Καλησπέρα σας Πριν 3 χρόνια με έπιασε κρίση άγχους κ επισκέφτηκα ψυχίατρο όπου κ μου έδωσε χάπια.τον Μάρτιο τα σταματήσαμε γιατί ήμουν απόλυτα καλά όπως πριν λόγω ευερέθιστου εντέρου το καλοκαίρι ξανά έπαθα κρίση άγχους κ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία αντί για χάπια αυτή τη φορά όμως νιώθω ότι ο εγκέφαλος μου είναι λες κ δεν λειτουργεί σωστά πως να το εξηγήσω... είναι λες κ το το κεφάλι είναι εκτός από το σώμα!! Τις περισσότερες φορές δεν έχω συναισθήματα δεν μπορώ να τα νιώσω.. είναι φυσιολογικό?
Πολλές φορές το άγχος εμφανίζεται με συμπτώματα περίεργης αίσθησης για τον εαυτό μας ή δυσκολία στη βίωση των συναισθημάτων μας. Μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση από ειδικό ψυχικής υγείας και ειδικά ψυχοθεραπευτή θα ήταν χρήσιμη
Καλησπέρα σας. Δυστυχώς τα χάπια από μόνα τους δεν μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα,δίνουν μόνο μια πρώτη βοήθεια σε οξείες φάσεις. Είναι πολύ ευχάριστο που μπήκατε στην διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Πιστεύω ότι αυτό θα σας βοηθήσει πολύ.
Καλά κάνατε και ξεκινήσατε ψυχοθεραπεία, θα σας βοήθησει αλλά δώστε χρόνο στην διαδικασία και τον εαυτό σας να εμπεδώσει όσα αναγνωρίζετε και ανακαλύπτετε εκεί. Μιλήστε ανοιχτά με τον/ην θεραπευτή/τρια σας για τους ενδοιασμούς και τις απορίες σας.
Καλησπέρα σας
Η στήριξη από έναν ειδικό ψυχικής υγείας θα σας βοηθήσει.
Χρειάζεται όμως επένδυση στον χρόνο.
Τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μια ημέρα στην άλλη.
Με εκτίμηση
Σε καταλαβαίνω... Περνάς μια δύσκολη περίοδο και νιώθεις ότι ο εγκέφαλός σου δεν λειτουργεί σωστά.
Τα συμπτώματα που περιγράφεις, όπως η αίσθηση ότι το κεφάλι σου είναι εκτός από το σώμα και η έλλειψη συναισθημάτων, είναι κοινά σε άτομα που βιώνουν κρίσεις πανικού ή άλλες διαταραχές άγχους.
Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος.
Πολλοί άνθρωποι βιώνουν κρίσεις πανικού και άλλες διαταραχές άγχους.
Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Η VR Therapy μαζί με τακτικές ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις είναι μια α...ποτελεσματική θεραπεία για τις διαταραχές άγχους.
Ακόμη, η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία (CBT) μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα συμπτώματά σου και να αναπτύξεις στρατηγικές για να τα αντιμετωπίσεις.
Εάν νιώθεις ότι η ψυχοθεραπεία δεν είναι αρκετή, μπορείς να μιλήσεις με τον Ψυχίατρό σου για το ενδεχόμενο να πάρεις και φαρμακευτική αγωγή.
Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και να σε βοηθήσει να λειτουργήσεις καλύτερα στη καθημερινότητά σου.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματά σου:
Μίλα σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Το να μιλάς για τα συναισθήματά σου μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα και να μειώσεις το άγχος.
Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά και να τρως υγιεινά. Ο επαρκής ύπνος και η υγιεινή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της διάθεσης.
Κάνε άσκηση τακτικά. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.
Μάθε τεχνικές χαλάρωσης. Τεχνικές χαλάρωσης όπως η βαθιά αναπνοή, ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και στη μείωση της πιθανότητας κρίσεων πανικού.
Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν. Σε κάθε περίπτωση είμαστε όλοι και όλες κοντά σου για να σε στηρίξουμε!
