Καλησπέρα μετά από 3-5 μερες πονοκεφάλου στο μέτωπο που υποχωρούσαν χωρίς παναντολ σήμερα νιώθω έναν ήπιο πόνο που κ που σαν πίεση πίσω από το ένα μάτι και έχω πεταρίσματα . Θα μπορούσε να αντανακλά ο πόνος σε εκείνο το σημείο ; Έχω γενικευμένη αγχώδη διαταραχή , Πριν 3 χρόνια εξετάστηκα από οφθαλμίατρο και δεν είχα κάποια βλάβη στο οπτικό νεύρο μόνο αυξημένη πίεση λίγο αλλά δεν μου έδωσε κάτι .έχω 0.75 μυωπία στο ένα μάτι κ στο άλλο ένα . Φοράω γυαλιά μόνο σε υπολογιστή δλδ σπάνια Δεν βλέπω θολά η δίπλα ούτε λάμψεις . Μπορεί να ναι ακόμα κ σύμπτωμα άγχους ; Είμαι γυναίκα 32
Πιθανοτατα αντανακλα ο πονος σε αυτο το σημειο.
Γεια σας. Μπορεί κάποιος να βρει πολλές ερμηνείες σχετικά με τα συμπτώματα που περιγράφετε, όπως πχ πόνο εξ αντανακλάσεως. Θεωρώντας δεν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα (επαληθεύστε το και με τον γιατρό σας), προκύπτει ότι το σώμα σας αποφάσισε να σας στείλει κάποια μηνύματα σε σχέση με συναισθήματα που σας ταλαιπωρούν και δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα.
Αν δεν έχετε ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, σας προτείνω να δοκιμάσετε τη σωματική ψυχοθεραπεία που θα σας βοηθήσει, μεταξύ άλλων, να ακούτε έγκαιρα όλα τα μηνύματα που σας δίνει το σώμα σας και να τα διαχειριστείτε προς όφελος σας.
Μην ξεχνάτε ότι το σώμα μας δεν λέει ποτέ ψέματα και ...ως εκ τούτου είναι ένα καλό σημείο αναφοράς.
Read more
το πιθανοτερο ειναι να ειναι συμπτωμα αγχους, Απο εκει και περα καλο θα ηταν να κανετε οφθαλμολογικη εξεταση, απο την στιγμη που η τελευταια ηταν πριν 3 χρονια, και μαλιστα ειχατε και αυξημενη πιεση. Τελος ισως θα ηταν σκοπιμο να κανετε διαθλαστικο ελεγχο με κυκλοπληγια για να δειτε αν οντως ειναι 0,75 και 1 η μυωπια, γιατι καποια συμπτωματασ σαν αυτα που περιγραφετε παρατηρουνται οταν εχει υπερδιορθωθει η μυωπια στα γυαλια, πχ αντι για 0.50 να εχει 1.00 βαθμο το γυαλια και αυτα τα γυαλια χρησιμοποιουνται για πολυ ωρα σε κοντινη αποσταση , οπως ειναι ενας υπολογιστης
Έτσι όπως το περιγράφετε είναι άγχος. Καλό θα ήταν να μιλήσετε για αυτό σε κάποιον ειδικό που εξειδικεύεται σε τεχνικές άγχους, γνωσιακής συμπεριφορικής κατεύθυνσης
Καλησπέρα σας. Ακούγοντας τα όσα περιγράφετε, φαίνεται πως η εμπειρία του πονοκεφάλου και της πίεσης πίσω από το μάτι, σε συνδυασμό με τα πεταρίσματα, μπορεί να σας ανησυχεί ιδιαίτερα λόγω της ύπαρξης της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το άγχος μπορεί πράγματι να εκδηλώνεται με διάφορα σωματικά συμπτώματα, και τα συμπτώματα που αναφέρετε συχνά συνδέονται με την ένταση και τη σωματική υπερδιέγερση που συνοδεύει το άγχος.
Η πίεση ή ο πόνος στο μέτωπο και πίσω από το μάτι μπορεί να αντανακλά από ένταση στους μυς της περιοχής του προσώπου ή του αυχένα, ιδιαίτερα εάν υπάρχει αυξημένη σωματική ένταση λό...γω του στρες. Τα πεταρίσματα στο μάτι (μυοκυμία) είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που εμφανίζεται σε καταστάσεις άγχους, κόπωσης ή έλλειψης ύπνου και σπάνια συνδέεται με κάτι σοβαρό. Από όσα περιγράφετε, δεν υπάρχουν ανησυχητικά συμπτώματα, όπως θολή όραση ή λάμψεις, που θα υποδείκνυαν κάποιο πρόβλημα με το οπτικό νεύρο ή τον αμφιβληστροειδή.
Ωστόσο, το γεγονός ότι έχετε παρατηρήσει αυξημένη πίεση στο μάτι στο παρελθόν είναι κάτι που θα μπορούσατε να συζητήσετε ξανά με έναν οφθαλμίατρο, κυρίως για να καθησυχαστείτε και να αποκλείσετε οποιαδήποτε υποκείμενη αιτία. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον φαύλο κύκλο ανησυχίας που συχνά επιδεινώνει τα συμπτώματα.
Στη βάση της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής, το σώμα συχνά γίνεται «υπερ-ευαίσθητο» σε φυσιολογικές διεργασίες ή μικρές δυσφορίες, κάνοντάς τες να μοιάζουν μεγαλύτερες απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Το να παρατηρείτε τόσο στενά τα συμπτώματά σας είναι επίσης χαρακτηριστικό της αγχώδους σκέψης, καθώς το μυαλό σας προσπαθεί να εντοπίσει πιθανές απειλές ή να προλάβει κάποιο πρόβλημα.
Αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα είναι να εφαρμόσετε τεχνικές χαλάρωσης, όπως ελεγχόμενη αναπνοή ή χαλάρωση των μυών του προσώπου και του αυχένα. Αν συνεχίζετε να παρατηρείτε την ένταση, μπορείτε να καταγράψετε τα συμπτώματά σας και να παρακολουθήσετε τυχόν μοτίβα, όπως συγκεκριμένες ώρες ή καταστάσεις που τα πυροδοτούν, ώστε να εντοπίσετε αν σχετίζονται άμεσα με το άγχος ή άλλους παράγοντες, όπως η κόπωση.
Η εστίαση στη φροντίδα του εαυτού σας, μέσω επαρκούς ύπνου, περιορισμού της καφεΐνης, και διαλειμμάτων από την οθόνη, μπορεί να ανακουφίσει συμπτώματα που προκύπτουν από υπερδιέγερση του νευρικού σας συστήματος. Εάν, παρ’ όλα αυτά, τα συμπτώματα επιμένουν ή ενταθούν, το να συζητήσετε το θέμα με έναν γιατρό θα ήταν η καλύτερη κίνηση, όχι μόνο για τη σωματική σας υγεία, αλλά και για τη συναισθηματική σας ηρεμία.
Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.