Ο γιος μου , είναι φοιτητής 24ετων, ήταν 2χρονια σχεδόν στην δομή 18 άνω, για εθισμό στο ίντερνετ με ψυχολόγο. Αφού τελείωσαν οι συνεδρίες από την δομή ,βλέπω πως συνεχίζουν συμπτώματα ,σωματικά και ψυχολογικά όπως , μεγάλη αραίωση μαλλιών στοματίτιδες,,μυϊκοί πόνοι γόνατα , μη άσκηση ή κάποια δραστηριότητα , κόπωση, θλίψη,ή κατάθλιψη; Μεγάλη προσπάθεια να ολοκλήρωση την σχολή του , ακανόνιστος ύπνος , δυσκολία μεγάλη στην λογικη με όρια -χρόνο σωστή χρήση ίντερνετ, αλλαγές διάθεσης , άγχος , αναβλητικοτητα. Και άλλα που μάλλον δεν γνωρίζω αφού φοιτά σε άλλη πολη . Τα ερωτήματα μου είναι: πιστεύω ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη ψυχοθεραπεία ,ποια όμως ψυχοθεραπεία; Π.χ γνωσιακή; Και με τι κριτήρια να επιλέξουμε ψυχολόγο; Και 2ο ερώτημα μήπως καλό θα ήταν να δει κ κάποια άλλη ειδικότητα; Π.χ Ενδοκρινολόγο πήγε και είναι καλές οι εξετάσεις του.
Συνιστώ ψυχίατρο σίγουρα και παράλληλη ψυχοθεραπεία. Έχετε αναφέρει διαφορά συμπτώματα όποτε θεωρώ πως θα βοηθούσε περισσότερο η συνθετική προσέγγιση. Φυσικά η ψυχοθεραπεία θα κρατήσει χρόνια.
Ψυχολόγος
Peristeri
Από όσα μου λέτε, φαίνεται ότι ο γιος αντιμετώπίζει και σωματικά συμπτώματα μαζί με τα ψυχολογικά. Εισηγούμαι να επισκεφθείτε γενικό παθολόγο για να προσφέρει γενική αξιολόγηση στον γιο σας και αφού δωθεί προτεραιότητα στους βιολογικούς παράγοντες, τότε να επισκευθείτε ψυχοθεραπευτή.
Ο εθισμός στο internet όπως και κάθε εξάρτηση έχει βαθύτερα ψυχολογικά αίτια. Έχετε δίκιο πως το παιδί χρίζει ψυχολογικής υποστήριξης. Το σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι να βρείτε ψυχολόγο με εμπειρία στους εθισμούς, δεν έχει τόση σημασία η θεωρητική του κατεύθυνση. Καλή τύχη.
Αυτό που θα σύστηνα, θα ήταν να είχατε σαν γονείς συμβουλευτική και στήριξη για όσα σας δυσκολεύουν συναισθηματικα σε σχέση με τον ενήλικα γιό σας. Καταλαβαίνω ότι διανύσατε μια μεγάλη πορεία άγχους λόγω των δυσκολιών του εθισμού του. Έχετε κάθε δικαίωμα τώρα να φροντίσετε και εσάς και να επεξεργαστείτε με έναν ειδικό Ψυχικής Υγείας όλα αυτά τα ερωτήματα που σας προκύπτουν καθώς και την υπέρμετρη επιθυμία σας να βοηθήσετε το παιδί σας.Μια διαχείριση του γονεικού άγχους μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για μια πιο ουσιαστική σχέση και επικοινωνία με τον γιό σας.
Ψυχολόγος - Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια NARM (NeuroAffective Relational Model)
Syntagma
Ο γιός σας χρειάζεται ψυχιατρική αξιολόγηση. Σημειώστε ότι είναι ενήλικος και θα πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος, εσείς μπορείτε να τον προτρέψετε. Η ψυχοθεραπεία θα ακολουθήσει την διάγνωση, και από αυτή θα εξαρτηθεί το είδος της, πιθανόν να χρειαστεί να λάβει για κάποιο χρονικό διάστημα την τυχόν αγωγή που θα του χορηγηθεί (αν ο ψυχίατρος το κρίνει απαραίτητο). Ωστόσο θα πρότεινα να κάνει και εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να μην ξεφύγει κάποιος βιολογικός παράγων όπως έλλειψη βιταμινών ή προβλήματα στο θυρεοειδή.
