Συχνά τρώω από το βράδυ έχω υπερβολικο βάρος τρώω συνέχεια έχω καθηστηκη ζωή τρώω μπροστά στην τηλεόραση το πρωί και το βράδυ είχα κάνει γαστρεντερίτιδα και εμετούς
Καλησπέρα σας! Θα ήταν καλό να απευθυνθείτε σε διαιτολόγο για λήψη εκτεταμένου ιστορικού και αξιολόγηση των διατροφικών σας συνηθειών, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η αλλαγή του τρόπου ζωής και η ρύθμιση του βάρους. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!
Μήπως έχετε και υπερβολικό άγχος; Μήπως το πολύ φαγητό σας δίνει την ψευδαίσθηση της χαλάρωσης ή εκτόνωσης; Εάν σε αυτές τις ερωτήσεις η απάντηση είναι μάλλον ναι, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε αρχικά σε κάποιο ψυχολόγο! Εάν δεν ελέγξετε τις συναισθηματικές υπερφαγίες, δε θα μπορέσετε να χάσετε το βάρος που θέλετε!
Είναι πιθανόν να είναι επεισόδια βουλημίας
Dietitian - Nutritionist
Elefsina
Αρχικά θα πρέπει να δείτε το μοτίβο ζωής και κίνησης. Κάθε σας προσπάθεια δεν θα έχει νόημα αν δεν υπάρξει μεταβολή στο ΤΡΟΠΟ ζωής και αύξηση στη κίνηση. Το επιπλέον λίπος είναι αποθηκευμένη μορφή ενέργειας που το σώμα σας πρέπει να "ξοδέψει"
Φυσικά πρέπει να υπάρχει και μια εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση
Dietitian - Nutritionist
Alimos
Καλησπέρα σας. Βλέπω ότι έχετε εντοπίσει μερικά αίτια που συντελούν στο πρόβλημά σας, όπως η καθιστική ζωή και η κατανάλωση γευμάτων με τρόπο μη συνειδητό μπροστά από την τηλεόραση.
Για αρχή θα σας πρότεινα να βρείτε μία δραστηριότητα που σας ευχαριστεί (πχ.περπάτημα στη γειτονιά) και ξεκινήσετε να τρώτε στο τραπέζι όλα σας τα γεύματα. Να αλλάξετε δηλαδή αυτές τις δύο συνήθειες που έχετε ήδη εντοπίσει. Εάν το πρόβλημα σας είναι πιο σύνθετο, καλό θα ήταν να αναζητήσετε την βοήθεια διαιτολόγου δια ζώσης.
Χαίρετε
Δε μπορώ να καταλάβω ποιά ακριβως είναι η ερώτηση σας, γιαυτό θα προσπαθήσω να καλύψω διάφορα θέματα, ελπίζοντας πως κάτι θα απαντήσω.
Σίγουρα η κατάσταση σας θα επιδεινωθεί αν συνεχίσετε αυτό τον τρόπο ζωής. