Ο Πέτσιος Δημήτριος MSc είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κηφισιά. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο με βαθμό "άριστα" στην Άθληση και στη Διατροφή (Msc) και πτυχίο Επιστήμης και Διαιτολογίας - Διατροφής από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει την μετεκπαίδευσή του στη διαχείριση και αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών στο ΚΕΑΔΔ, με τίτλο Master Practitioner. Είναι Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας "δια…της Τροφής" που ιδρύθηκε με σκοπό την παροχή σύγχρονων διαιτολογικών και διατροφολογικών υπηρεσιών σε πολλαπλούς τομείς, ενώ στη διάρκεια της καριέρας του απέκτησε γνώσεις στην επιστημονική υποστήριξη αθλητών και στην εφαρμογή Μοντέλου Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Τροποποίησης, έχοντας συνεργαστεί με διακεκριμένους Διαιτολόγους - Διατροφολόγους. Έχει συγγράψει το εγχειρίδιο διατροφής για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, τίτλος: «δια…της τροφής το Ανάγνωσμα». Αξίζει να αναφερθεί πως έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων υγείας, διατροφής, άσκησης και ψυχολογίας, ενώ και ο ίδιος έχει εισηγηθεί σε ημερίδες σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, πολυμαθησιακούς χώρους και συνέδρια, αλλά και ως ομιλητής σε σεμινάρια και ενημερωτικές εκπομπές με θέμα τη διατροφή. Τέλος το 2022 ο Δημήτρης Πέτσιος επιμελήθηκε επιστημονικά και συνέγραψε μαζί με το Σεφ Ηλία Μαμαλάκη (σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική Ογκολογίας και Γαστρεντερολογίας του ΠΕΠΑΓΝΗ, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης) το πρώτο στην Ελλάδα εγχειρίδιο διατροφής και μαγειρικής για ογκολογικούς ασθενείς σε χημειοθεραπεία ή και ακτινοθεραπεία με τίτλο: "ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, που αγαπούν το έντερο των ανθρώπων με νεόπλασμα".