Καλησπέρα σας. Αρχικά, σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να αποκλειστούν τα οργανικά αιτια, άρα να δει έναν παθολόγο ή/και ψυχίατρο και αν κρίνουν ότι χρειάζεται και κάποια άλλη ειδικότητα, θα παραπέμψουν. Είναι καλο ότι είδε ενδοκρινολόγο αλλα δεν καλύπτει τα παντα και ίσως κατι να ξεφεύγει. Σε δεύτερο χρόνο, ο ψυχίατρος θα κρίνει αν χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Η γνωσιακή συμπεριφορική είναι η κατάλληλη για εξαρτητικες συμπεριφορές. Θα σας παραπέμψει ο ψυχίατρος οπου χρειαστεί ή θα σας πει τα κριτήρια αναζήτησης.
Ψυχοθεραπεύτρια
Ampelokipoi
Καλησπέρα σας,
Βγαίνοντας από το 18 άνω, υπήρχε κάποια σύσταση για συνέχιση παρακολούθησης; Τα προγράμματα απεξάρτησης είναι συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας οπότε εάν υπάρχει ανάγκη, συνήθως συνεχίζεται η παρακολούθηση εξωτερικά, σε κάποιον ιδιώτη.
Μια ακόμα ερώτηση είναι εάν επιθυμεί ο ίδιος να ξεκινήσει Ψυχοθεραπεία.
Δεν χρειάζεται να σας προβληματίζει τόσο πολύ το είδος της ψυχοθεραπείας. Θα συνιστούσα να αποφύγετε την Γνωσιακή καθώς αποτελεί βραχυπρόθεσμο μοντέλο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις περισσότερο αναλυτικές (π.χ. συστημική, υπαρξιακή, ψυχόδραμα κλπ), που θα ήταν περισσότερο ωφέλιμες γ...ια την περίπτωση που περιγράφετε.
Επιλέξτε κάποιον Ψυχολόγο που να έχει κάνει εκπαίδευση σε κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα (4ετή ή 5ετή και όχι απλά σεμινάρια που διαρκούν κάποιους μήνες).
Από κει και πέρα έχει μεγαλύτερη σημασία η σχέση που θα δημιουργηθεί μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.
Όλα αυτά φυσικά στην περίπτωση που ο γιός σας επιθυμεί να βοηθηθεί, καθώς είναι προσωπική απόφαση και θα πρέπει να την πάρει ο ίδιος.
Σε περίπτωση που δεν το επιθυμεί, ίσως να βοηθούσε να επικοινωνήσετε με το 18 άνω και λάβετε η ίδια υποστήριξη. Μην ξεχνάτε ότι όταν ένα μέλος της οικογένειας αντιμετωπίζει δυσκολίες, επηρεάζεται όλο το οικογενειακό σύστημα και ήδη ακούγεται πως ανησυχείτε αρκετά.
Σίγουρα θα είναι δύσκολο και για εσάς δεδομένου του ότι μένετε και σε διαφορετικές πόλεις.
Εάν νιώθετε πως χρειάζεστε και εσείς να μιλήσετε σε κάποιον, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.
Τζο Γρηγοριάδου,
Ψυχολόγος, Msc
Read more
Καλό είναι να κοιτάξετε επιπλέων μην τυχών έχει σημαντικές ελλείψεις στον οργανισμό του από βιταμίνες ιχνοστοιχεία , μέταλλα , αμινοξέα κλπ ή εάν ύπαρχου βαριά μέταλλα στον οργανισμό του κλπ .
Στους εθισμούς βοηθάει πολύ η υπνοθεραπεία με ψυχοθεραπεία .
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΓΝΩΣΙΑΚΑ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Καλησπέρα σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ψυχίατρο εάν κάποια φαρμακευτική αγωγή ενδεχόμενα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση των συμπτωμάτων. Ακόμη μια συστηματική υποστήριξη και εργασία με ψυχοθεραπευτή μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα και ουσιαστική βελτίωση. Η γνωσιακή συμπεριφορική, μπορεί να είναι μια καλή ψυχοθεραπεία, φυσικά παίζει ρόλο και όλο το ιστορικό που μπορεί να προσδιορίσουν μια πιο κατάλληλη ψυχοθεραπευτικη κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό είναι να επιλέξει έναν ψυχοθεραπευτή που νιώθει ότι θα τον βοηθήσει και πιστεύει ότι θα ταιριάξει ανεξαρτήτως ψυχοθεραπευτικής κατεύθυνσης.
