υπάρχει ίσως ένας υποσυνείδητος φόβος ή περιοριστική πεποίθηση, λόγω τραύματος ή προηγούμενης αρνητικής εμπειρίας. Έτσι τώρα, κάθε φορά που μιλάτε σε κάποιον, το υποσυνείδητο μυαλό βλέπει ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για εσάς. Μπορούμε να το συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.
Ίσως έχει σχέση και με την αυτοπεποίθησή σας, κατά πόσο δηλαδή είναι υψηλή τόσο, ώστε να νιώθετε άνετα με συνομιλητές σας. Αρχικά, παρατηρείστε σε τι είδους επικοινωνίες έχετε πιο συχνά αυτές τις αντιδράσεις.
Life coach - Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης - Ιδρύτρια του Κέντρου Δημιουργικής Σταδιοδρομίας
Ampelokipoi
Χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη και διαπροσωπική επαφή με αρκετά άτομα για να ξεπεράσετε το πρόβλημα.
Είναι θέμα χαμηλής αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης πιθανόν. Έχετε αναπτύξει ένα σύστημα πυρηνικών πεποιθήσεων γύρω από τον τρόπο σύνδεσης με τους άλλους ανθρώπους που προκαλεί αυτή την αντίδραση. Είναι πολύ σύνηθες και χρειάζεται να εργαστείτε με αυτό με κάποιον ειδικό.
πιθανώς να υπάρχει σε σας μια κατάσταση που ονομάζεται κοινωνιοφοβια και η οποία μπορεί να οφείλεται σε κάποια πρώιμες εμπειρίες που είχατε ή από κάποιο γεγονός που συνέβη και το βιώσατε δυσάρεστα.
Έχετε κοινωνικό άγχος και πρέπει να το διαχειριστειτε
Καλησπέρα σας. Λυπάμαι δεν είχα δει την ερώτησή σας. Σε πολλούς ανθρώπους φένρει άγχος και ντροπή η γνωριμία με νέα άτομα ή επικοινωνία με άτομα που δεν γνωρίζουμε καλά. Αν σας συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα και σας φέρνει δυσκολία στην καθημερινότητα σας, καλό θα ήταν να αναζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη ώστε να αντιμετωπιστεί πριν εξελιχθεί. Για ό,τι χρειαστείτε παραμένω στην διάθεσή σας.
Αυτό είναι ένα θέμα , που μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις. Μόνο αν σας εξετάσω θα μπορέσω να καταλάβω τι σας συμβαίνει,ώστε να δούμε και τρόπους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.
O οργανισμός σας εκείνη την ώρα μπαίνει αυτόματα στην αντίδραση του stress (Fight, Flight or Freeze) γιατί έτσι έχει μάθει αυτόματα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση. Αυτή η αντίδραση είναι πλέον αυτόματη γιατί δεν το θέλετε αλλά έτσι έχει καταγραφεί στον εγκέφαλό σας.
Σαν ανθρώπινο είδος όταν συναντάμε κάποιον άλλο άνθρωπο είναι φυσιολογικό να θέλουμε να πάρουμε όλες τις πληροφορίες για αυτόν ώστε να ξέρουμε και πώς θα αντιδράσουμε. Αυτό προκαλεί μια εγρήγορση, ενεργοποιείται ελαφρώς ο μηχανισμός τους stress αλλά υποχωρεί πολύ γρήγορα.
Όταν αγχωνόμαστε υπερβολικά πάρα πολύ, αυτό προκαλείται από υπερδιέγερση του μηχανισμο...ύ του stress και προκαλείται αυτόματα και υποσυνείδητα. Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης (έντονο άγχος) στο ερέθισμα (κάποιος μου μιλάει) και αυτό γίνεται εύκολα όταν ο υποσυνείδητος νους σας αλλάξει αυτή την αυτόματη συμπεριφορά.
Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός και η Ύπνωση ενεργούν άμεσα στην πηγή του προβλήματος και θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε αυτή την αυτόματη και υποσυνείδητη συμπεριφορά.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και σε αυτό το σύνδεσμο και στην ιστοσελίδα μου:
https://christinadrakopoulou.com/%ce%bc%ce%ae%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%ac%ce%b3%cf%87%ce%bf/
Θα χαρώ να σας βοηθήσω να απαλλαγείτε από αυτή την ενόχληση εύκολα και δια παντός. Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Read more
Το αγχος έχει να κάνει με την καθημερινότητα και τα προβληματά της αλλα και με την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Πιστεύω ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην έλειψη αυτοπεποίθηση που πιθανον υπάρχει.
Καλημερα σας! Σϊγουρα δεν υπάρχει μια ξεκαθαρη απαντηση και μόνο μετα από ενα ιστορικό μπορει κάποιος να καταλαβει. Υπάρχουν ομως φορές που μπορει να αγχώνεται λόγω φόβου να παρατηρησει ο άλλος ίσως την εσωτερικη του κατάσταση που δεν θέλει και ισως υποσυνείδητα να μαθει ο άλλος. Μπορεί να έιναι ένα αγχος που το αίτο να κρυβεται στην παιδική ηλικία και να έχει να κανει με γονεις. Θα μπορουσε να είναι και ντροπη. Διάφοροι λόγοι. Αυτο που θα κρίνει το αίτιο θα ειναι μονο ο ιδιος ο ανθρωπος
Το άγχος πέρα από μια βίο φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε ερεθίσματα που μας δημιουργούν στρες, αποτελεί έναν τρόπο να κρύψουμε κάποια συναισθήματα που μπορεί να μας δυσκολεύουν στην επαφή μας με τους άλλους (φόβος, ντροπή). Όσο περισσότερο τα εκφράζουμε και συνδεόμαστε μέσα από την ψυχοθεραπεία με τον θεραπευτή, τόσο ρυθμίζονται τα επίπεδα του άγχους στην κοινωνική μας συνθήκη.
Child psychologist
Piraeus
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.