Καλησπέρα, το παιδί μου ειναι 4 ετων, επεσε και χτυπησε το μπροστινο δόντι και νομιζω κουνιεται ελαφρα, τι πρεπει να κανω?
Καλημέρα σας!Το καλύτερο θα ήταν να επισκεφτείτε έναν παιδοδοντίατρο που θα εξετάσει το παιδί σας και θα σας δώσει οδηγίες και συμβουλές μαζί με ακτινογραφική εξέταση του τι πρέπει να ακολουθήσετε για να κρατηθεί το δόντι/α στο στόμα του παιδιού σας μέχρι να αποπέσει.Επίσης να γίνεται τακτική παρακολούθηση, όπως σε κάθε τραυματισμό για τυχόν επιπλοκές του τραύματος και να σας καθοδηγήσει για τα επομενα βήματα και το τι μπορεί να επακολουθήσει για τα μονομα δόντια. Προς το παρόν θα μπορούσα να σας συμβουλέψω για μαλακή διατροφή. Όλα τα υπόλοιπα με ένσν παιδοδοντίατρο που θα εξετάσει και όλο το στόμα του παιδιού σας και θα σας δώσει γενικές και... ειδικές οδηγίες. Read more
Καλησπέρα σας. Επισκεφθείτε έναν παιδοδοντιατρο ή κάποιον οδοντίατρο που έχει εξοικείωση με τα παιδιά, πρωτίστως για κλινικό κ ακτινογραφικο έλεγχο της περιοχής κ του μονίμου διάδοχου του αλλά κ του νεογιλου δοντιού. Αναλόγως την κινητικότητα του νεογιλου δοντιού αποφασίζεται επίσης η ναρθηκοποιηση του ή όχι. Λαμβάνεται υπόψιν επίσης ότι σε ηλικία περίπου 6 χρόνων+ τα πρόσθια νεογιλα δόντια αντικαθιστονται από τους μόνιμους διαδόχους τους, εφόσον υπάρχουν. Σας ευχαριστούμε.
Είναι συνηθισμένο για τα παιδιά να χτυπούν τα δόντια τους καθώς παίζουν. Εφόσον το μπροστινό δόντι του παιδιού φαίνεται να κουνιέται ελαφρά, είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε την κατάσταση.
Τα επόμενα βήματα που μπορείτε να κάνετε:
1. Επικοινωνήστε με έναν παιδοδοντίατρο: Είναι καλό να δείτε έναν ειδικό για να εκτιμήσει την κατάσταση του δοντιού και των ούλων. Ο παιδοδοντίατρος θα σας συμβουλεύσει αν χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία ή αν το δόντι θα σταθεροποιηθεί από μόνο του.
2. Αποφύγετε τη μάσηση στη συγκεκριμένη περιοχή: Μάθετε στο παιδί να αποφεύγει τη μάσηση σκληρών τροφών στην περιοχή του τραυματισμένου δοντιού, ...για να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω τραυματισμού.
3. Παρακολουθήστε το δόντι: Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στο χρώμα του δοντιού, αυξημένο κούνημα, πόνο ή πρήξιμο στα ούλα, αυτά μπορεί να είναι σημάδια που χρειάζονται άμεση εξέταση από οδοντίατρο.
Ορισμένα δόντια μπορεί να σταθεροποιηθούν από μόνα τους, αλλά ο παιδοδοντίατρος θα σας κατευθύνει σωστά για να διασφαλίσετε την υγεία του δοντιού του παιδιού σας.
Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.