Καλησπερα σας,ειμαι ανδρας 31 ετων πριν 3,5 χρονια εχασα τη μητερα μου και πριν 2 χρονια μετα απο μια λιποθυμια ξεκινησαν οι κρισεις πανικου οι ιδεοψυχαναγκασμοι οτι εχω κατι σε καθε πονο που βιωνω με αποτελεσμα να γυρισω ολους τους γιατρους με αποτελεσμα να παρω efexor των 75 για 6 μηνες κ περιαστασιακη χρηση ζαναξ..τωρα τα συμπτωματα επανηλθαν (αγχος,δυσφορια,τασεις φυγης σε μερη με κοσμο ανησυχια και μια διεγερση κ αγχος μη με πιασει κριση και δυσπνοιες)πλεον εκρινε ο καρδιολογος να περνω 20mg inderal καθε πρωι γιατι η καρδια μου δουλευε με ενταση και 50mg zoloft επισης μ προτεινε 5mg bespar το οποιο δεν εχω παρει γιατι φοβαμαι τις μιξεις των φαρμακων..μετα απο 2 μηνες θεραπειας οι παλμοι μ εχουν πεσει γιατι ειχα σε κατασταση ηρεμιας 100 παλμους κ τωρα ειμαι 65-70 αλλα ορισμενες φορες το βραδυ φτανω 95,αλλα εχω ακομα ζαλαδες ατονια πολυ υπνηλια το μυαλο μ ειναι να σχολασω για να κοιμηθω και οταν ειμαι εξω ανυπομωνω να παω σπιτι να πεσω για υπνο τι μπορει να μου συμβαινει; δεν παει αλλο αυτη η κατασταση..ευχαριστω και καλη δυναμη σε οσους βιωνουν παροιμια κατασταση και μη”
Γεια σας! Πιστέψτε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει είτε αυτά που περιγράφετε, είτε παρεμφερή πράγματα, είτε και όλα μαζί. Όλα αυτά ευτυχώς ή δυστυχώς λέγονται ΦΑΣΕΙΣ και οι φάσεις έχουν το χρόνο τους (άλλοτε για πολύ, άλλοτε για λίγο) και το μέγεθός τους (μεγάλες ή μικρές). Επιπλέον, προσωπικά εμμένω πως τίποτε δεν είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. Κάτι που οφείλετε να γνωρίζετε είναι το γεγονός πως η φαρμακευτική αγωγή, θα ήταν καλό να συνδυάζεται με ψυχοθεραπεία, δοκιμάζοντας την πιο κατάλληλη προσέγγιση για εσάς. Σας το λέω με απόλυτη γνώση και ειλικρίνεια, πως είναι πιο λυτρωτικός ο συνδυασμός αμφότερων καταστάσεων. Προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας γ...ια οποιαδήποτε πληροφορία. Πρέπει πλέον να σπάσει το ταμπού με τη δυσκολία στη θεραπευτική οδό, δυστυχώς η χώρα μας δε βοηθάει σε αυτό. Καλή συνέχεια! Read more
Επισκεφτείτε ειδικό ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή, δεν έχετε σκόμα απαρτιώσει το πένθος από την απώλεια της μητέρας σας.
Καλησπέρα σας,
Αυτά που περιγράφετε είναι πράγματι πολύ έντονα. Θα ήταν καλό παράλληλα με την αγωγή σας να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία ώστε, εάν το αίτιο είναι το πένθος, να μπορέσετε να το διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά.
Εγκάρδια,
Παναγιώτης Μποκολής
Καλησπέρα,
είναι σημαντικό να συζητήσετε αυτές τις ανησυχίες με τους γιατρού σας, καθώς θα σας παράσχουν περαιτέρω βοήθεια και εξατομικευμένη φροντίδα.
Είναι σημαντικό να συνεχίσετε τη θεραπεία που σας έχει προταθεί και να παραμείνετε σε επαφή μαζί τους για να επιτύχετε τη βελτίωση της κατάστασής σας. Επίσης ένας ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες και το άγχος σας και να σας παράσχει εργαλεία και μεθόδους για τη διαχείρισή τους.
Καλό θα ήταν να ξεκινούσατε μερικές συνεδρίες με ψυχοθεραπευτή για τη διαχειριση του πενθους και των συμπτωμάτων αγχους που εχουνε εμφανιστεί η φαρμακευτική αγωγή απο μόνη της δε μπορεί να θεραπευσει μια κατασταση παρα μόνο να καλυτερευσει καποια συμπτωματα χωρίς ομως να τα λύσει.
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
Request pharmaceutical products recommendations or any medical prescription
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.