Είμαι η κοπέλα που ανέφερα τις προάλλες αδυναμίες πλήρως έντονες ζαλάδες δύσπνοια κλπ ήθελα να ενημερωσο ότι εχω πάει αρχικά για γενικές αίματος ήταν καθαρές πέρα ότι εχω απόκτηση αυτοάνοσο θυροειδη ο οποίος τον κοίταξα έκανα υπερυχο και αιματολογικές όλα καλά ούτε όζοι ούτε τπτ εχω πάει επίσης σε πνευμονολόγο εχω κάνει σπυρομετρηση πάλι όλα καλά η μετρήσεις και γενικά όταν βαζω οξυμετρο πάντα σχεδόν 98-99% εχω να ενημερωσο κιόλας πως παίρνω ζαναξ καθημερινά 2-3 μισά όποτε ίσως οφείλετε και σε αυτό η αδυναμία που νιωθο από τε πολλά ζαναξ και ζολοφτ το μεσημέρι παίρνω αυτήν αγωγή κάνω λέτε να χρειαστεί να κοιτάξω και άλλου ;;η να πάω σε κάποιο ψυχολόγο ;
Η γενική εικόνα των εξετάσεων δείχνει ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαροί οργανικοί λόγοι για τα συμπτώματα αυτά.
Εντούτοις, δεδομένου ότι τα συμπτώματα επιμένουν, θα σας πρότεινα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο. Ο ψυχολόγος θα σας βοηθήσει να διερευνήσετε εάν τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα άγχους ή άλλων ψυχολογικών παραγόντων και να προτείνει προσεγγίσεις για τη διαχείριση της κατάστασης σας.
Ρυθμίστε καλά το θυρεοειδή σας με ενδοκρινολόγο, μιλήστε με ψυχίατρο ππυ ξέρει το ιστορικό σας.
Την αγωγη σας ποιος την παρακολουθει; Χρειαζετε παρακολουθηση απο ψυχιατρο και ναι χρειαζετε παραλληλα και ψυχολογο για ψυχοθεραπεια. Φαιβετε πως υποφερετε απο υπερβολικο αγχος και η αγωγη σε συνδιασμο με τη ζεστη που απο οτι φαιβετε δε βοηθαει δημιουργεί εξτρα αδυναμια. Απευθυνθείτε ομως για να σας παρακολουθήσουν….
Κατανοώ τις ανησυχίες σας και εκτιμώ που μοιράζεστε τις λεπτομέρειες της κατάστασής σας. Είναι πολύ θετικό ότι έχετε κάνει όλες αυτές τις εξετάσεις και έχετε αποκλείσει άλλες παθολογικές αιτίες για τα συμπτώματά σας. Η αδυναμία και η ζάλη μπορεί όντως να οφείλονται στα φάρμακα που παίρνετε, όπως το Xanax (αλπραζολάμη) και το Zoloft (σερτραλίνη), τα οποία μπορεί να έχουν και ορισμένες παρενέργειες όπως κόπωση και ζάλη.
Ωστόσο, δεδομένου ότι τα συμπτώματα συνεχίζουν να σας απασχολούν και φαίνεται να έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής σας, μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητικό να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση του ...άγχους και των κρίσεων πανικού. Ένας ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τεχνικές για τη διαχείριση του άγχους και των σωματικών συμπτωμάτων που βιώνετε.
Ακόμη, η τακτική σωματική δραστηριότητα και η υγιεινή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής σας κατάστασης και στην ενίσχυση της αντοχής σας. Τεχνικές χαλάρωσης όπως η βαθιά αναπνοή, η γιόγκα ή ο διαλογισμός μπορεί να μειώσουν το άγχος και τα σωματικά συμπτώματα.
Να θυμάστε ότι η αποκατάσταση από το άγχος και τις κρίσεις πανικού μπορεί να είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Η συνεργασία με έναν επαγγελματία υγείας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και καταλυτικά στη βελτίωση της κατάστασής σας.
Read more
Καλησπέρα. Είναι καλό που οι ιατρικές εξετάσεις και οι έλεγχοι που έχετε κάνει δεν έχουν εντοπίσει κάποια σοβαρή φυσική πάθηση. Η αναφορά ότι η σπιρομέτρηση και οι μετρήσεις οξυγόνου είναι φυσιολογικές και το αυτοάνοσο θυρεοειδές φαίνεται να είναι υπό έλεγχο είναι θετικά στοιχεία. Ωστόσο, η καθημερινή χρήση φαρμάκων όπως το Xanax και το Zoloft μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση ευεξίας και ενέργειας. Οι παρενέργειες των φαρμάκων, όπως η κόπωση ή η αδυναμία, είναι κοινές και μπορούν να συνεισφέρουν στα συμπτώματα που περιγράφετε. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε εάν τα συμπτώματα που βιώνετε συνδέονται με την αγωγή σας ή με άλλα ψυχολογικά ...ζητήματα. Η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο μπορεί να είναι χρήσιμη για την αξιολόγηση της ψυχικής σας κατάστασης και της συνολικής διαχείρισης του άγχους ή άλλων συναισθηματικών δυσκολιών. Ο ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τα συμπτώματά σας, να αξιολογήσει την ανάγκη προσαρμογής της φαρμακευτικής αγωγής, και να σας δώσει στρατηγικές διαχείρισης του άγχους ή άλλων συναισθηματικών ζητημάτων. Επιπλέον, η συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σας είναι σημαντική. Αν έχετε ανησυχίες σχετικά με την αγωγή σας, θα ήταν καλό να συζητήσετε με τον γιατρό σας για την πιθανή ανάγκη προσαρμογής της δόσης ή της αλλαγής των φαρμάκων. Συνοπτικά, η παρακολούθηση από ψυχολόγο και η συζήτηση με τον θεράποντα ιατρό σας είναι βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν στην κατανόηση και διαχείριση των συμπτωμάτων σας. Read more
Το καλύτερο θα ήταν να μιλήσετε με ψυχίατρο ώστε να ελέγξει τα φάρμακα που παίρνετε και να σας ενημερώσει σωστά.
Καλησπέρα. Ακούγεται αρκετά δύσκολο αυτό που περνάτε και καλό θα ήταν να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό. Την αγωγή σας την χορηγεί ψυχιατρος;
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.