Φυσικά
Συνήθως ΄οχι
Με μία λέξη, όχι. Και εξηγώ αναλυτικά:
-Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα μικρόβια όπως τα χλαμύδια, το μυκόπλασμα, το ουρεόπλασμα, ο γονόκοκκος και οι τριχομονάδες θέλουν θεραπεία από το στόμα.
-Οι ιοί HPV (των ανθρωπίνων θηλωμάτων) που είναι και αυτοί σεξουαλικώς μεταδιδόμενοι δεν θεραπεύονται με φάρμακα, είτε κολπικά, είτε από το στόμα.Αφαιρούμε μόνο τις βλάβες που αυτοί προκαλούν.
-Ο έρπης των γεννητικών οργάνων δεν θεραπεύεται, μόνο γίνονται πιο ήπιες οι υποτροπές με θεραπεία από το στόμα.
-Οι μύκητες και η βακτηριακή κολπίτιδα θεραπεύονται και με κολπικά σκευάσματα, αν και δεν θεωρούνται σεξουαλικώς μεταδιδόμενα. Σε λίγες ...περιπτώσεις μόνο οι μύκητες εμφανίζονται και στους δύο, οπότε δίνουμε θεραπεία ζεύγους.
-Τέλος τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα που ανιχνεύονται στο αίμα, όπως ο ιός HIV, της ηπατίτιδας Β και C καθώς και η σύφιλη δεν θεραπεύονται με τοπικά σκευάσματα.
Read more
Αναλόγως με την πάθηση εξατομικεύεται η θεραπεία.
Κάποια εξ' αυτών ναι.
καλημέρα σας.
εξαρτάται από το σεξουαλικως μεταδιδομενο νόσημα.
καλή συνέχεια
Συνήθως απαιτείται από του στόματος αγωγή
Gynecologist - Obstetrician
Thessaloniki
Αναλόγως το νόσημα
ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΧΙ
τα αμιγως σμν οχι
Όχι, δεν μπορούν εκτός από την μυκητίαση.
Αλλά ναι και άλλα οχι
Τα περισσότερα μπορούν, κάποια μειώνουν το φορτίο τους και δεν μεταδίδονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Π.Κ.
Τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα ειναι πολλα, καποια ιογενους και καποια μικροβιακης αιτιολογιας. Τα μικροβια μπορουν να αντιμετωπιστουν με κρεμες κλπ ενω οι ιοι εχουν αλλη αντιμετωπιση.
Κάποια από αυτά....τα περισσότερα χρειαζονται θεραπεις από το στόμα
Εξαρτάται την παθολογία
Κάποια από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα, όπως τα χλαμύδια, η σύφιλη, η γονόρροια και η λοίμωξη από τριχομονάδα, είναι πλήρως θεραπεύσιμα με μία μόνο δόση αντιβιοτικών. Σε κάποια άλλα, όπως στον έρπητα και στον ιό HIV μπορεί να δοθούν αντιϊκά φάρμακα που βελτιώνουν την έκβαση της νόσου, χωρίς όμως να απαλλάσσουν από αυτήν.
Nαι, υπάρχουν αρκετά τα οποία θεραπεύονται με κολπική κρέμα ή/και κολπικά υπόθετα.
Ανάλογα το νόσημα γενικά τα περισσότερα αντιμετωπίζονται
Συνηθως χρειαζεται συστηματική θεραπεια με αντιβιωση. Εξαρταται απο το είδος του νοσήματος.
Consultant in Reprodructive Medicine Care Fertility, London, UK-Γυναικολόγος Αναπαραγωγής
Marousi
Και βέβαια μπορούν!Εξαρταται όμως το είδος του νοσηματος.Καποια νοσήματα χρειάζονται και θεραπεία από το στόμα.
Καλησπέρα σας
Κάποια όπως οι μυκητιάσεις ναι. Αν πρόκειται για μικροβιακές λοιμώξεις του κόλπου, αυτές θέλουν αντιβίωση από το στόμα. Οι ιογενείς σεξουαλικές λοιμώξεις δεν θεραπεύονται καθόλου με κολπικές κρέμες και κολπικά υπόθετα.
Θα σας απαντήσουν καλύτερα οι γυναικολόγοι
Αναλόγως το μικρόβιο
Κάποια χρειάζονται και αντιβίωση από το στόμα
Εξαρτάται απο τα νοσήματα η όταν λέμε “νοσήματα “ τι εννοούμε ?
Οποτε σ’αυτην την ερώτηση η απάντηση σε γενικές γραμμές ειναι όχι, αλλά είπαμε πάντα όλα ειναι «κατα πράξιν και περίπτωση ».
Ναι, κάποιες φορές, αλλά θα πρέπει να σας εξετάσει γυναικολόγος για να το αποφασίσει αυτό.
