Γειά σας, ισχύει πως αν πάθει κάποιος απο 4 επεισόδια κρίσης πανικού μεσα σε ενα μηνα θεωρείται διαταραχή και θα τις βιώνει για πολυ καιρό ; δηλαδή αν κάποιος έπαθε μία σημαίνει πως ήταν τυχαίο προσωρινό γεγονός;
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάθει κάτι σαν κρίση πανικού μια φορά στην ζωή τους και δεν το έχουν ξαναπάθει , γενικά η κρίση πανικού θέλει θεραπεία από ειδικό ψυχικής υγείας με ειδίκευση σε αυτό , όχι φάρμακα μόνο ή και καθόλου , ευχαριστώ
Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για τη διάγνωση της Διαταραχής Πανικού, η οποία μπορεί να δοθεί μόνο από κάποιον ψυχίατρο. Κάποια από αυτά είναι, οι επαναλαμβανόμενες απροσδόκητες κρίσεις πανικού με τη παρουσία συγκεκριμένου αριθμού συμπτωμάτων και η επίμονη ανησυχία οτι θα συμβούν ξανά. Η απάντηση στο για πόσο καιρό θα τις βιώνει κάποιος ή εάν θα επανεμφανισθούν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες π.χ. από υπάρχοντες ή μελλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή του ατόμου. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, συνίσταται να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.
Καλησπέρα σας. Προσπαθήστε να δείτε ποιο γεγονός συνέβη και τι σκέφτεστε και παθαίνετε κρίσεις πανικού. Αν συνεχίζονται και δεν μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε μόνος/η σας καλό είναι να αναζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας γιατί όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί τόσο πιο γρήγορα θα απελευθερωθείτε κι εσείς από αυτήν την κατάσταση.
Η μεγαλύτερη συχνότητα δείχνει πιο έντονο άγχος του ασθενή.
Είτε πάθουμε μια είτε παραπάνω κρίσεις σημαίνει ένα πράγμα που είναι σημαντικό να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, έχουμε πολύ άγχος μάλλον για πολύ καιρό και έχουμε παραβλέψει όλα τα προηγούμενα σήματα του οργανισμού μας. Ανεξαρτήτως λοιπόν αν πάρουμε την ταμπέλα της διαταραχής η όχι χρειάζεται να αφουγκραστούμε το μήνυμα που μας φέρνει η κρίση πανικού.
Εξαρτάται από τον βαθμό ενόχλησης.Οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια όταν δεν αντέχουν.
Μηπως περισσοτερη σημασια εχει η πιεση και η δυσκολια που περνατε και η οποια σας προκαλει τις κρισεις αυτες? Εαν εχετε συχνες κρισεις, το σωμα σας σας λεει με τον τροπο αυτο οτι το παραβλεπετε, οτι αδιαφορειτε για την πιεση και το αγχος που το επιβαρυνετε...σταθειτε για λιγο και "ακουστε " μεσα απο τα συμπτωματα που εμφανιζει, τι προσπαθει να σας πει....
Γεια σας! Η ταμπελοποίηση και οι βαρύγδουποι τίτλοι νόσων και ασθενειών και η μη φροντίδα της εσώτερης ψυχής, έχουν κατακλύσει ένα τεράστιο ποσοστό της ανθρωπότητας με υπέρμετρο φόβο, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί σε απίστευτες συνέπειες (αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη λέξη). Η κρίση πανικού έχει επιστημονικό υπόβαθρο, δηλαδή υπάρχει βιολογία της ψυχής! Εγώ όμως θα ήθελα να σας θέσω το (ποσοτικό) ερώτημα κατά πόσο ένας άνθρωπος χαίρεται καθημερινά, εκφράζει τις επιθυμίες του, υλοποιεί σχέδια μέσω του σκοπού; Συλλογιστείτε λοιπόν για τον πανικό μέσα μας και το χώρο και το χρόνο που καταλαμβάνει αυτός! Οι λύσεις είναι δι...αθέσιμες και διαυγείς για τη ορθή εργασία πάνω σε όλα αυτά. Στη διάθεσή σας, ευχαριστώ! Read more
Ειναι πολυ πιθανό εαν οι κρισεις ειναι αρκετες και με διαρκεια μέσα σε συντομο χρονικο διαστημα ενος μηνα εως και 3 να εξελιχθει σε διαταραχή εαν δε προβείτε σε καποια ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική παραλληλα ισως και με φαμακευτική αγωγή εαν κριθεί απαραίτητο απτον ειδικό ψυχικής υγείας που θα επισκευτείται. Σιγουρα ομως θα προτεινα εναν συvδιασμό με ψυχοθεραπεία κι όχι μόνο φαρμακευτική αγωγή.
Η διαταραχή πανικού χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πανικού και τον φόβο της επανάληψής τους. Η συχνότητα και η ένταση των κρίσεων μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η εμφάνιση τεσσάρων κρίσεων πανικού σε ένα μήνα είναι ένα σύμπτωμα που θα πρέπει να εξεταστεί από επαγγελματία ψυχικής υγείας. Η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση κρίσεων πανικού μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη διαταραχής πανικού ή άλλης ψυχικής διαταραχής που χρήζει θεραπείας. Είναι σημαντικό να συζητήσετε αυτά τα θέματα με έναν ειδικό ψυχικής υγείας προκειμένου να λάβετε την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη.
Η δεύτερη περίπτωση είναι μια μεμονωμένη κρίση πανικού και η πρώτη ίσως διαταραχή πανικού .
Καλησπέρα,
Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), για να μπορέσει να διαγνωστεί ως διαταραχή πανικού, το άτομο θα πρέπει να έχει παρουσιάσει επαναλαμβανόμενες κρίσης πανικού σε διάστημα τουλάχιστον ένα μήνα. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο ή προσωρινό γεγονός, αλλά για διαταραχή πανικού.
Όμως, η διάγνωση μίας διαταραχής πανικού δεν επιβεβαιώνει αυτόματα το χρονικό διάστημα που θα βιώσει κάποιος αυτές τις κρίσεις. Ο χρόνος που κρατάνε αυτές οι κρίσεις και η συχνότητά τους ποικίλλουν από περίπτωση σε περίπτωση. Μπορεί να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να προξενήσουν ...σημαντικότατη ψυχική επιβάρυνση στο άτομο, ή μπορεί να εξαφανιστούν μετά από κάποιο διάστημα.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διάγνωση της διαταραχής πανικού πρέπει να γίνει από έναν ειδικευμένο επαγγελματία, όπως έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Μόνον αυτοί οι ειδικοί μπορούν να κάνουν μια ακριβή αξιολόγηση των συμπτωμάτων και να καθορίσουν εάν κάποιος πληροί τα κριτήρια για διάγνωση διαταραχής πανικού.
Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.