Καλησπέρα, το παιδί μου ειναι 4 ετων, επεσε και χτυπησε το μπροστινο δόντι και νομιζω κουνιεται ελαφρα, τι πρεπει να κανω?
Αν κουνιεται ελαφρά , θα σταθεροποιηθεί από μόνο του
Καλημέρα σας!Το καλύτερο θα ήταν να επισκεφτείτε έναν παιδοδοντίατρο που θα εξετάσει το παιδί σας και θα σας δώσει οδηγίες και συμβουλές μαζί με ακτινογραφική εξέταση του τι πρέπει να ακολουθήσετε για να κρατηθεί το δόντι/α στο στόμα του παιδιού σας μέχρι να αποπέσει.Επίσης να γίνεται τακτική παρακολούθηση, όπως σε κάθε τραυματισμό για τυχόν επιπλοκές του τραύματος και να σας καθοδηγήσει για τα επομενα βήματα και το τι μπορεί να επακολουθήσει για τα μονομα δόντια. Προς το παρόν θα μπορούσα να σας συμβουλέψω για μαλακή διατροφή. Όλα τα υπόλοιπα με ένσν παιδοδοντίατρο που θα εξετάσει και όλο το στόμα του παιδιού σας και θα σας δώσει γενικές και... ειδικές οδηγίες. Διάβασε περισσότερα
Καλησπέρα σας. Επισκεφθείτε έναν παιδοδοντιατρο ή κάποιον οδοντίατρο που έχει εξοικείωση με τα παιδιά, πρωτίστως για κλινικό κ ακτινογραφικο έλεγχο της περιοχής κ του μονίμου διάδοχου του αλλά κ του νεογιλου δοντιού. Αναλόγως την κινητικότητα του νεογιλου δοντιού αποφασίζεται επίσης η ναρθηκοποιηση του ή όχι. Λαμβάνεται υπόψιν επίσης ότι σε ηλικία περίπου 6 χρόνων+ τα πρόσθια νεογιλα δόντια αντικαθιστονται από τους μόνιμους διαδόχους τους, εφόσον υπάρχουν. Σας ευχαριστούμε.
Είναι συνηθισμένο για τα παιδιά να χτυπούν τα δόντια τους καθώς παίζουν. Εφόσον το μπροστινό δόντι του παιδιού φαίνεται να κουνιέται ελαφρά, είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε την κατάσταση.
Τα επόμενα βήματα που μπορείτε να κάνετε:
1. Επικοινωνήστε με έναν παιδοδοντίατρο: Είναι καλό να δείτε έναν ειδικό για να εκτιμήσει την κατάσταση του δοντιού και των ούλων. Ο παιδοδοντίατρος θα σας συμβουλεύσει αν χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία ή αν το δόντι θα σταθεροποιηθεί από μόνο του.
2. Αποφύγετε τη μάσηση στη συγκεκριμένη περιοχή: Μάθετε στο παιδί να αποφεύγει τη μάσηση σκληρών τροφών στην περιοχή του τραυματισμένου δοντιού, ...για να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω τραυματισμού.
3. Παρακολουθήστε το δόντι: Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στο χρώμα του δοντιού, αυξημένο κούνημα, πόνο ή πρήξιμο στα ούλα, αυτά μπορεί να είναι σημάδια που χρειάζονται άμεση εξέταση από οδοντίατρο.
Ορισμένα δόντια μπορεί να σταθεροποιηθούν από μόνα τους, αλλά ο παιδοδοντίατρος θα σας κατευθύνει σωστά για να διασφαλίσετε την υγεία του δοντιού του παιδιού σας.
Διάβασε περισσότερα
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Κάνε εγγραφή στο πρόγραμμα Instant Care και απόκτησε πρόσβαση σε απεριόριστα chat με γιατρούς για να καλύψεις τις ιατρικές σου ανάγκες άμεσα.