Βακτηριακές
Η Γονόρροια και οι χλαμυδιακές λοιμώξεις προκαλούνται από το βακτήριο Ναϊσσέρια της γονόρροιας και τα Chlamydia trachomatis αντίστοιχα και εμφανίζονται κυρίως με κίτρινες ή λευκωπές εκκρίσεις υγρών από τον κόλπο ή το πέος, όπως και αίσθημα “καψίματος” κατά την ούρηση. Απαιτείται καλλιέργεια υγρού ή μοριακές μέθοδοι για τη διάγνωση και η θεραπεία περιλαμβάνει μια ενδομυϊκή ένεση αντιβιοτικού μαζί με αντιβιοτική αγωγή από το στόμα διάρκειας μιας ημέρας.
H Σύφιλη οφείλεται στο βακτήριο treponema pallidum, που μπορεί να παραμένει στον οργανισμό σε λανθάνουσα κατάσταση. Στην αρχική φάση παρουσιάζεται ως ανώδυνο έλκος στην ...περιοχή των γεννητικών οργάνων, του φάρυγγα ή του πρωκτού. Η διάγνωση γίνεται μέσω ορολογικών εξετάσεων και αντιμετωπίζεται πλήρως με αντιβιοτική αγωγή με πενικιλλίνη. Αν η νόσος δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, οδηγεί σε χρόνιες επιπλοκές από τον εγκέφαλο, την καρδιά και σε μόνιμες δερματικές βλάβες.
Ιογενείς
Η Νόσος των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV) μεταδίδεται μέσω επαφής του δέρματος με την πάσχουσα περιοχή. Οι καλοήθεις μορφές εμφανίζονται ως εξογκώματα στα γεννητικά όργανα ενώ κάποια στελέχη του θεωρούνται υπεύθυνα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η διάγνωση γίνεται μέσω κολποσκόπησης, πρωκτοσκόπησης και τεστ ΠΑΠ και συνήθως αντιμετωπίζεται με λέιζερ, κρυοπηξία και χειρουργική αφαίρεση. Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το ειδικό εμβόλιο.
Ο έρπης γεννητικών οργάνων εμφανίζεται στο δέρμα και τους βλεννογόνους ως φυσαλίδες και οφείλεται στον ιό HSV-2. Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση, αιματολογικές εξετάσεις και καλλιέργεια υγρού. Παραμένει στον οργανισμό σε λανθάνουσα μορφή και επανεμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύναμο. Συνήθως χορηγούνται αντιϊικά φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Πρωτοζωικές
Η μόλυνση από Τριχομονάδες εκδηλώνεται με δύσοσμα υγρά από τον κόλπο, φαγούρα και ερεθισμό των γεννητικών οργάνων. Η διάγνωση γίνεται με καλλιέργεια υγρού και η θεραπευτική αγωγή πρέπει να λαμβάνεται και από τον ερωτικό σύντροφο για 7 ημέρες.
Παράσιτα
Οι ψείρες των γεννητικών οργάνων είναι αρθρόποδα. Εξαπλώνονται με κάθε είδους σεξουαλική επαφή και είναι ορατές με γυμνό μάτι. Δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, αλλά προκαλούν έντονη φαγούρα και ερεθισμό. Αντιμετωπίζονται με τοπική αντιπαρασιτική αγωγή
Read more
Καλησπέρα σας, κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορούν να θεραπευτούν με τοπικές θεραπείες, κάποια άλλα χρειάζονται θεραπείες από του στόματος ενώ κάποια άλλα χρειάζονται άλλου είδους θεραπείες ανάλογα με τις βλάβες που έχουν προκαλέσει.
Καλημέρα
κάποια ναι
Καλησπέρα σας. Δυστυχώς, όταν πρόκειται για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και ταμπού γύρω από το θέμα. Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα απαριθμούν μερικές δεκάδες με κάποια από τα πιο γνωστά να είναι τα χλαμύδια, ο έρπης γεννητικών οργάνων, ο γονόκοκκος, οι τριχομονάδες, οι λοιμώξεις από hpv και άλλα. Θεωρητικά έστω και μία συνεύρεση θα αρκούσε για να μεταδοθεί κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και δυστυχώς δεν υπάρχουν πάντα σαφή συμπτώματα για κάποια από αυτά. Φυσικά κάποια από τα ΣΜΝ θεραπεύονται και με κολπικά σκευάσματα αλλά θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε για ποιο νόσημα μιλάμε και μετά να δώσουμε τ...ην ανάλογη θεραπεία. Η ενημέρωση θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι οπότε εγώ θα συνιστούσα να επισκεφτείτε έναν γυναικολόγο και να συζητήσετε αναλυτικά και να ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να προφυλαχθείτε και τι πρέπει να ξέρετε για τα ΣΜΝ αλλά και την αντισύλληψη. Ελπίζω να βοήθησα. Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.