Καταλαβαίνω την αγωνία σας για τον γιο σας , μήπως είναι καιρός να ενδιαφερθεί ο ίδιος για τον εαυτό του? Μηπως να τον αφήσετε να ενηλικιωθεί και να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του ? Αν πραγματικά χρειάζεται βοήθεια θα ψάξει ο ίδιος να την βρει όχι εσείς , εμπιστευτείτε το αγόρι σας , ευχαριστώ
Καλησπέρα. Αφού έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο θεραπείας στο 18 άνω, προτείνω να συνεχίσει σε κάτι πιο βαθύ από τη γνωσιακή ψυχοθεραπεία. Ο ψυχολόγος χρειάζεται να ειναι ένας άνθρωπος που θα του εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Τα πτυχία και οι ειδικεύσεις στην παρούσα φάση θεωρώ πως είναι δευτερεύοντα. Δεν καταλαβαίνω την ανάμιξη άλλων ειδικοτήτων. Εικάζω την εκδοχή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Καλό θα ήταν πρώτα να αξιολογηθεί από έναν ψυχίατρο η έναν ψυχολόγο.
Η κάθε μορφή ψυχοθεραπείας έχει να προσφέρει βοήθεια στους θεραπευόμενους. Εξαρτάται από το ίδιο το άτομο το ποια θα είναι η κατάλληλη για το θέμα που το απασχολεί.
Χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης και ψυχοθεραπείες γνωσιακού τύπου
Θα χρειαστεί να βρεί έναν καταλληλο ψυχοθεραπευτή και να κανει μια θεραπευτική σχέση μαζί του .
Αυτό μπορεί να βάλει σε νέα βάση την ζωή του. Δεν χρειάζεται να τον δεί και άλλος γιατρός. Η πρότασή μας είναι η ψυχοδυναμική συστημική θεραπεία.
Καλησπέρα σας σχετικά με το αίτημα σας και με την εικόνα που παρουσιάζεται θα ήταν χρήσιμο εκ πρώτης να γίνει ένας έλεγχος από κάποιον γιατρό έτσι ώστε να συσχετιστεί αν τα παραπάνω που αναφέρατε έχουν κάποια οργανική αιτία. Όσον αφορά το ψυχολογικό σκέλος θα ήταν βοηθητικό να απευθυνθείτε και για περισσότερες πληροφορίες στην αρχικη δομή στην οποία είχε γίνει η πρώτη ψυχική αποκατάσταση. Σχετικά με την επιλογή ψυχολόγου αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό καθώς ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κατά την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, αποτελεί η προσωπική σύνδεση του ασθενή με τον ψυχολόγο, η επικοινωνία και η ενσυναίσθηση που θα εκλάβει. Όλες οι ψ...υχοθεραπευτικές προσεγγίσεις είναι κατάλληλες ανάλογα πάντα με το πλαίσιο την συνθήκη και την περίσταση. Read more
Απ' όσα περιγράφετε ο γιός σας χρειάζεται άμεση υποστήριξη. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε πρώτα σε κάποιον ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή ή κλινικό ψυχολόγο και εκείνος θα κρίνει αν χρειάζεται να δει και ψυχίατρο για να υποστηριχθεί και με κάποια φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχει τόση σημασία η ψυχοθεραπευτική μέθοδος του ψυχολόγου, όσο ο γιος σας να νιώσει άνετα και ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί. Πιθανό να συμβουλευτείτε και τη δομή όπου ήταν στο 18'Ανω που τον γνωρίζουν και ίσως μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν καλύτερα.
Σίγουρα χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Δεν μπορούμε όμως να σε πούμε με σιγουριά τί είδους γιατί στο κάθε άτομο ταιριάζει κάτι διαφορετικό. Θα πρέπει να ξεκινήσει με έναν ψυχολόγο και στην πορεία θα το δουν μαζί τί του ταιριάζει.
