έντονες υπεργλυκαιμίες. Η προσθήκη λαχανικών ή καλών λιπαρών οξέων σε κάθε γεύμα μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε μια ιδανικότερη γλυκαιμική ρύθμιση.

    Ισαακίδης Ακρίτας - NutriOn

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Νεάπολη Θεσσαλονίκης

  • Δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε κάτι από την διατροφή μας, αρκεί να υπάρχει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που να βοηθήσει στα σωστά επίπεδα

    Βασιλική Σταμάτη (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Ελευσίνα

  • Τα πολύ αμυλούχα, όπως σε μεγάλη ποσότητα πατάτες ή ζυμαρικά, λευκό ψωμί, απλούστερους υδατάνθρακες και σάκχαρα, σκευάσματα που περιέχουν ζάχαρη και κρυμμένη ζάχαρη σε διάφορα συσκευασμένα τρόφιμα και σνακ. Τέλος μία ειδική διατροφή ισορροπημένη Και ειδικά σχεδιασμένη για εσάς θα βοηθήσει πολύ τον οργανισμό σας. Ιατρείο μεταβολισμού πρόληψη και θεραπεία παχυσαρκίας θεραπεία διατροφής για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις

    Κοντογιάννης Λάμπρος

    Διαιτολόγος - Παιδοδιατροφολόγος

    Σεπόλια

  • Θα πρέπει να περιορίσετε τα τρόφιμα με αυξημένο γλυκαιμικό δείκτη κ να έχετε τακτικά μικρά γεύματα χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου. Καλό θα ήταν να να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό διαιτολόγο για να σας συντάξει μία εξατομικευμένη διατροφή.

    Κωνσταντίνου Κρήνη

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Βούλα

  • Τα τρόφιμα που πρέπει να περιοριστούν στην περίπτωση του σακχαρώδους διαβήτη είναι τα τρόφιμα που όταν καταναλωθούν, απορροφούνται γρήγορα από το λεπτό έντερο με αποτέλεσμα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα να αυξάνονται απότομα. Τα τρόφιμα αυτά ονομάζονται τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και είναι:
    - Τα ραφιναρισμένα (ή λευκά) δημητριακά, το ρύζι, η πατάτα. Εναλλακτικά επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης.
    - Οι χυμοί των φρούτων και τα πολύ γλυκά και ώριμα φρούτα όπως οι μπανάνες, το καρπούζι, το πεπόνι κ.ά.
    - Όλα τα γλυκά εδέσματα και τα γλυκά σνακ όπως μπισκότα, σοκολάτες κλπ.
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε
    ... Διάβασε περισσότερα

    Πρελορέντζου Τζώρτζια Nutriscience

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Ηλιούπολη

  • Καλησπέρα σας , κανένα φαγητό δεν είναι απαγορευτικό στο διαβήτη. όλες οι τροφές επιτρέπονται ΑΛΛΑ με σωστό χειρισμό! Καλό θα ήταν για μία φορά έστω να επισκεφτείτε κάποιο διατροφολόγο στην περιοχή σας ώστε να σας εξηγήσει πώς μπορείτε να καταναλώνετε τα φαγητά που σας αρέσουν. Εννοείται πως τα γλυκά , τα πολύ λιπαρά τρόφιμα όπως τα σφολιατοειδή θέλουν ιδιαίτερη προσοχή εάν 'έχετε διαβήτη τύπου 1 και κάνετε ινσουλίνη.

    Παλάτου Παρασκευή

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Τρίκαλα

  • Καλοχ θα ήταν να έχουμε ποικιλία κ να προσέχουμε τις ποσότητες!Τρώμε πάντα σαλάτα με τα γεύματα μας και φυσικά προσέχουμε τη κατανάλωση των γλυκών και γενικά της ζάχαρης και των λιπαρών! Για καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου σας αν θέλετε μπορούμε να κλείσουμε ραντεβου-και διαδικτυακά -για να σας καθοδηγήσω κατάλληλα!

