Καλησπέρα σας!! Πριν 3 μήνες περίπου διαγνώστηκα με γενικευμένη αγχωδη διαταραχή και συμπτώματα κατάθλιψης. Μίλησα μέσω βιντεοκλήσης με ειδικό από εδώ και μου έδωσε το ζολοτριν των 50mg ταυτόχρονα με zanaz. Tαλαιπωρηθηκα πολύ αλλά στους δύο πρώτους μήνες άρχισα να νιώθω καλύτερα και να βγαίνω σιγά σιγά έξω μόνη μου κάτι που δεν έκανα πριν. Είχα αρχίσει να νιώθω καλύτερα. Ώσπου μετά από δύο μήνες μίλησα πάλι με τον γιατρό να δει πως πάω και μου αύξησε τη δόση από 50 σε 100mg. Όμως από εκείνη την μέρα άρχισα πάλι να νιώθω χειρότερα. Των 100mg το παίρνω περίπου 10 μέρες αλλά δεν νιώθω καλά Άγχος, ανησυχία, νεύρα, κακη διάθεση, μελαγχολία, δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι εύκολα, δεν έχω όρεξη για φαγητό και άλλα.... Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον γιατρό αλλά δεν μπορώ να τον βρω νιώθω σαν να με έχει αφήσει στο έλεος του Θεού και φοβάμαι γιατί αντί να βελτιώνομαι χειροτερεύω και έχω οικογένεια. Σας παρακαλώ αν μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος να μου δώσει μια συμβουλή θα ήμουν ευγνώμων Σας ευχαριστώ πολύ.
Κατανοούμε πόσο απογοητευτικό και ανησυχητικό είναι να νιώθετε ότι η κατάσταση σας επιδεινώνεται, ιδιαίτερα όταν είχατε αρχίσει να βλέπετε βελτίωση. Το γεγονός ότι νιώθετε πιο άσχημα μετά την αύξηση της δόσης μπορεί να είναι μια προσωρινή αντίδραση του οργανισμού σας στη νέα δόση. Συχνά, όταν αυξάνεται η δόση ενός αντικαταθλιπτικού φαρμάκου, μπορεί να υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, κατά την οποία τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν πριν αρχίσουν να βελτιώνονται ξανά.
Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, για να συζητήσετε τις αλλαγές που έχετε παρατηρήσει και να λάβετε καθοδήγηση.... Αν δεν μπορείτε να τον βρείτε, θα ήταν καλή ιδέα να αναζητήσετε έναν άλλον ειδικό, ψυχίατρο, που θα μπορούσε να σας βοηθήσει άμεσα.
Μέχρι να μπορέσετε να μιλήσετε με κάποιον ειδικό, προσπαθήστε να διατηρήσετε σταθερές τις καθημερινές σας δραστηριότητες, ακόμα και αν αυτό φαίνεται δύσκολο. Οι μικρές κινήσεις, όπως το να βγαίνετε έξω ή να διατηρείτε μια ρουτίνα, μπορεί να βοηθήσουν στην ψυχική σας ευεξία.
Να θυμάστε ότι δεν είστε μόνη και ότι η κατάστασή σας μπορεί να βελτιωθεί ξανά με τη σωστή υποστήριξη.
Με εκτίμηση,
η επιστημονική ομάδα της Ψυχόπλευσης
Read more
Καλησπέρα σας. Κατανοώ πόσο δύσκολη και αγχωτική είναι η κατάσταση που βιώνετε. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε ανησυχία, ειδικά όταν παρατηρείτε ότι τα συμπτώματα σας χειροτερεύουν μετά από μια αύξηση της δόσης του φαρμάκου. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αγχωτική διαταραχή και την κατάθλιψη, όπως το Ζολοτριν, χρειάζονται χρόνο για να αρχίσουν να δρουν σωστά και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, ιδίως κατά την αρχή της θεραπείας ή μετά από αλλαγές στη δόση. Η αύξηση της δόσης μπορεί να επηρεάσει διαφορετικά άτομα και μερικές φορές χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να αισθανθείτε τις πλήρεις θετικές επιδράσεις. Ωστόσο, οι παρενέργειες... και η επιδείνωση των συμπτωμάτων δεν πρέπει να αγνοούνται. Είναι σημαντικό να επανασυνδεθείτε με τον γιατρό σας ή να αναζητήσετε μια δεύτερη γνώμη αν δεν μπορείτε να τον βρείτε. Η ψυχική σας υγεία είναι προτεραιότητα, και η υποστήριξη από έναν ειδικό είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή. Αν και περιμένετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μερικά πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν προσωρινά. Οι τεχνικές χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή, ο διαλογισμός ή η γιόγκα, μπορεί να είναι χρήσιμες για τη μείωση του άγχους. Επιπλέον, η διατήρηση μιας σταθερής ρουτίνας, όσο το δυνατόν, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων σας. Σημαντικό είναι επίσης να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με άτομα που εμπιστεύεστε, όπως μέλη της οικογένειας ή φίλους. Η υποστήριξη από το περιβάλλον σας μπορεί να είναι πολύτιμη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Αν έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, αυτό μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή. Η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και με τη σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση, μπορείτε να βρείτε την ισορροπία σας. Σας εύχομαι καλή δύναμη και ελπίζω να μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με έναν ειδικό το συντομότερο δυνατό. Read more
Καλησπέρα σας.