Λέτε οτι ολοκληρωθηκε ο κύκλος στη δομή με τον ψυχολόγο; Βρισκόταν και σε ομάδες;
Ειναι σημαντικό αν οντως ολοκληρώθηκε ο κύκλος οπως ήταν στο πρόγραμμα να γίνει ολοκληρωμένα. σχετικά με τον εθισμό καθώς τα πλαίσια ειναι πολύ σημαντικά για την εντιμετώπιση των εθισμών. Εφοσον όμως ολοκλήρωσε και βλέπετε συμπτώματα ακόμα έντονα, πράγμα φυσιολογικό χρειάζεται οπωσδήποτε να συνεχίσει ψυχοθεραπευτικά τη δουλειά με τον εαυτο του.
Θα προτεινα συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεία καθως ασχολείται με όλο το συστημα που το ατομο συναναστρέφεται.
Εφόσον εχει παει σε ενδοκρινολόγο δε βρισκω το λόγο να πάει σε καποια αλλη ειδικότητα.
Μια ολιστική και βαθιά προσέγγιση για αυτές τις περιπτώσεις είναι η Gestalt . Φαίνεται να είναι ψυχολογική η αιτία αλλά ας κάνει και γενικές εξετάσεις .
Ψυχολόγος
Lavrio
Αυτό το οποίο πθστεύω ότι θα τον βοηθήσει είναι ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία., έτσι ώστε να αλλάξει κάτι στον ίδιο και στον τρόπο που αντιμετωπίζει την ζωή.
Καλησπέρα σας. Ομολογουμένως ακούγεται δύσκολο αυτό που περιγράφετε. Οι συνεδρίες από τη δομή για ποιο λόγο τελείωσαν; Ήταν προκαθορισμένος ο αριθμός τους ή η/ο τότε ψυχολόγος έκρινε ότι η θεραπεία έφτασε στο τέλος της;
Αναφέρετε μία αρκετά μεγάλη ποικιλία - σωματικών και μη - συμπτωμάτων. Το κυρίαρχο ερώτημα για μένα είναι το εξής: η δυσφορία που περιγράφετε είναι εξ' ολοκλήρου δική σας (διότι λέτε "πιστεύω να χρειάζεται...") ή σας την ομολογεί και ο ίδιος; Αν ισχύει το πρώτο, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε εσείς κάποιον ψυχολόγο, ώστε να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αυτά τα ζητήματα και ενδεχομένως να βοηθήσετε και τ...ον γιο σας. Αν ισχύει το δεύτερο, και ζητάει ο ίδιος βοήθεια, τότε καλό θα ήταν να απενθυνθείτε - είτε μόνος του είτε από κοινού - σε κάποιον επαγγελματία ψυχολόγο.
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να επιλέξει ο ίδιος την/τον ψυχολόγο με τον οποίο θα συνεργαστεί, διότι αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας είνα η σχέση που θα έχει ο θεραπευόμενος με τον θεραπευτή. Οπότε η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που θα επιλέξετε είναι δευτερεύουσας σημασίας. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι π.χ. η γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση που αναφέρετε, συνήθως διαρκεί λιγότερο σε σχέση με άλλες προσεγγίσεις, όπως η συστημική, η προσωποκεντρική, ή η ψυχανάλυση. Η ψυχανάλυση αντίστοιχα ενδέχεται να έχει αυξημένο κόστος. Οπότε οι διαφορές μεταξύ των προσεγγίσεων δεν αφορούν τόσο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αλλά πιο διαδικαστικά ζητήματα.
Τα κριτήρια επιλογής ψυχολόγου διαφέρουν για τον κάθε άνθρωπο, διότι ο καθένας αναζητά διαφορετικά πράγματα. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για να καταλάβετε τί θα θέλατε να έχει ο ψυχολόγος του γιου σας - ή, κυριότερα, τι θα ήθελε εκείνος να έχει ο ψυχολόγος του. Από κει και πέρα, άλλοι παράγοντες είναι το διαδικτυακό/διά ζώσης, το κόστος, η ηλικία, το φύλο, η επαγγελματική εμπειρία (τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιστατικά, π.χ. εθισμός), και οι κριτικές. Να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στις κριτικές.
