Καλησπέρα είμαι 33 χρόνων και εχω ενα μωράκι 7 μηνών έδω και 10 μέρες νιωθω οτι ζαλίζομαι και δεν μπορώ να συγκεντρωθω η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι πολύ με το μωρό αλλά επειδή πριν 3 χρόνια πάθαινα κρίσης πανικού είχα κάνει θεραπεία 3 μήνες με χάπια και ψυχοθεραπεία ένα χρόνο και από τότε ήμουν καλά φοβάμαι μήπως ξανα εμφανιστούν εζω συνέχεια στο μυαλό μου μην πάθω πάλι τα ίδια...σκέφτομαι μήπως ξεκινήσω πάλι ψυχοθεραπεία τι λέτε και εσείς?
Οι ανάγκες ενός βρέφους είναι αυξημένες. Είναι αναμενόμενο να κουράζεστε σωματικά αλλά και ψυχικά. Οι κρίσεις άγχους και πανικού εμφανίζονται όταν θέλει το μυαλό και το σώμα μας να μας ειδοποιήσει για κάτι που συμβαίνει και δεν το βλέπουμε. Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας να προσεγγίσει διαφορετικά μια κατάσταση, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποια δυσκολία ή κάποιο θέμα να λύσουμε. Άρα στη φάση που βρίσκεστε, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις συνθήκες στις οποίες εμπλέκεστε και να τις αντιμετωπίζετε χωρίς να χρειάζεται το μυαλό και το σώμα σας να χτυπάνε καμπανάκια κάθε φορά. Αυ...τό θα είναι ένα ωραίο δώρο που θα κάνετε μακροπρόθεσμα και στο παιδί σας με το να μην του φορτώσετε άθελά σας αυτή τη δυσκολία ή με το να το αντιμετωπίζετε ως "κακό παιδί" όταν δεν καταλαβαίνει τη συναισθηματική σας κατάσταση κλπ. Read more
Καταλαβαίνω ότι η κρίση πανικού φέρνει τον φόβο για επόμενη κρίση. Προσπαθήστε να διαχειριστείτε τον φόβο αυτόν. Αν σας ξαναπιάσει απλά ξέρετε τι είναι και αφήστε την να εκτονωθεί, να περάσει και να φύγει. Πάλι θα εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο ακόμη και σε μειωμένο βαθμό.
Καλή μου να σου ζήσει το μωράκι σου! Η κούραση δεν είναι καλός σύμβουλος. Προσπάθησε να τ΄ρφεσαι καλά και να ξεκουράζεσαι περισσότερο. Μην καλλιεργείς στο μυαλό σου αρνητικές σκέψεις. Αν βλέπεις ότι δεν τα πολυκαταφέρνεις θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτείς κάποιον ειδικό.
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Life Coach - Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης
Markopoulo
Οι κρίσεις πανικού και τα ψυχοσωματικά έχουν την τάση να εμφανίζονται και να πυροδοτούνται σε περιόδους που βιώνουμε έντονο στρες. Η περίοδος που διανύετε ,7 μηνες μετα απο μια γέννα ακούγεται σίγουρα στρεσογόνα. Βρίσκεστε σε έναν νέο ρόλο που απαιτεί από εσάς πολλή ενέργεια και ευθύνες, και αυτό μπορεί να πιέζει αρκετά μια νέα μητέρα. Όμως μην ξεχνάτε πως για να φροντίσετε τους άλλους, πρέπει να πρώτα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Και αν αυτό που νιώθετε να χρειάζεστε είναι να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία η απάντηση είναι σίγουρα και μονο ναι! Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή αρχή!
Γενικά η περίοδος ενός έτους μετά τη γέννηση ενός παιδιού (λοχεία) θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτη για τη γυναίκα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και ένα προηγούμενο ιστορικό με αγχωδη συμπτώματολογια. Θα ήταν χρήσιμο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, ώστε να σας καθοδηγήσει σχετικα με την αντιμετωπίση των ζητημάτων που σας απασχολούν.
