Χαίρετε. Είμαι 52 χρονών και ο σύζυγος μου 48 Περάσαμε πρίν 4 χρόνια μία μεγάλη κρίση Υπήρχε τριτο ατομο από πλευράς του Πήγαμε σε σύμβουλο γάμου και δουλέψαμε τη σχέση μας. Παρόλα αυτά χωρίς να μου δίνει δικαίωμα ζηλέυω και τον υποτεύομαι συνεχώς Τι με συμβουλέυετε ?
Χαίρετε! Η ζήλεια και η υποψία είναι φυσιολογικές αντιδράσεις μετά από μια κρίση στη σχέση, όπως αυτή που περάσατε. Παρόλο που εργαστήκατε για να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη σας, είναι κατανοητό ότι τα συναισθήματα αυτά μπορεί να παραμένουν. Αυτό που θα μπορούσε να σας βοηθήσει είναι η συνέχιση της συζήτησης και της επικοινωνίας με τον σύζυγό σας, προκειμένου να εκφράσετε ανοιχτά τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας. Επιπλέον, η ατομική ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε βαθύτερα τις ρίζες της ζήλειας και να βρείτε τρόπους να την αντιμετωπίσετε. Επίσης, η εστίαση σε θετικές εμπειρίες και στιγμές που ενισχύουν την εμπιστοσύνη σ...τη σχέση σας μπορεί να είναι ωφέλιμη. Το κλειδί είναι να συνεχίσετε να εργάζεστε τόσο ατομικά όσο και μαζί, για να διατηρήσετε και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη και τη σύνδεσή σας. Read more
Εφόσον δουλέψατε τη σχέση σας και ολοκληρώθηκε η θεραπεία ζεύγους, αλλά εμμένει το αίσθημα που περιγράφετε απέναντί του, ίσως να είναι ωφέλιμο να δοκιμάσετε ατομική ψυχοθεραπεία.
Θα σας αυμβουλευα να ξεκινησετε ψυχοθεραπεια ατομικη. Να εστιασετε στον εαυτο σας και να δουλεψετε τα θεματα που σας απασχολουν. Μετα θα μπορεσετε να σιαχειριστειτε και τη σχεση σας οπως εσεις θελετε.
Φαίνεται ότι η σχέση σας έχει περάσει από μια δύσκολη φάση, και μπράβο που αναζητήσατε βοήθεια από έναν σύμβουλο γάμου. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα για την ανασύνθεση της σχέσης σας. Ωστόσο το ότι αισθάνστε ζήλια δείχνει ότι ακόμα υπάρχουν αναπόφευκτα προβλήματα εμπιστοσύνης. Να γνωρίζετε επειδή το αναφέρετε οτι η διαφορά ηλικίας μπορεί να παίζει ρόλο σε αυτό, αλλά δεν είναι η κύρια αιτία. Συνεχίστε να επικοινωνείτε ανοιχτά με τον σύζυγό σας και, αν χρειάζεται, εξετάστε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε ξανά έναν ειδικό για να συζητήσετε αυτά τα θέματα.
Θα ήτανε καλά να το συζητήσετε μαζί του. Μέσω της συζήτησης μπορεί να αντιληφθείτε πως μπορεί να υπερβάλλετε, κ ίσως να σας καθυσηχάσει ο ίδιος με τις ανησυχίες σας. Αναρωτιέμαι αν άλλαξε κάτι αυτό το διάστημα κ εχει πυροδοτήσει αυτές τις καχυποψίες σας. Ίσως να θέλετε περισσότερο χρόνο μαζί του, ή την σημασία του, ή συναισθηματική στήριξη; Επίσης αν σας είχε βοηθήσει στο παρελθόν ο συνάδελφος, μπορεί να ήτανε καλή ιδέα να πάτε ξανά, για να μπορέσετε να τα εκφράσετε ολα αυτά σε ενα ασφαλές περιβάλλον υπο την επίβλεψη κάποιου ειδικού.
Καλημέρα σας, θα βοηθούσε αυτή τη χρονική στιγμή να κάνετε μερικες ατομικες συνεδρίες ψυχοθεραπείας
Δείτε αν μπορείτε να συζητήσετε μαζί του, πιθανώς κάνοντας και θεραπεία ζεύγους.προκειμένου να εξαλειφθούν οι αμφιβολίες σας..
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι δύσκολο πράγμα. Ωστόσο η διαρκής δυσπιστία μπορεί να χαλάσει τα πράγματα ξανά. Θα μπορούσατε να δείτε σύμβουλο μόνη σας;
Χαίρετε,
Κατανοώ τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε μετά την κρίση που εμφανίστηκε στον γάμο σας πριν από τέσσερα χρόνια. Η αποφασιστικότητά σας να δουλέψετε πάνω στη σχέση σας, με την βοήθεια ενός συμβούλου γάμου, αποδεικνύει τη δέσμευσή σας για επίλυση των ζητημάτων. Ωστόσο, το παρόν αισθήμα ζήλιας και υποψίας που αναφέρετε είναι εν μέρη φυσιολογικά αλλά χρειάζονται διαχείριση.
Θα σας συνιστούσα την ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ εσάς και του συζύγου σας, εκφράζοντας ανοικτά και ειλικρινά τα συναισθήματά σας χωρίς κατηγορίες. Η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης, η συνεχής δουλειά πάνω στον εαυτό σας και στη σχέση σας, καθώς και η ανάγκη για... ενδεχομένη περαιτέρω επαγγελματική υποστήριξη από ψυχολόγο αν αυτό κριθεί αναγκαίο θα καταλαγιάσει τις ανησυχίες σας.
Read more
Είναι εύκολο να κλονιστεί η εμπιστοσύνη και δύσκολο να επανακτηθεί, οπότε είναι λογικό αυτό που περιγράφετε. Εάν δεν είστε σίγουρη για την ευκαιρία που δίνετε στη σχέση σας πρέπει να το επαναδιαπραγμαγματευτείτε με τον εαυτό σας πρωτίστως. Εάν όμως είστε απολύτως βέβαιη ότι θέλετε να το προσπαθήσετε χρειάζεται να εμπιστευτείτε την απόφασή σας και να αφήσετε πίσω σας όσα συνέβησαν - το συνηθέστερο λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ο ένας σύντροφος δεν ζει στο εδώ και τώρα, δεν απολαμβάνει τις στιγμές αλλά ανατρέχει διαρκώς στο παρελθόν. Τίποτε από αυτά δεν είναι εύκολο, αλλά εάν επικεντρωθείτε στο παρόν αυτής της σχέσης θα γίνεται πιο ε...ύκολο με τον καιρό. Read more
Καλησπέρα σας. Δουλέψατε το θέμα της εμπιστοσύνης με τον σύμβουλο γάμου; Αισθανόσασταν έτσι και πριν τη μεγάλη κρίση; Αν όχι, φαίνεται ότι χρειάζεστε κι άλλο χρόνο να επεξεργαστείτε θέματα της σχέσης σας με την/τον σύμβουλο που δουλέψατε τη σχέση σας. Αν η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένα θέμα που σας απασχολούσε ανέκαθεν με τον σύζυγό σας, ίσως χρειάζεστε η ίδια ατομική ψυχοθεραπεία για να βοηθηθείτε ως προς το θέμα αυτό που σας ταλαιπωρεί.
Χρειάζεται να δουλέψετε με τον εαυτό σας περισσότερο και να εντοπίσετε τις βαθύτερες αιτίες που νιώθετε ζήλια για τον σύζυγό σας.
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.