Read more
Καλησπέρα σας. Λυπάμαι πολύ για αυτή την αίσθηση που περιγράφετε. Θα προτιμήσω όμως να μη σας απαντήσω, καθώς βρίσκεστε ήδη σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Απευθύνετε τους προβληματισμούς αυτούς στον/στην ψυχολόγο σας. Θα βοηθήσει να ισχυροποιηθεί και να εμβαθυνθεί η σχέση μεταξύ σας. Αν δεν είστε ικανοποιημένη από αυτή τη σχέση και τη διαδικασία συνολικά, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιον άλλο συνάδελφο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο. Να είστε καλά.
Όσα προαναφέρατε πρέπει να τα επικοινωνήσετε με τον ψυχολόγο σας. Αν θεωρείτε πως δεν μπορεί να σας βοηθήσει ίσως χρειάζεται να απευθυνθείτε σε άλλον συνάδελφο.
Η ψυχοθεραπεία θα σας βοηθήσει, αλλά θέλει χρόνο
Στις αγχώδεις διαταραχές αλλά και στις διαταραχές συναισθήματος όπως η κατάθλιψη παρατηρείται, αν και όχι συχνά, το φαινόμενο της αποπροσωποποίησης και αποπραγματοποίησης, καθώς λέτε ότι "νιώθετε το κεφάλι σαν έξω από το σώμα". Στην αποπροσωποποίηση εκλαμβάνετε τον εαυτό σας σαν να είναι μη πραγματικός, σαν να λειτουργεί μηχανικά χωρίς αυτοέλεγχο και σαν η συνείδηση να έχει απομακρυνθεί από το σώμα. Με λίγα λόγια καθώς αισθάνεστε τον εαυτό σας ως λιγότερο αυθεντικό, τόσο λιγότερη οικειότητα νιώθετε και με το περιβάλλον και έτσι δεν μπορείτε και να δείξετε ή αν νιώσετε συναισθήματα. Κάθε εμπειρία φαντάζει αποκομμένη και με απόσταση α...πό τον ίδιο σας τον εαυτό και αυτό σας οδηγεί σε συναισθηματική μόνωση, αποσύνδεση και αποστασιοποίηση.Επιπλεον, στην αποπραγματοποίηση ο εξωτερικός κόσμος φαντάζει μη αληθινός ή απόμακρος και είναι σαν να αισθάνεστε ότι δε συμμετέχετε στα δρώμενα που συμβαίνουν γύρω σας ή ότι αυτά δεν σας περιλαμβάνουν, είναι σαν να είστε παθητικός θεατής του εαυτού σας σαν να σας βλέπετε σε ταινία. Η εξοικείωση με τις λεπτομέρειες των συμπτωμάτων που σας αναφέρω, θα σας βοηθήσει να τα συνειδητοποιήσετε και να αναγνωρίσετε σταδιακά τα προειδοποιητικά σημάδια και τις συνθήκες που αυτά συμβαίνουν, ώστε να τα δουλέψετε και Ψυχοθεραπευτικά. Με εκτίμηση
Ντόρα Ντούτση Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Read more
Μάλλον πρέπει να ξαναλάβετε φαρμακευτική θεραπεία.
Αυτά τα συμπτώματα που περιγράφεις μπορεί να είναι μέρος της εμπειρίας σου με το άγχος. Κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλού άγχους, μπορεί να αντιμετωπίσεις αισθήματα αποσύνδεσης από τα συναισθήματα, όπως η απουσία αισθητικής αντίληψης ή η αίσθηση ότι ο εγκέφαλος σου δεν λειτουργεί σωστά. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά αποτέλεσμα του στρες ή της υπερβολικής άγχος. Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, η αίσθηση αυτής της αποσύνδεσης από τα συναισθήματα μπορεί να είναι μια αντίδραση στον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το άγχος ή το στρες. Είναι σημαντικό να το μοιραστείς με τον ψυχολόγο ή τον... ψυχίατρο σου, καθώς αυτό θα τους βοηθήσει να καταλάβουν καλύτερα την κατάστασή σου και να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στη θεραπεία. Η συνεχής επικοινωνία με τον ειδικό σου είναι σημαντική για να αντιμετωπιστεί αυτό το συναίσθημα και να βρεθεί η κατάλληλη ψυχοθεραπεία που να σου προσφέρει στήριξη και εξέλιξη. Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.