Θα συμφωνούσα να ξεκινήσετε πάλι ψυχοθεραπεία. Ο ερχομός ενός μωρού είναι πολύ ευχάριστο γεγονός αλλά μπορεί να ανακινήσει βαθύτερα θέματα τα οποία χρειάζεται να τα φροντίσετε μέσω ψυχοθεραπείας ώστε κ εσείς να νιώθετε καλά και να απολαμβάνετε την γονεικότητα.
Δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα το ξανά πάθετε. Όμως, εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτόν το φόβο, τότε καλό είναι να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία.
Ναι ενδεχομένως η έναρξη ψυχοθεραπείας μπορεί να σας βοηθήσει
Φυσικά η ευθύνες σας επομένως και η πίεση είναι μεγάλες! Μοιάζει να είναι κρίσεις πανικού! Η καλύτερη λύση είναι αυτή που λέτε! Ξεκινήστε ξανά με κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας! Στη διάθεσή σας!
Η μητρότητα, είτε κουράζεστε πολύ είτε λίγο , είναι από μόνη της δύσκολη & απαιτητική. Αρχικά καλό θα ήταν να αναζητήσετε εάν αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έχουν και παθολογικά αίτια.
Το ότι είχατε μπει στο παρελθόν σε ψυχοθεραπεία σημαίνει πως γνωρίζετε & εσείς τα οφέλη της . Εάν δεν μπορείτε να απευθυνθείτε ξανά στον παλι@ ψυχοθεραπευτ@ σας μπορείτε να αναζητήσετε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, κατάλληλο για εσάς . Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να ακούμε τις ανάγκες μας & να ζητούμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε.
Καλό θα ήταν να κάνετε μερικές συνεδρίες με ειδικό ψυχικής υγείας , έχουν αλλάξει πολλά στην ζωή σας και χρειάζεται να βρείτε καινούργια ισορροπία στα πράγματα, ευχαριστώ
Καλημέρα σας, σίγουρα παίζει ρόλο η κούραση καθως ο ύπνος είναι βασική λειτουργία του οργανισμού. Η ψυχοθεραπεία βοηθά σε κάθε περίπτωση.
Απευθυνθείτε σε παθολόγο αρχικά για να αποκλειστούν οργανικά αιτια για τις ζαλάδες . Οι ζαλάδες μόνο δεν ειναι σύμπτωμα κρίσης πανικου .
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Nea Filothei
Καλημέρα σας. Καταρχήν συγχαρητήρια για το μωράκι σας. Η μητρότητα είναι ένας καινούργιος ρόλος με αλλαγές βιολογικές και συναισθηματικές σε εσάς καθώς και στη σχέση του ζευγαριού. Είναι λοιπόν φυσικό να αισθάνεστε αγωνία για το μωρό σας και να έχετε συναισθηματικές μεταπτώσεις. Είναι σημαντικό να έχετε βοήθεια από τον μπαμπά του μωρού, και ή δυνατόν από άλλα κοντινά πρόσωπα καθώς η φροντίδα ενός μωρού ειδικά τον πρώτο χρόνο είναι πολύ απαιτητική. Η υποστήριξη από κοντινά πρόσωπα θα σας βοηθήσει να μην παραμελήσετε τον εαυτό σας. Επιπλέον η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας στηρίξει σε αυτή τη μεταβατική φάση και να συμβάλει στο να αισθανθείτε μεγαλ...ύτερη ασφάλεια στο ρόλο σας και να φροντίσετε καλύτερα το μωρό σας. Read more
Ναι νομίζω επισκεφτείτε ειδικό ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή να σας καθοδηγήσει.
Χρειάζεται ένας καλός βιοχημικός έλεγχος πρώτα για να αποκλειστούν οι περιπτώσεις να υπάρχει κάποιο παθολογική αδυναμία και έλλειψη βιταμινών , ορμονών κλπ και μετά την επιλογή της ψυχοθεραπείας
Θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από ψυχοθεραπευτή, ώστε να μπορέσετε να σταθεροποιήσετε την διάθεσή σας και να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του βρέφους
Καλησπέρα σας, η έλευση ενός παιδιού αποτελεί ούτως ή άλλως ένα ψυχοπιεστικό γεγονός για μία νέα μητέρα. Στην περίπτωση σας η ψυχική πίεση ενδεχομένως να μεγαλώνει και εξαιτίας της προσωπικής σας ευαισθησίας και του ιστορικού σας σε θέματα άγχους. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, η βοήθεια από έναν ψυχοθεραπευτή/τρια μπορεί να είναι ανακουφιστική για εσάς σε αυτό το νέο στάδιο ζωής σας.
