knidosi
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διάβασε επιστημονικά άρθρα για

ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κνίδωση

Η φαγούρα και οι ερεθισμοί εμφανίζονται συχνότερα σε γυναίκες

Νάνου Άννα Γεώργιος Οικονόμου
Ταπάκης Ελευθέριος

Συντάχθηκε από την Αλλεργιολόγο Νάνου Άννα, τον Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο Οικονόμου Γεώργιο και τον Ομοιοπαθητικό Ταπάκη Λευτέρη στις 25 Ιανουαρίου 2018

Ελέγχθηκε από την Ιωάννα Βλάσση και την επιστημονική ομάδα doctoranytime

Συμβουλές για περιορισμό της έξαρσης της κνίδωσης

Απαλλάξου από τα συμπτώματα της κνίδωσης και νιώσε ελεύθερος!

Η κνίδωση οφείλεται συνήθως σε κάποια αλλεργική αντίδραση του οργανισμού. Είναι σημαντικό να διατηρούμε την υγεία μας σε υγιή επίπεδα, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εξάρσεων των αλλεργιών αλλά και άλλων παθήσεων. Η συνολική υγεία του οργανισμού πρέπει να είναι καλή για να κρατά μακριά οτιδήποτε απειλεί να τον βλάψει.

Κατανάλωσε υγιεινές τροφές

Κατανάλωσε υγιεινές τροφές

Ένας συχνός λόγος εμφάνισης αλλεργιών είναι ότι δεν θωρακίζουμε σωστά το σώμα μας με τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες, ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις εξωτερικές αλλαγές. Φάε καθημερινά φρούτα και λαχανικά εποχής. Αν διαπιστώσεις ότι είσαι αλλεργικός σε κάποιο τρόφιμο απόφυγέ το.

Κάνε τεστ αλλεργίας

Για να μάθεις αν είσαι αλλεργικός σε κάποια ουσία, κάποιο ύφασμα, κάποιο υλικό ή κάποιο φαγητό θα πρέπει να επισκεφθείς έναν αλλεργιολόγο και να κάνεις τεστ αλλεργίας- skin prick test. Ο γιατρός θα δοκιμάσει τις πιο συχνές αλλεργιογόνες ουσίες και θα διαπιστώσει αν παρουσιάζεις συμπτώματα όταν έρχεσαι σε επαφή με αυτές.

Κάνε γυμναστική

Κάνε γυμναστική

Για να έχεις ευεξία καλό θα ήταν να κάνεις τακτικά γυμναστική. Το σώμα σου χρειάζεται άσκηση για να είναι σε φόρμα και για να επιτελούνται σωστά όλες οι λειτουργίες. Βάλε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου, βελτίωσε το αναπνευστικό σου σύστημα και νιώσε καλύτερα.

Think positive

Think positive

Η θετική σκέψη θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία σου σε καλό επίπεδο, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η καλή ψυχολογία απομακρύνει τις αλλεργίες, αλλά και την εκδήλωση αυτοάνοσων νοσημάτων.

Bonus συμβουλή από το doctoranytime: Το τεστ αλλεργίας μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Η αλλεργία σε μια ουσία ή ένα προϊόν μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, χωρίς να έχουν υπάρξει σημάδια στο παρελθόν, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Άρα, είναι καλό αν έχουμε παρατηρήσει σημάδια που υποδηλώνουν αλλεργία, να επισκεφθούμε έναν ειδικό και να μην επαναπαυθούμε στο γεγονός ότι στο παρελθόν δεν είχαμε εμφανίσει αλλεργία σε κάτι.

Σημείωση: Η αναφορά "γιατρός" χρησιμοποιείται χάριν συντομίας και μπορεί να περιλαμβάνει και επαγγελματίες υγείας.
Πηγές

1. Allen P. Kaplan, 'Chronic Spontaneous Urticaria: Pathogenesis and Treatment Considerations', Allergy, Asthma & Immunology Research, 9, 6, (477), (2017).

2. K. Rutkowski , et al. 'How to manage chronic urticaria ‘beyond’ guidelines: a practical algorithm', Clinical & Experimental Allergy, 47, 6, (710-718), (2017).

3. Bernstein JA, et al. 'The diagnosis and management of acute and chronic urticaria: 2014 update', J Allergy Clin Immunol. 2014 May;133(5):1270-7.

4. Van Wassenhoven M., “Clinical verification in homeopathy and allergic conditions”, Homeopathy. 2013 Jan;102(1):54-8.

5. Itamura R, “Effect of homeopathic treatment of 60 Japanese patients with chronic skin disease” Complement Ther Med. 2007 Jun;15(2):115-20.

6. Zuberbier T, et al. The EAACI/GA²LEN/EDF/WAO guideline for the definition, classification, diagnosis and management of urticaria, Allergy, 73, 7, (1393-1414), (2018).

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.
Αυτή η σελίδα δεν περιέχει προωθητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις. Δες την πολιτική διαχείρισης διαφημίσεων.
Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ευχαριστούμε!

Η εμπειρία σου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συνανθρώπους σου.

Γίνε μέλος στο doctoranytime δωρεάν πατώντας εδώ.

Κάτι πήγε στραβά

Προσπάθησε αργότερα

Η άποψή σου καταχωρήθηκε

Πες μας πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε.