H Μαρία Αγγελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας.
Έκανε πρακτική άσκηση στο τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» , όπου εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική, επιμόρφωση και διατροφική υποστήριξη ασθενών.
Συμμετείχε στην εργασία «Macronutrient content and food exchanges for 48 Greek Mediterranean dishes» , η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrition & dietetics: the journal of the Dietitians Association of Australia».
Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τα νέα επιστημονικά δεδομένα γύρω από τη διατροφή αλλά και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις, όπως το πρόγραμμα Κλινικής Διατροφής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το « Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity» του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (Κ.Ε.Α.Δ.Δ) και τα «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους» και «Πέρα από τα όρια της δίαιτας» του Κέντρου Ψυχικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), με σκοπό την ολιστική προσέγγιση του κάθε ατόμου.
Επιπλέον, εργάστηκε σε φαρμακείο για έξι χρόνια, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να έρθει κοντά σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας τα οποία συνδέονται με τη διατροφή, όπως υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, αυξημένο ουρικό οξύ, σακχαρώδη διαβήτη, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.
Τέλος, είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) και, έχοντας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Κερατέα Αττικής.