Φυσικά θα σας βοηθήσει η ψυχοθεραπεία . Επικοινωνήστε μαζί μου για να αποτρέψουμε κάποια «επιστροφή» των συμπτωμάτων . Είναι πολύ βοηθητικό το ότι ανταποκριθήκατε στις θεραπείες στο παρελθόν και έχετε καλή «πρόγνωση». Μόνο μην το αφήσετε στην τύχη του. Θα χαρώ να βοηθήσω. Καλές γιορτές ! Με εκτίμηση , Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης, MSc
Η μητρότητα, δηλαδή η επαφή με τον κόσμο του βρέφους ο οποίος έχει ανάγκη να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη μητέρα του, μπορεί να δημιουργήσει τέτοια φαινόμενα φόβου ότι κάποιος μπορεί να πάθει κάτι. Αυτά όμως είναι φυσιολογικές αντιδράσεις και περισσότερο δείχνουν το νοιάξιμο της μητέρας προς τις ανάγκες του μωρού. Είστε μαζί και ζείτε μαζί αυτή την περίοδο που το μωρό σας σας χρειάζεται. Αυτός ο φόβος που νιώθετε είναι και ο φόβος του μωρού σας. Το συναισθάνεστε. Τα μωρά, ακριβώς επειδή είναι ανήμπορα να ζήσουν τον εαυτό τους, δημιουργούν αυτή την έντονη αίσθηση στον φροντιστή ότι υπάρχουν κίνδυνοι γύρω. Ωστόσο αυτός είναι ο φόβος που νιώθ...ει το μωρό μέσα του και που εσείς χωρίς να το καταλαβαίνετε τον έχετε ταυτίσει με τον εαυτό σας. Είναι του μωρού ο φόβος που σας "θυμίζει" μέσω του πανικού το πως νιώθατε κι εσείς κάποιες φορές όταν ήσασταν εσείς η ίδια μωρό. Οπότε είναι σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σας τον οποίο να εμπιστεύεστε και να μπορεί να σας βοηθήσει σε πρακτικό επίπεδο (δουλειές σπιτιού, προετοιμασια γευμάτων, κτλ) αλλά και σε επίπεδο παρέας για να μπορείτε που και που να φεύγετε από τον κόσμο του μωρού για λίγο και να θυμάστε τον ενήλικο εαυτό σας. Αργότερα όταν με την φροντίδα σας θα ησυχάσουν τα πράγματα, θα δείτε πως μπορείτε ίσως να δουλέψετε τα δικά σας αισθήματα φόβου σε κάποια θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει. Για τώρα όμως που είναι σημαντικό, συνεχίστε να δίνετε το Εγώ σας στο μωρό που το χρειάζεται. Και σύντομα αυτή η διεργασία θα σας οδηγήσει εσάς και το μωρό σε μία επόμενη φάση που δεν θα χρειάζεται πια να είστε τόσο πολύ συνέχεια μαζί, αφού θα έχετε ζήσει την όμορφη αλλά και φοβιστική περίοδο του πρώτου έτους ζωής του μωρού. Ελπίζω να ήταν κάτι χρήσιμο για εσάς απ' όσα είπα. Read more
Ψυχολόγος
Kolonaki
θα σας πρότεινα προληπτικα να κανετε μερικες συνεδριες να το κουβεντιασετε και βλεπετε πως θα εξελιχθει
μην φοβαστε οι κρισεις πανικου ξεπερνιουνται
αφιερωστε χρονο στο παιδι και στην χαρα που σας δινει
Καλησπέρα να σου ζεις το παιδί και να το χαίρεσαι να είναι καλά με υγεία! αυτό είναι κάτι που εσύ πρέπει να το καταλάβεις να βρεις το κίνητρο & το θέλω, να δεις τι θέλεις από τον εαυτό σου.
Για να είναι καλά το παιδί πρέπει πρώτα να είναι καλά η Μαμά.
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.