This question and its answers are only available in Greek

  • Gall
  • Submitted on 24/03/2025

Παλινδρόμηση, διαφραγματοκήλη και εντερική μεταπλασία: Τι να κάνω;

Καλησπέρα !Εδώ και ένα χρόνο με ταλαιπωρεί η παλινδρόμηση που ενώ με έπιανε αραιά και που τώρα δεν λέει να ηρεμήσει.Εκανα γαστροσκόπηση και μου βρήκαν χαλαρός κος επί hill 1και διαφραγματοκηλη περίπου 2 cm.Επισης οι βιοψίες έδειξαν στο άντρο εντερική μεταπλαση και ήπια ατροφία των αδενοιων .Το θέμα πίνω χάπια λαπραζολ 30 πρωί βράδυ και δεν ηρεμώ ,βασικά όχι κάψα στο στήθος αλλά έχω κόμπο στο λαιμό που φεύγει και έχετε και κάψιμο στο στόμα μου κάνει έλκη νιώθω την περίεργη γεύση στο στόμα.Να σας πω ότι έχω κάνει χοληστεκτομη και από τότε έχω και ένα πόνο πάνω από τον ομφαλό συνήθως το πρωί που άμα φαω μια φρυγανιά περνάει.Εχω πάει σε γαστρεντολογους αλλά αυτό που θέλω και από σας τη γνώμη σας είναι ότι μπορεί να είναι από την χολή δηλαδή να παλινδρομη και να μην με πιάνουν τα ppi ,επίσης μου είπαν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για τη παλινδρόμηση της χολής αν και έχω διαβάσει ότι υπάρχουν αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικά.Τελος από τι μου έχουν πει η γιατροί σύμφωνα με τις εξετάσεις που έχεις κάνει δεν δικαιολογείται να έχεις τόση έντονη παλινδρόμηση .Ξέχασα να σας πω ότι έχω κάνει και την εξέταση για τη αυτοάνοση γαστρίτιδα και βγήκε αρνητικη.

4 specialists answered

  • Εφόσον δεν ανταποκρίνεστε στην φαρμακευτική αγωγή, πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο χειρουργείου.

    Γκουτζιώτης Ιωάννης

    General surgeon

    Kozani

  • Σε γενικές γραμμές ισχύουν οι πληροφορίες σας. Όσοι έχουν κάνει χολοκυστεκτομή έχουν αυξημένη πιθανότητα παλινδρόμησης χολής και εκεί δεν θα σας βοηθήσουν φάρμακα όπως το Laprazol. Υπάρχουν κάποιες φαρμακευτικές επιλογές για τις περιπτώσεις αυτές αλλά δεν πρόκειται για φάρμακα εξειδικευμένα για την παλινδρόμηση χολής. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει καταρχήν να ακολουθήσετε πιστά και αυστηρά συγκεκριμένες οδηγίες διατροφικής συμπεριφοράς.

    Ζιρκόπουλος Δημήτριος

    Gastroenterologist

    Neo Irakleio

  • Υπάρχουν φάρμακα γιά την παλινδρόμηση χολής.Να σας δει άλλος γαστρεντερολόγος

    Georgantas Dimitrios

    General surgeon

    Marousi

  • Καλησπέρα σας,σας βασανίζει η διαφραγματοκηλη σας,πρέπει να γίνει μια λαπαροσκοπικη αποκατάσταση, αν θέλετε ελάτε να σας δω για μια οριστική αντιμετώπιση με εξιτήριο την άλλη μέρα

    Tsizanou Charalampos Fernard

    Γενικός Χειρουργός - Πρωκτολόγος

    Panormou

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

    • Request pharmaceutical products recommendations or any medical prescription

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image
success envelop We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.

docontime

No time to wait? Get immediate answers from a General Practitioners/Internists via chat!

Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.