Πρόσφατα διαγνώστηκε η κόρη μου 30 ετών με ΔΑΦ υψηλης λειτουργικοτητας και ΔΕΠΥ. Στην ίδια λειτούργησε λυτρωτικά γιατί εξήγησε πολλά που την προβλημάτιζαν όμως αντιμετωπίζω πρόβλημα επικοινωνίας. Διαμαρτύρεται ότι δεν την καταλαβαίνω. Πού μπορώ να απευθυνθώ για συμβουλευτική και βοήθεια;
Καλησπέρα σας θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε έναν ψυχίατρο .
Χαιρεται! Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχίατρο ή ψυχολόγο για να σας βοηθήσει με ατομική θεραπεία. Σας ευχαριστώ!
Καλησπερα σας, μπορειτε να απευθυνθειτε σε ψυχολογο, ψυχιατρο η συμβουλο ψυχικης υγειας ια συμβουλευτικη, καλη επιτυχια!
Καλησπέρα σας, η συμβουλευτική στηρίζεται στις αρχές του ενημέρωσης και υποστήριξης .Θεωρείται πολύ σημαντική κυρίως κατά την αποδοχή μιας διάγνωσης και συζήτηση σε θέματα που αφορούν τη διάγνωση . Η βιβλιογραφία επίσης έχει δείξει ότι άνθρωποι που έλαβαν διάγνωση σε μεγαλύτερη ηλικία νιώθουν λυτρωτικά , καθώς δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς που χρόνια τους απασχολούσαν. Συνεπώς, θα είναι και για εσάς λυτρωτικό να μιλήσετε με έναν ειδικό, κατά προτίμηση ψυχολόγος για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε και να θέσετε από κοινού τρόπους και λύσεις που θα διευκολύνουν την επικοινωνία με την κόρη σας και θα ενδυναμώσουν της σχέ...ση σας , εισπράττοντας εκείνη ένα συναίσθημα "ότι την καταλαβαίνεται". Στο κέντρο μας " λογοθεραπεία & ειδική αγωγή", η ψυχολόγος μας έχει την εμπειρία στη συμβουλευτική γονέων μετά τη διάγνωση του παιδιού, έφηβου ή ενήλικα. Παρίσταται ως "ενημερωμένος υποστηρικτής" και βρίσκει μαζί με τον γονέα λύσεις που του ταιριάζουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Μη διστάσετε σε όποια επιπλέον πληροφορία ή απορία. Καλή σας συνεχεια! Read more
Είναι πολύ θετικό που η κόρη σας βρήκε ανακούφιση μέσω της διάγνωσης, καθώς μπορεί τώρα να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό της και να αναπτύξει στρατηγικές για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η δυσκολία στην επικοινωνία που αναφέρετε είναι κάτι το οποίο συχνά παρατηρείται σε άτομα με ΔΑΦ (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος) και ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).
Για να βελτιώσετε την επικοινωνία και να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες της κόρης σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο για ατομική ή οικογενειακή συμβουλευτική.
Καλησπέρα σας!! Καλο θα ήταν να μιλήσετε με ένα ψυχολογο ώστε να μπορέσει να σας κατευθύνει για το πως θα διαχειριστείτε τα νέα δεδομένα! Στον χώρο μας υπάρχει η ειδικότητα του ψυχολόγου και θα μπορούσε να σας αναλάβει!
Καλησπέρα . Θα μπορούσατε να μιλήσετε με τον γιατρό που έκανε την διάγνωση ή σε κάποιον άλλο ψυχίατρο ή ψυχολόγο για συμβουλευτική.
Στην ηλικία των 30 ετών ακούγεται, πράγματι, λυτρωτικό να δίνονται εξηγήσεις αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε μεγαλώνοντας η κόρη σας - μέρος των οποίων, πιο ώριμη πλέον και με διαφορετικό τρόπο, βιώνει και σήμερα. Παρόλα αυτά, η αναδρομική κατανόηση των προκλήσεων αυτών και η επίγνωση ότι δεν υποστηρίχθηκε θεραπευτικά σε μικρότερη ηλικία (όταν είναι πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις και μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και "εργαλεία" / στρατηγικές στο παιδί) είναι πιθανό να επιφέρει και αυτή δυσκολίες στη διαχείριση των συναισθημάτων. Ως γονέας θα μπορούσατε να αιτηθείτε συμβουλευτική γονέων, κατά προτίμηση από ειδικό με εμ...πειρία στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, ώστε να κατανοήσετε τόσο το είδος και το μέγεθος των εμποδίων που κλήθηκε να υπερβεί μεγαλώνοντας η κόρη σας, όσο και τις εσωτερικές και περιβαλλοντικές πιέσεις που αντιμετώπισε και είναι πιθανό να αντιμετωπίζει ακόμα. Ο στόχος είναι να αναγνωρίσετε, να κατανοήσετε και να υποστηρίξετε στο παρόν και με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο τις συναισθηματικές της ανάγκες. Αυτό θα ενισχύσει εσάς ως γονέα και θα σας βοηθήσει να σταθείτε δίπλα της, ενώ παράλληλα θα ενδυναμωθεί η σχέση σας. Read more
Κοινωνική Λειτουργός, Ειδική Παιδαγωγός και Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού
Kypseli
Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η δυσκολία στην μεταξυ σας κατανόηση. Όσο καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση έχετε σχετικά με τις απαιτήσεις (και όχι απλά δυσκολίες) της κόρης σας τόσο καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια θα μπορέσετε να χτίσετε την μεταξύ σας σχέση. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχολόγο για συμβουλευτικη γονέων ο οποιος όμως το να έχει γνώση περί ειδικής αγωγής διότι θα μπορέσει να σας υποστηρίξει καλύτερα και πιο εύστοχα. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία!
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.