    Μαμέκα Ηλιάνα

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Λάρισα

  • χρειαζεται να καταναλωνεται με μετρο τους υδατανθρακες (ψωμι, ρυζι, μακαρονια , οσπρια κτλ). Οπωσδηποτε να επισκεφθειτε εναν διαιτολογο για να σας καθοδηγησει στην αρχη

    Δραγανιδάκη Λουκία

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Πεδίον του Άρεως

  • Καλησπέρα σας, το κλειδί στο διαβήτη είναι να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το "μοίρασμα" των υδατανθράκων που είναι και το βασικό μας μέλημα σε ένα άτομο με διαβήτη. Οι υδατάνθρακες όταν πέφτουν "μαζεμένοι" τότε είναι που ανεβάζουν το ζάχαρο. Επομένως τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτα) τις καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες (πχ. κοτόπουλο-κρέας με ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες). Τα φρούτα τα τρώμε σε απόσταση 2 ωρών από τα υπόλοιπα γεύματα. Τα γλυκά σε κάθε περίπτωση είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρέπει να αποφεύγονται.

    Κουβάτσος Φίλιππος

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Κορωπί

  • Καλησπέρα! Δεν υπάρχουν μεμονωμένα φαγητά που χρήζουν απαγόρευσης. Ωστόσο συνδυαστικά θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα ώστε το γεύμα σας να μην σας δίνει πολλά σάκχαρα χωρίς την παρουσία πρωτεΐνης ή λιπαρων. Ενδεικτικά καλό θα ήταν να αποφύγετε πολλούς χυμούς, λευκό ψωμί με μέλι, λευκά ζυμαρικά και πάστες.

    Καρδάτου Θάλεια & Συνεργάτες

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Άλιμος

  • Γλυκα, λευκα σιτιρα. Ωστοσο ενας ειδικος διατροφης θα μπορει να σας ενταξει τα παντα σε ενα σωστο προγραμμα!

    Μπουραζάνης Διονύσιος

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Νέα Σμύρνη

  • Εαν πρόκειται για διαβήτη τύπου 2 η για άτομο που έχει περισσότερα κιλά από όσο θα έπρεπε θα πρέπει να αποφεύγονται οι τροφές οιυ μας δίνουν πολλές θερμίδες, κρέας, λιπαρά τυριά πίτες πίτσες κ.τλ. Τα ζυμαρικά τα όσπρια οι πατάτες το ψωμί πρέπει να υπά;ρχουν σε κ'άθε διαιτολόγιο είτε προκειται για διαβήτη τύπου 1 η διαβήτη τύπου 2 αλλά σε περιορισμένη ποσότητα. Όσον αφορά τη ζάχαρη ή το μέλι δεν απαγορεύεται πρέπει να είναι σε περιορισμένη ποσότητα κατά προτίμηση μετα από ένα γεύμα με φυτικές ίνες , όπως τα οσπρια, ωστε να απορροφηθεί σταδιακά. Δεν υπάρχει καποια κατηγορία που να απαγορεύεται αλλά πρέπει να είναι μετρημένες οι ποσότητες.

    Μπενρουμπή Μαριάννα

    Διαβητολόγος

    Κυψέλη

  • Δεν χρειάζεται να "κόψετε" κανένα φαγητό. Ωστόσο χρειάζεται ένα μέτρο στην κατανάλωση στη ζάχαρη και το μέλι και στα λευκά αρτοπαρασκευάσματα (ψωμί, μπισκότα, κέικ, ζυμαρικά κτλ που γίνονται με το απλό αλεύρι)

    Μόσχου Λαμπρινή

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Άρτα

  • Καλημέρα. Η διατροφή στην περιπτωση του διαβήτη παίζει σημαντικό ρόλο στη ρυθμισή του και εξαρτάται από την θεραπευτική αγωγή που παιρνετε. θέλει εξατομικευμένη προσέγγιση για να μην υπάρχουν υπεργλυκαιμίες αλλά και υπογλυκαιμίες.

