Καλησπέρα. Εάν ο φρονιμήτης δεν βγαίνει εμποδίζεται από την έλλειψη χώρου ή από την λάθος κλήση του. Θα πρέπει στις πιο πολλές περιπτώσεις να βγει πριν καταστρέψει το διπλανό του δόντι.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ
Εάν δεν έχουμε κλινικά συμπτώματα (πόνους - οίδημα ) και δεν κινδυνεύει το μπροστινό δόντι να χαλάσει , ή να σπρώχνει τα υπόλοιπα δόντια κλπ τότε δε χρειάζεται να γίνει εξαγωγή . Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να γίνει ένας ακτινογραφικός ΕΛΕΝΧΟΣ , κάνοντας μια πανοραμική ακτινογραφία .
Χρειάζεται κλινική εξέταση και πανοραμική ακτινογραφία για να αποφασιστεί η εξαγωγή ή μη του φρονιμήτη.
Καλησπέρα σας,αν σας ενοχλεί και σας κάνει φλεγμονές καλύτερα να εξαχθει.
Καλησπερα!Μπορειτε να βγαλετε μια πανοραμικη ακτινογραφια να το ελεξουμε!!!
οχι απαραιτητα. εξαρταται αν επηρεαζει το μπροστινο δοντι. πρεπει να το δω απο κοντα για να πω σιγουρα
Αυτο θα φανει μετα απο μια πανοραμικη ακτινογραφια ,σε συνδυασμο με κλινικο ελεγχο
Οδοντίατρος
Ηλιούπολη
Nαι,καλο ειναι να γινει εξαγωγη,γιατι πολυ πιθανον να παρουσιαστει περιστεφανιτιδα που ειναι μια αρκετα επωδυνη κατασταση κ εχει να κανει με τις τροφες κ τα βακτηρια που σχηματιζονται κατω απο το ουλο μεταξυ ημιεγκλειστου δοντιου κ ουλου.επισης ο φρονιμητης ειναι πιθανον να σπρωχνει στην προσπαθεια του να ανατειλει το γειτονικο δοντι κ να το ευαισθητοποιησει εντονα.
Ως γενική αρχή, ένας ημιεγκλειστος φρόνιμητης που δεν δύναται να ανατειλλει, καλό είναι να αφαιρείται ακόμα και προληπτικά. Μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή στην περιοχή (περιστεφανιτιδα), ή να δημιουργήσει πρόβλημα στο διπλανό δόντι (τερηδόνα, περιοδοντικο πρόβλημα, απορρόφηση). Για την τελικη απόφαση αν θα εξαχθει ή όχι απαραίτητη είναι η κλινική και ακτινογραφικη εξέταση από τον οδοντίατρο.
Εξαρταται,δεν χρειαζεται παντοτε οσο τουλαχιστον δεν ευνοει φλεγμονη,χρειαζεται εξεταση.
Μπορείτε να έρθετε στο οδοντιατρείο μας για να σας εξετάσουμε κλινικα, πιθανώς να κάνουμε και κάποιον ακτινολογικό έλεγχο και να σας δώσουμε μία συγκεκριμένη απάντηση.
Καλό θα ήταν να βγάλετε μια παναοραμική ακτινογραφία για να δείτε με τον-την οδοντιάτρό σας την θέση του δοντιού μέσα στην γνάθο .
Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις ημιέγκλειστων φρονιμητών , είναι προτιμότερο να βγαίνουν πριν δημιούργησουν πρόβλημα
Αν δημιουργεί προβλήματα πρέπει να γίνει εξαγωγή.
Η εξαγωγή του κρίνεται σκόπιμη συνήθως όταν υπάρχει κλινική συμπτωματολογία. Συνεκτιμάται η θέση κ η κλίση του του φρονημιτη, ο χώρος που υπάρχει για την ανατολή του, πιθανή τερηδόνα, η βλάβη που έχει προκαλέσει ή μπορεί να προκαλέσει σε μπροστινό δόντι κ.α. Οπότε δυστυχώς δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε ναι ή όχι χωρίς να έχει προηγηθεί ακτινογραφικη κ κλινική εξέταση της περιοχής.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων γύρω απο το δόντι που λέγεται περιστεφσνιτιδα έτσι συστήνεται να αφαιρείται προληπτικά
Ναι είναι ο λεγόμενος ημιεγκλειστος.κινδυνευετε με απόστημα και στραβωμα δοντιών και τεκτονισμού του γειτονικού. Πανοραμική και εξαγωγη
Αν φαίνεται επαφή με το κάτω φατνιακο νευρο αξονική τότε και εξαγωγη
Πρέπει να γίνει κλινική και ακτινογραφική εξέταση, προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημά σας* την καλησπέρα μου.
Καλησπέρα. Ένας τέτοιος φρονιμιτης ονομάζεται ημιέγκλειστος. Το μέρος του ούλου που σκεπάζει μερικώς το δόντι λέγεται καλύπτρα. Συχνά δημιουργούνται εκεί φλεγμονές που συνοδεύονται από πρήξιμο λόγω της δυσκολίας καθαρισμού της περιοχής. Συνίσταται πανοραμική ακτινογραφία και εξαγωγή του φρονιμήτη.
Εάν δεν σας έχει πονέσει ποτέ δεν είναι απαραίτητο ωστοσο, η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι να κάνετε μια πανοραμική και να την δει ο ιατρός σας έτσι ώστε να σας πει εκείνος/η εάν πρέπει να γίνει εξαγωγή καθώς πολλές φορές οι φρονιμητες επηρεάζουν τα μπροστά δόντια εκ των έσω.
Σαφώς καθόσον υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί φλεγμονή και να αναγκαστείτε να τον βγαλετε αμεσα
Θα πρέπει να βγάλετε μια πανοραμική ακτινογραφία και να σας εξετάσει γναθοχειρουργός. Είναι πολύ πιθανό ο φρονιμίτης να μην μπορεί να ανατείλει πλήρως διότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος στη γνάθο ή η φορά του φρονιμίτη δεν το επιτρέπει. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια φλεγμονή που λέγεται περιστεφανίτιδα και εμφανίζεται με πόνο, δυσφαγία και δυσκαταποσία. Ο γιατρός που θα δει την ακτινογραφία θα σας ενημερώσει για το αν υπάρχει ελπίδα να ανατείλει ο φρονιμίτης πλήρως. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται η εξαγωγή.
Καλησπέρα
Ναι αν είστε πάνω από 18 ετών
Καλησπέρα! Τις περισσότερες φορές τα ημιέγκλειστα δόντια συστήνεται να τα βγάζουμε γιατί προκαλούν περιστεφνίτιδες, δηλαδή φλεγμονή στα γύρω ούλα και πονάνε αρκετά
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Κάνε εγγραφή στο πρόγραμμα Instant Care και απόκτησε πρόσβαση σε απεριόριστα chat με γιατρούς για να καλύψεις τις ιατρικές σου ανάγκες άμεσα.