Θα απευθυνθείτε σε άλλο ιατρό, εφόσον δεν είναι διαθέσιμος αυτός που αρχικά συνεργαστήκατε.
Δεν φαίνεται ταιριαστό να αυξηθεί η δόση, ειδικά μετά από δύο μήνες, εφόσον νιώθατε ήδη καλύτερα. Μια καινούρια συνεργασία με ένα ψυχίατρο θα σας βοηθήσει να ξεδιαλύνετε τη δυσκολία σας.
Αν δεν τον βρίσκεται να μειώσετε τη δόση μέχρι να σας απαντήσει
Καλησπέρα σας, προσπαθήστε να ξανα επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να μπορέσει να σας καθοδηγήσει με την φαρμακευτική αγωγή. Αν συνεχίζει να είναι δύσκολη η επικοινωνία μαζί του, ίσως χρειαστεί να δείτε κάποιον άλλο επαγγελματία υγείας για να έχετε μια πιο σταθερή επαφή για την όποια ανάγκη προκύπτει. Σε αυτή την φάση που διανύεται, εκτός της φαρμακευτικής αγωγής, ίσως θα σας διευκόλυνε να έχετε εβδομαδιαία επαφή με εναν επαγγελματία ψυχικής υγείας για να μπορείτε να φροντίσετε συνολικά τον εαυτό σας. Σας εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω με κάποιο τρόπο να σας διευκόλυνα.
Καλησπερα σας. Κατανοώ την ανησυχία σας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Είναι σημαντικό να επιδιώξετε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας, προκειμένου να συζητήσετε τα συμπτώματα και τις αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή. Μετά από αυτήν την επικοινωνία, μπορείτε να εξετάσετε την πιθανότητα ψυχοθεραπείας είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακα, η οποία μπορεί να σας παρέχει επιπλέον υποστήριξη. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι η διαδικασία ανάρρωσης είναι δυνατή και με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορείτε να επιτύχετε βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μας.
Παράλληλα με τη φαρμακευτική θεραπεία θα ήταν χρήσιμο να κάνετε και ψυχοθεραπεία . Η αύξηση της δοσολογίας δεν εινσι πανάκεια χρειάζεστε παράλληλα και παράλληλη στήριξη.
Καλησπέρα,
Η διαχείριση της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής και των συμπτωμάτων κατάθλιψης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υποστήριξη.
Εφόσον τα συμπτώματα έχουν επανέλθει και σας προκαλούν έντονα συναισθήματα άγχους, μελαγχολίας και γενικής δυσφορίας, θα σας συμβούλευα να αναζητήσετε άμεση υποστήριξη από άλλο ψυχίατρο καθώς και την παράλληλη στήριξη μέσο ψυχοθεραπείας, προκειμένου να διαχειριστείτε καλύτερα την κατάσταση και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.
Καλησπέρα! Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που βιώνεις, ειδικά όταν βλέπεις ότι τα συμπτώματά σου επιδεινώνονται. Είναι συνηθισμένο να συμβαίνουν διακυμάνσεις στη διάθεση και τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ειδικά μετά από αλλαγές στη δόση φαρμάκων.
Αρχικά, είναι σημαντικό να επισκεφτείς τον γιατρό σου ή να αναζητήσεις άλλο ειδικό, καθώς η ανοιχτή επικοινωνία είναι κρίσιμη. Αν δεν μπορείς να βρεις τον γιατρό σου, μπορείς να επισκεφθείς έναν άλλον ειδικό για δεύτερη γνώμη και υποστήριξη.
Εν τω μεταξύ, προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ρουτίνα και να ασχοληθείς με δραστηριότητες που σου φέρνουν χαρά, όσο ...δύσκολο κι αν φαίνεται. Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από τους κοντινούς σου ανθρώπους ή άλλους επαγγελματίες υγείας. Η υποστήριξη είναι σημαντική σε αυτή τη διαδικασία.
Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.