    Nutrimed Πετράλωνα - Καρμίρη Βαρβάρα

    Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Πετράλωνα

  • Τις τροφές ψηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως λευκό ψωμί , λευκό αλεύρι , ζάχαρη , πολλά φρούτα, γλυκα , με μέτρο ρύζι πατάτας μακαρόνια. Αλλά το βασικό είναι να σας φτιάξει κάποιος μια ισογλυκαιμικη Διατροφη ακριβώς για τις ανάγκες σας! Είμαστε στη διάθεση σας

    Φωτεινού Εμμανουέλα - Bio Clinical Center

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Παγκράτι

  • Οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγονται όταν υπάρχει σακχαρώδης διαβήτης είναι η ζάχαρη, τα γλυκά και η μεγάλη κατανάλωση σε υδατάνθρακες πχ ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, πατάτες. Ένας κλινικός διαιτολόγος θα σας βοηθήσει περαιτέρω σε αυτό ώστε να σας συντάξει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η διατροφή θα πρέπει να είναι χαμηλού γλυκαιμικου φορτίου και οι συνδυασμοί των τροφών από το πρωί μέχρι το βράδυ θα πρέπει να είναι έτσι δομημενοι ώστε τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος να διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα μικρά και συχνά γεύματα επίσης θα πρέπει να συμπεριληφθούν μέσα στην ημέρα σας διότι με αυτόν τον τρ... Διάβασε περισσότερα

    Φιλιππόνη Βίντια

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Μαρούσι

  • Η ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη περιλαμβάνει την απώλεια βάρους, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή
    Είναι μύθος ότι οι διαβητικοί δεν πρέπει να τρώνε υδατάνθρακες. Αυτό το συμβούλευαν οι ιατροί πριν γίνει διαθέσιμη η ινσουλίνη, γιατί ήταν γνωστό ότι οι υδατάνθρακες αυξάνουν το σάκχαρο μεταγευματικά. Σήμερα, όμως, οι διαβητικοί μπορούν να απολαμβάνουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, που πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων δλδ πρωτεΐνες λιπαρα κ υδατάνθρακες με προτίμηση τα προϊόντα ολικής άλεσης

    Σαρδελή Αθανασία (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Αγρίνιο

  • Αυτα που εχουν κυριως υδατανθρακες

    Ηλιάδου Ελισάβετ

    Διαβητολόγος

    Νέα Σμύρνη

  • Πολύ γενική ερώτηση, αλλά κατά βάση τα απλά σάκχαρα που ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη, όπως ζάχαρη, μέλι, πολύ ώριμα φρούτα, λευκό αλεύρι, γλυκά κλπ

    Πότσης Ιωάννης

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Κορυδαλλός

  • Καλησπέρα! Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε φαγητά. Αλλά να περιορίσετε τα γλυκά τους υδατάνθρακες και τα κακά λιπαρά. Και φυσικά να γίνουν οι σωστοί συνδυασμοί τροφίμων για καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης. Απευθυνθείτε σε κλινικό διαιτολόγο να σας βοηθήσει

    Κλειάσιος Παναγιώτης - Nutriedition

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Ιλίσια

  • Καλησπερα σας
    Οι έρευνες έχουν δείξει ότι διαβητικοί ( οποιουδήποτε τύπου ) μπορούν να φάνε αν όχι όλες σχεδόν όλες τις τροφές αφού βέβαια έχουν προσδιορίσει με κάποιον διαιτολόγο τις ποσότητες κ την συχνότητα των γευμάτων
    Καλό θα είναι να κλείσετε κάποιο ραντεβού ώστε να τα πούμε από κοντά

    Κακουλίδη Όλγα (Απενεργοποιημένος λογαριασμός)

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Νέος Κόσμος

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime

Χρειάζεσαι να δεις έναν επαγγελματία υγείας άμεσα;

Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά

Mobile Image
success envelop Λάβαμε την ερώτησή σας!

Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.

docontime

Δε θες να περιμένεις; Πάρε άμεσες απαντήσεις από Γενικούς Ιατρούς/Παθολόγους μέσω chat!

Κάνε εγγραφή στο πρόγραμμα Instant Care και απόκτησε πρόσβαση σε απεριόριστα chat με γιατρούς για να καλύψεις τις ιατρικές σου ανάγκες άμεσα.