This question and its answers are only available in Greek

  • Diet and nutrition
  • Submitted on 20/10/2024

Βάζοντας το γιαούρτι στην κατάψυξη χάνω τα θρεπτικά και προβιοτικά;

Γεια σας! Εχω αποκτησει το τελευταιο καιρο τη συνηθεια, να βαζω ενα κεσεδακι γιαουρτι στη καταψυξη για 2 ωρες και να το τρωω μετα σαν «παγωτο». Αυτη η συνηθεια ειναι κακη; Δε θα παρω τα θρεπτικα συστατικα του γιαουρτιου; Με τα προβιοτικα υπαρχει προβλημα; Σας ευχαριστω!

7 specialists answered

  • δεν ειναι κακη συνήθεια. τα συστατικά δεν παθαινουν τιποτα

    Μπουραζάνης Διονύσιος

    Dietitian - Nutritionist

    Nea Smirni

  • Καλησπέρα σας! Η συνήθεια να βάζετε το γιαούρτι στην κατάψυξη για λίγες ώρες δεν είναι απαραίτητα κακή και δεν καταστρέφει τα θρεπτικά του συστατικά, όπως οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία που μπορείτε να λάβετε υπόψη:

    Προβιοτικά: Τα προβιοτικά βακτήρια στο γιαούρτι είναι ζωντανά και ευεργετικά για το έντερο, αλλά είναι ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας. Όταν το γιαούρτι παγώνει, τα προβιοτικά μπορεί να γίνουν αδρανή. Παρόλο που δεν καταστρέφονται εντελώς, μπορεί να μην έχουν την ίδια δραστικότητα όταν το καταναλώνετε παγωμένο. Όμως, όταν το γιαούρτι επανέλθει σε θερμοκρασία σώματος, κάποια
    ... Read more

    Kouvatsos Filippos

    Dietitian - Nutritionist

    Koropi

  • Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν το αποθηκεύετε το γιαούρτι σας στο ψυγείο και το καταναλώνετε αργότερα. Δεν χάνεται κανένα θρεπτικό συστατικό.

    Φιλιππόνη Βίντια

    Dietitian - Nutritionist

    Marousi

  • Η συνήθεια να καταναλώνεις το γιαούρτι αφού το παγώσεις για λίγες ώρες δεν είναι απαραίτητα κακή, αρκεί να μην το αφήνεις στην κατάψυξη για υπερβολικά μεγάλο διάστημα. Στην ουσία, όταν το γιαούρτι παγώνει για σύντομο χρονικό διάστημα, παραμένει ένα αρκετά θρεπτικό σνακ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία που μπορεί να αξίζουν την προσοχή σου:
    1. Θρεπτικά συστατικά

    Η κατάψυξη του γιαουρτιού δεν επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του, όπως οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Τα βασικά θρεπτικά συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα, οπότε θα συνεχίσεις να λαμβάνεις τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, τις βιταμίνες
    ... Read more

    Λιναρδάκη Εύα

    Dietitian - Nutritionist

    Heraklion

  • Γεια σας!
    Είναι μια πολύ καλή ερώτηση που κάνετε. Η τάση να καταναλώνουμε κατεψυγμένο γιαούρτι ως εναλλακτική λύση στο παγωτό είναι όλο και πιο δημοφιλής, καθώς προσφέρει μια πιο υγιεινή επιλογή. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στα θρεπτικά συστατικά και στα προβιοτικά του γιαουρτιού μετά την κατάψυξη.

    Τι συμβαίνει στα θρεπτικά συστατικά και στα προβιοτικά;
    Θρεπτικά συστατικά: Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού, όπως οι πρωτεΐνες, τα λιπαρά, οι υδατάνθρακες, τα μέταλλα και οι βιταμίνες, δεν επηρεάζονται σημαντικά από την κατάψυξη. Επομένως, θα εξακολουθήσετε να παίρνετε τα ίδια οφέλη σε ό,τι αφορά την πρωτεΐνη, το ασ
    ... Read more

    Παυλίδου Ελένη

    Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Drama

  • Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό.

    Konstantinou Krini

    Dietitian - Nutritionist

    Voula

  • Το να παγώνετε το γιαούρτι για να το φάτε σαν «παγωτό» είναι μια απόλυτα υγιεινή συνήθεια. Τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού παραμένουν άθικτα, και τα προβιοτικά δεν καταστρέφονται, απλώς μπαίνουν σε αδρανή κατάσταση για λίγο. Επομένως, μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το γιαούρτι σας με αυτόν τον τρόπο!

    Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί οργανισμοί (καλά βακτήρια) που υπάρχουν στο γιαούρτι και συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου. Όταν καταψύχεται το γιαούρτι, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν τα προβιοτικά σε αδρανή κατάσταση, αλλά δεν τα καταστρέφουν. Αυτό σημαίνει ότι τα προβιοτικά παραμένουν ζωντανά, αλλά δεν ε
    ... Read more

    OIKONOMOPOULOU FANI

    Dietitian - Nutritionist

    Peristeri

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

    • Request pharmaceutical products recommendations or any medical prescription

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image
success envelop We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.

docontime

No time to wait? Get immediate answers from a General Practitioners/Pathologists via chat!

Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.