Έχω φρονιμιτη ο οποίος είναι αγκιστρωμένος. Πόσο δύσκολη είναι η εξαγωγή του και πόσος καιρός θα χρειαστεί μετά για να κλείσει η τρύπα; Έχω και ένα μωρό 8 κιλών, θα μπορώ να το σηκώνω;
Η πρώτη βδομάδα χρειάζεται να δείξετε προσοχή με λίγη προσοχή χωρίς έντονες κίνησης μπορείτε να σηκώσετε το παιδί σας
Με την καταλληλη τεχνικη γινεται. Θα μπορειτε λιγες μερες αργοτερα.
Καλησπέρα. Η δυσκολία ενός φρονημήτη εξαρτάται από την ανατομία του επομένως αυτό θα το κρίνει ο οδοντιατρός σας μετά από κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο
Ένας γναθοχειρουργός, αφού σας εξετάσει κλινικά και δει την ακτινογραφία σας, θα σας πει πόσο δύσκολη θα είναι η εξαγωγή. Συνήθως όσο δύσκολη και να είναι μια χειρουργική εξαγωγή, αν γίνει με σωστό τρόπο και από έμπειρο γναθοχειρουργό, δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Σίγουρα 2-3 ημέρες θα χρειαστείτε λίγη βοήθεια με το μωρό. Όσο για την "τρύπα", αν εννοείτε το οστικό κενό, χρειάζονται 3-5 μήνες για να αναγεννηθεί το οστό. Αν εννοείτε το κενό στο βλεννογόνο, αν δεν διασπαστεί το τραύμα, σε 3-4 εβδομάδες θα έχει κλείσει.
Η εξαγωγή ενός φρονιμίτη που είναι αγκιστρωμένος μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη από μια συνηθισμένη εξαγωγή δοντιού, ανάλογα με το πόσο βαθιά και σφιχτά είναι αγκιστρωμένος στο οστό της γνάθου. Συνήθως, τέτοιες εξαγωγές απαιτούν πιο σύνθετη χειρουργική διαδικασία από έναν γναθοχειρουργό ή έναν έμπειρο οδοντίατρο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί ένα μέρος του οστού ή να κοπεί το δόντι σε κομμάτια για να διευκολυνθεί η εξαγωγή του.
Μετά την επέμβαση:
• Η πλήρης επούλωση της τρύπας μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 2 εβδομάδες για την πρώτη φάση, ενώ η πλήρης κλείσιμο της οστικής κοιλότητας μπορε...ί να πάρει μερικούς μήνες.
• Στις πρώτες μέρες, μπορεί να νιώθεις κάποια ενόχληση, πρήξιμο και ευαισθησία στην περιοχή, κάτι που είναι φυσιολογικό.
Σχετικά με το μωρό σου:
• Τις πρώτες 2-3 μέρες μετά την εξαγωγή, καλό είναι να αποφύγεις την ανύψωση βαρών, συμπεριλαμβανομένου και του μωρού σου, καθώς η πίεση που ασκείται στην περιοχή της γνάθου μπορεί να επηρεάσει την επούλωση ή να αυξήσει τον κίνδυνο για επιπλοκές, όπως ξηρό φατνίο (dry socket).
• Μετά τις πρώτες μέρες, αν η ανάρρωση προχωρά ομαλά και με βάση τις οδηγίες του γιατρού σου, μπορείς σταδιακά να αρχίσεις να σηκώνεις το μωρό σου, αλλά πάντα με προσοχή και χωρίς υπερβολική προσπάθεια.
Συνιστάται να συμβουλευτείς τον γναθοχειρουργό σου, ο οποίος θα μπορέσει να σου δώσει πιο εξατομικευμένες οδηγίες ανάλογα με τη διαδικασία και την πορεία της επούλωσης.
Διάβασε περισσότερα
Πρώτα απ' όλα απαραίτητη είναι μια πανοραμική ακτινογραφία.Ειναι χειρουργική εξαγωγή θα απαιτηθούν ράμματα σίγουρα.Δευτερον πολύ μεγάλης σημασίας είναι και η ανατομική θέση του δοντιού σε σχέση με τα υπόλοιπα ανατομικά στοιχεία.Το πρώτο εικοσιτετράωρο καλό είναι να μη σηκώνετε βάρη.
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.
Κάνε εγγραφή στο πρόγραμμα Instant Care και απόκτησε πρόσβαση σε απεριόριστα chat με γιατρούς για να καλύψεις τις ιατρικές σου ανάγκες άμεσα.