Στη θέση σας θα εξέταζα και το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε και έναν ψυχίατρο, ώστε να σας δώσει μία κατεύθυνση από ψυχοφαρμακολογικής απόψεως, καθώς θα μπορούσε να επωφελήσει το παιδί σας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
Τέλος, για να σας απαντήσω στη τελευταία σας ερώτηση, πιθανότατα να χρειάζεται επίσκεψη και σε κάποιον άλλο ειδικό - αν και τα συμπτώματα που επείγουν περισσότερο φαίνεται να είναι κυρίως ψυχικά. Σε κάθε περίπτωση, ένας γενικός ιατρός θεωρώ ότι θα μπορούσε να σας κατευθύνει καλύτερα από μένα.
Προτού όμως προχωρήσετε στα παραπάνω, θα πρότεινα να κάνετε μια κίνηση για να έρθετε πιο κοντά με το παιδί σας. Να του μιλήσετε, να του εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Να του δώσετε τον χώρο να εκφράσει και εκείνος τα δικά του. Να ακούσετε τις πραγματικές ανάγκες του. Να αναρωτηθείτε για τον βαθμό στον οποίο ενδεχομένως να προβάλλετε κάποιες από τις δικές σας ανάγκες πάνω του. Σας το λέω με κάθε αγάπη και καλοπροαίρεση.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο.
Read more
Νομίζω πως πρέπει να εκτιμηθεί από ειδικό ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή, να γίνει διάγνωση και να προταθεί θεραπεία.
Καλησπέρα σας καλό θα είναι να απευθυνθείτε και πάλι στην δομή για να σας κατευθύνει ανάλογα
χρειάζεται να επισκεφτεί ξανά τον ψυχίατρο και τον ψυχολόγο της δομής και να συζητήσετε την εξελίξη του και να μπείτε και εσείς και όποιος άλλος μένει μαζί σας σε προγραμμα ψυχοθεραπείας και ψυχοεκπαίδευσης καθώς τον επηρεάζετε άθελα σας με την συμπεριφορά σας.
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια
Ampelokipoi
για άλλο γιατρό δεν γνωρίζω, αναλόγως τι σωματικά προβλήματα αντιμετωπίζει. Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία συνοδεία συμβουλευτικής υποστήριξης θεωρώ ότι ίσως τον βοηθήσει περισσότερο. Στα κριτήρια σας για έναν ψυχολόγο νομίζω καλό είναι να διαβάσετε προσεκτικά το βιογραφικο του, τις σπουδες του, τι έχει μελετήσει, εάν εξειδικεύεται και φυσικά αν έχει χημεία με το παιδί
Θα ήταν καλύτερα να κάνει ψυχαναλυτική ψχοθεραπεία . Για περισσότερες πληροφορίες και επεξηγήσεις μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου η με τους θεραπευτές που είχε στο 18 Ανω.
Καλησπέρα σας.
Η ψυχική υγεία είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη ζωή, καθώς αυτή καθορίζει και τη βιολογική υγεία.
Θα πρέπει να λάβετε συστηματική υποστήριξη και βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας.
Είτε συμπεριφοριστική είτε γνωσιακή απαιτείται άμεση βοήθεια.
Αν θέλετε, επικοινωνήστε μαζί για κατευθύνσεις.
Το διαδίκτυο είναι ψυχρό και απρόσωπο, για να λάβετε ουσιαστική και λειτουργική βοήθεια.
Με εκτίμηση
Γειά σας!
Εμφανώς, ο γιος σας δεν ολοκλήρωσε την θεραπεία του!
Ο εθισμός στο ίντερνετ είναι το αποτέλεσμα δεν είναι η αιτία των προβλημάτων του γιο σας!
Ξεκινήστε με κάποιον έμπειρο ψυχολόγο εκπαιδευμένο στην Γνωσιακή/ Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία!
Όσον αφορά το θέμα των κριτηρίων επιλογής ψυχολόγου, στην περίπτωση σας, το καθοριστικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η εκπαίδευση και εμπειρία του ειδικού!
Επειδή ο γιο σας , εκτός των άλλων, πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και τις σωματικές συνέπειες του χρόνιου στρες, θα πρέπει ο ψυχολόγος να είναι ειδικευμένος και στην αντιμετώπιση των ψυχοσωματικων διαταραχών!
...Δείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες για τα ψυχοσωματικά:
https://www.gnothisafton.gr/psichosomatikes-pathisis/
Δημήτριος Παπαθανασίου
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής
Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.