Σας χαιρετώ. Είμαι 37 ετών και διαγνώστηκα από την εφηβική ηλικία μου με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Το σύμπτωμα που είχα ήταν έντονη κυστική ακμή και μια κύστη στην ωοθήκη την οποία αφαίρεσα στα 19 μου. Η ακμή ήταν πολύ έντονη και επίμονη και η ενδοκρινολόγος μου έδωσε τα αντισυλληπτικά gynofen 35 τα οποία παίρνω μέχρι και σήμερα χωρίς προβλήματα. Η ακμή έχει εξαφανιστεί εντελώς, δεν καπνίζω δεν πίνω ποτέ αλκοόλ και έχω πολύ ισορροπημένη διατροφή. Δυστυχώς όμως τα gynofen 35 έχουν αποσυρθεί και είμαι σε απόγνωση μήπως επανέλθει η ακμή που τόσα χρόνια με ταλαιπώρησε. Εάν δοκιμάσω να κόψω εντελώς τα αντισυλληπτικά τα συμπτώματα θα επανέλθουν; Πως προχωρώ με αυτά τα δεδομένα; Στο παρελθόν δοκίμασα να πιω το yasmin όμως με πείραξε πολύ. Σας ευχαριστώ!
Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο άλλο αντισυλληπτικό χάπι. Όλα τα αντισυλληπτικά έχουν ήπια δράση κατά της ακμής.
Καλησπέρα σας
Σε πρώτη φάση, εαν δεν υπάρχει πλέον ορμονικό πρόβλημα, καλό είναι να κόψετε εντελώς τα αντισυλληπτικά γιατί κάνουν και παρενέργειες, όπως θρομβοεμβολικά επεισόδια, παχυσαρκία και υπερμελαχρώσεις(πανάδες και μέλασμα ) στο πρόσωπο αλλά και στις άλλες ηλιοεκτεθειμένες περιοχές. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλα αντισυλληπτικά όπως και ορμονικά σκευάσματα αλλά πιστεύω ότι καλό είναι να μην πάρετε τίποτα γιατί πιθανότατα και λόγω ηλικίας, ο κίνδυνος για ακμή έχει ξεπεραστεί μάλλον οριστικά...(εκτός και αν υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες όπως παχυσαρκία, θυρεοειδοπάθεια,άγχος, κάπνισμα, κακή διατροφή πλούσια σε λιπαρά, χρήσ...η λιπαρών κρεμών στο πρόσωπο,χαμηλός σίδηρος, έντονη εφίδρωση και άλλα).
Ακόμη όμως και στο απευκταίο σενάριο που η ακμή ξαναβγαίνει, πλέον, ο δερματολόγος διαθέτει πληθώρα φαρμάκων αλλά και επεμβατικών πράξεων για να ελένξει την ακμή. (ισοτρετινοϊνη, πήλιγκς, δερμοαπόξεση, φωτοδυναμική θεραπεία, καθαρισμός προσώπου και άλλα).
Διάβασε περισσότερα
Θα πρέπει να εξεταστείς από γυναικολόγο με εξειδίκευση στη γυναικολογική ενδοκρινολογία.
Υπάρχουν κι άλλες επιλογές αντισυλληπτικων, μιλήστε στο γιατρό σας, για το αν πρέπει να συνεχίσετε να τα παίρνετε και πόσα χρόνια μπορείτε να τα παίρνετε.
Καλησπέρα σας. Μην αγχώνεστε καθόλου. Συνήθως οι γυναίκες που λαμβάνουν για τόσο μεγάλο διάστημα αντισυλληπτικά δεν υποτροπιάζουν όταν τα διακόψουν και αυτό γιατί το σύνδρομο πολλές φορές με τα χρόνια 'ηρεμεί'. Θεωρώ σωστό να μιλήσετε με κάποιον γυναικολόγο για τις πολυκυστικές ωοθήκες εάν δεν το έχετε ήδη κάνει και να μην φοβηθείτε να διακόψετε τα αντισυλληπτικά για κάποιο διάστημα για να δούμε που βρίσκεστε. Υπάρχουν λύσεις αρκετές και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει και μία που θα μπορεί να ταιριάξει στη δική σας περίπτωση. Ελπίζω να βοήθησα έστω και στο ελάχιστο.
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Πάρε άμεση καθοδήγηση από έναν ειδικό τώρα!
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.