Το πιο πιθανό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ύπαρξη συγκρούσεων που υπάρχουν μέσα μας για πολύ καιρό, συνήθως κρυμμένες κι απωθημένες. Αυτές οι συγκρούσεις ενεργοποιούνται συνήθως από κάποια σκέψη, γεγονός, συμπεριφορά κλπ γύρω μας που συνήθως μπορεί και να μην έχουμε αντιληφθεί ότι μας έχει επηρεάσει. Όλη αυτή η σύγκρουση που συμβαίνει εγείρεται κυρίως κατά την ώρα του ύπνου καθώς το λογικό μας βρίσκεται σε μια καταστολή, δεν υπάρχει λογοκρισία και υπάρχει η δίοδος της αποφόρτισης. Η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία είναι απ'τις κατάλληλες μεθόδους που μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιες καταστάσεις.
Καλησπέρα σας, η ψυχοθεραπεία ενδύκνειται σε περιπτώσεις σαν αυτήν που αναφέρετε.
Είναι πολύ λογικό αυτό που αναφέρετε. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου επιφέρει εξάντληση και δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο, εγείρει περαιτέρω αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Θα σας έλεγα να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με έναν ψυχοθεραπευτή και να εντοπίσετε τι σας απασχολεί, ώστε να το διαχειριστείτε.
Γειά σας, το άγχος συχνά πυροδοτείται από σκέψεις και το αντίστροφο, αντιλαμβάνομαι ότι έχει αρχίσει να επηρεάζεται η καθημερινότητα σας με αίσθημα κόπωσης και προβλήματα ύπνου. Θα σας πρότεινα να δείτε έναν ψυχολόγο για να διερευνήσετε την προέλευση του άγχους και την αντιμετώπιση του.
Το άγχος που αισθάνεσαι είναι μια φυσιολογική αντίδραση του εγκεφάλου σε καταστάσεις πίεσης. Ωστόσο, όταν το άγχος γίνεται χρόνιο και επηρεάζει την καθημερινότητά σας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο και να οδηγήσει σε συνεχή αίσθηση εξάντλησης.
Θα σας συνιστούσα να ζητήσετε βοήθεια από ψυχολόγο, ψυχοθεραπευτή για να εξερευνήσετε μαζί τις πηγές του άγχους σας και να αναπτύξετε στρατηγικές αντιμετώπισης του αποκτώντας έτσι έναν πιο ισορροπημένο και υγιή τρόπο ζωής.
Γεια σας! Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα κατανοητό, διότι το βράδυ ηρεμούν τα πάντα κι ο άνθρωπος έρχεται σε άμεση επαφή με τις σκέψεις του, ακόμα και με έναν εσωτερικό διάλογο, ο οποίος κουράζει αρκετά. Συνδυαστικά περιπλέκεται με τον ψυχαναγκασμό ότι ΠΡΕΠΕΙ να κοιμάται κατάλληλες ώρες, συγκεκριμένες, επομένως ρομποτοποιείται το στρες για τον ιδανικό ύπνο (τρομερά αγχωτικό). Κάτι τέτοιο δεν είναι ακατόρθωτο να αλλάξει και να βελτιωθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Στη διάθεσή σας σχετικά με αυτό. Καλή συνέχεια!
Καλό είναι να μάθετε τεχνικές χαλάρωσης και κάνετε ασκήσεις που θα σας φέρνουν στο εδώ και τώρα ώστε να αποσυμφορηθεί το άγχος , επόμενο βήμα να βρείτε λύσεις για ότι πρόβλημα σας αγχωνει ! Μην αναμασατε το πρόβλημα κάντε focus στις λύσεις , ευχαριστώ
To άγχος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε εξάντληση. Σίγουρα πρέπει πρώτα να το δείτε παθολογικά για να είστε σιγουρός/η και μετά αν είναι όλα καλά μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να ζητήσετε βοήθεια να το αντιμετωπίσετε
H διαχείριση του άγχους είναι στα χέρια σας, με τη βοήθεια του θεραπευτή σας. Υπάρχουν απλές τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν άμεσα, ενώ παράλληλα θα ήταν σκόπιμο να συζητήσετε τα θέματα που σας απασχολούν με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.
Επισκεφτείτε ειδικό ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή να σας προτείνει θεραπευτικές λύσεις.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική σκέψη και η ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες στον ύπνο και να οδηγήσουν σε αίσθημα εξάντλησης και κούρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σημαντικό είναι να αντιμετωπίσετε την πηγή του άγχους και να χρησιμοποιήσετε τεχνικές χαλάρωσης ή πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος στην
καθημερινότητά σας.
Το άγχος που επηρεάζει τον ύπνο σου και σου προκαλεί εξάντληση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας φαύλος κύκλος που πολλοί άνθρωποι βιώνουν. Οι επιπτώσεις του άγχους στην καθημερινότητα μπορούν να είναι αποδιοργανωτικές, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση:
Τεχνικές Χαλάρωσης: Μάθε και εφάρμοσε τεχνικές χαλάρωσης πριν τον ύπνο, όπως βαθιές αναπνοές, διαλογισμός, ή προοδευτική μυϊκή χαλάρωση.
Καθορισμένο Πρόγραμμα Ύπνου: Διατήρησε σταθερό πρόγραμμα ύπνου, πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα.
Φυσική Δραστηριότη...τα: Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να μειώσει το άγχος, αλλά αποφεύγετε έντονη άσκηση λίγο πριν τον ύπνο.
Περιορισμός Καφεΐνης και Αλκοόλ: Αποφεύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ, ειδικά τις ώρες πριν τον ύπνο, καθώς μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου.
Ελαχιστοποίηση Οθόνων: Περιορίστε την έκθεση σε οθόνες και άλλες φωτεινές πηγές πριν τον ύπνο, καθώς μπορούν να διαταράξουν τον κύκλο ύπνου-ξύπνιου.
Σημειώσεις και Λίστες: Δοκίμασε να γράφεις τις ανησυχίες σου ή να κάνεις λίστες με πράγματα που πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα πριν πας για ύπνο, για να βοηθήσεις το μυαλό σου να ηρεμήσει.
Συμβουλευτική ή Θεραπεία: Σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία για το άγχος σας. Η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία (CBT) έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική για το άγχος και τα προβλήματα ύπνου.Η διαχείριση του άγχους και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου απαιτούν χρόνο και προσπάθεια, αλλά με σταθερές προσπάθειες, μπορείς να δεις σημαντικές βελτιώσεις. Εάν συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις δυσκολίες, είναι σημαντικό να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια.
Read more
Θα βοηθούσε να κάνετε μερικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.