Σε έμμεσου τύπου αλλεργία fpies, συνίσταται η θηλάζουσα μητέρα να αποφεύγει το αλλεργιογόνο και σε προϊόντα που αποτελεί ίχνος; Για παράδειγμα fpies στο αυγό, πρέπει να αποφευχθεί από τη θηλάζουσα και το κεικ, δεδομένου πως περιλαμβάνει αυγό;
Σε περιπτώσεις έμμεσου τύπου αλλεργίας, όπως η FPIES, είναι σημαντικό για τη θηλάζουσα μητέρα να αποφεύγει τα αλλεργιογόνα τρόφιμα, καθώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν το μωρό μέσω του μητρικού γάλακτος. Είναι καλύτερο να αποφεύγεται η κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν αλλεργιογόνα ή ίχνη τους για τη θηλάζουσα μητέρα, καθώς η ασφάλεια του μωρού είναι η προτεραιότητα.
Θα πρέπει να ρωτήσει κάποιον αλλεργιολόγο.
Σε περιπτώσεις αλλεργίας τύπου FPIES (Food Protein-Induced Enterocolitis Syndrome), οι οδηγίες διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της αλλεργίας και τις ατομικές αντιδράσεις του παιδιού. Γενικά, σε έμμεσου τύπου αλλεργίες όπως η FPIES, συνιστάται στη θηλάζουσα μητέρα να αποφεύγει την κατανάλωση του αλλεργιογόνου. Ωστόσο, η αποφυγή ιχνών του αλλεργιογόνου, όπως αυγά σε κέικ ή άλλα προϊόντα, εξαρτάται από την αντίδραση του παιδιού στις μικρές ποσότητες.
Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν αλλεργιολόγο, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει το κατά πόσο το παιδί επηρεάζεται από ίχνη του αλλεργιογόνου μέσω του μητρικού γάλακτος. Σ...ε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται πλήρης αποφυγή, ενώ σε άλλες όχι.
Read more
Είναι πολύ καλό που ενδιαφέρεστε να διαχειριστείτε την αλλεργία του μωρού σας και αναζητάτε πληροφορίες.
Η αποφυγή αλλεργιογόνων σε μητρικό γάλα σε περιπτώσεις FPIES είναι ένα θέμα που συζητείται συχνά και μπορεί να προκαλέσει πολλές απορίες.
Γενικά, η σύσταση είναι η θηλάζουσα μητέρα να αποφεύγει το κύριο αλλεργιογόνο. Στην περίπτωση που το μωρό σας έχει FPIES στο αυγό, θα πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν αυγό σε εμφανή μορφή.
Ωστόσο, η αποφυγή τροφίμων που περιέχουν ίχνη αλλεργιογόνου είναι πιο περίπλοκη και δεν υπάρχει απόλυτη συναίνεση μεταξύ των ειδικών.
Γιατί;
Ατομική ευαισθησία: Η ευαισθη...σία κάθε παιδιού είναι διαφορετική. Μερικά παιδιά μπορεί να αντιδράσουν ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες αλλεργιογόνου, ενώ άλλα μπορεί να ανεχτούν ίχνη χωρίς πρόβλημα.
Ποσότητα αλλεργιογόνου: Η ποσότητα του αλλεργιογόνου που περνάει στο μητρικό γάλα είναι πολύ μικρή.
Άλλα συστατικά: Το αλλεργιογόνο δεν είναι πάντα το μόνο στοιχείο που προκαλεί την αντίδραση. Άλλα συστατικά του τροφίμου μπορεί να παίξουν ρόλο.
Τι μπορείτε να κάνετε;
Συζητήστε με τον παιδίατρο και τον αλλεργιολόγο: Οι ειδικοί μπορούν να σας δώσουν εξατομικευμένες συμβουλές με βάση το ιστορικό του μωρού σας και την σοβαρότητα της αλλεργίας.
Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων: Αναζητήστε τη λέξη "αυγό" ή οποιαδήποτε άλλη ονομασία του αλλεργιογόνου.
Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Τα επεξεργασμένα τρόφιμα συχνά περιέχουν ίχνη πολλών αλλεργιογόνων.
Επιλέξτε φρέσκα, απλά τρόφιμα: Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα άπαχα κρέατα είναι γενικά πιο ασφαλή.
Μαγειρέψτε : Ετοιμάζοντας τα γεύματά σας στο σπίτι, μπορείτε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στα συστατικά.
Κρατήστε ένα ημερολόγιο: Καταγράφετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε και τις αντιδράσεις του μωρού σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν συνδέσεις
Σχετικά με το κεικ:
Δεδομένου ότι το κεικ περιέχει αυγό, θα ήταν προτιμότερο να το αποφύγετε. Ωστόσο, αν θέλετε να καταναλώσετε κεικ, μπορείτε να επιλέξετε ένα χωρίς αυγά ή να ρωτήσετε τον αρτοποιό για τα συστατικά.
Συμπέρασμα:
Η διαχείριση της FPIES είναι μια πρόκληση, αλλά με σωστή ενημέρωση και συνεργασία με τους ειδικούς, μπορείτε να διατηρήσετε ένα υγιές και ισορροπημένο διαιτολόγιο.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ότι αυτό που ισχύει για ένα παιδί, μπορεί να μην ισχύει για ένα άλλο.
Σημείωση: Αυτές οι πληροφορίες έχουν μόνο ενδεικτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν τη συμβουλή του γιατρού σας
Read more
Αν έχετε εντοπίσει ότι σας ενοχλούν κάποιες τροφές ή έχετε κάπου αλλεργία ειδικά όταν θηλάζετε αλλά και μετά το θηλασμό καλό θα είναι να αποφεύγετε τις συγκεκριμένες τροφές. Είναι σημαντικό να επισκεφθείτε και έναν κλινικό διαιτολόγο ώστε να σας βοηθήσει, να σας συντάξει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σας και να σας παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα με κατάλληλες μετρήσεις.
Καλησπέρα σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα ήταν ασφαλές καθώς τα αλλεργιογόνα συστατικά του αυγού αλλοιώνονται με την θέρμανση και τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις πολύ έντονης αλλεργίας θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα.
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.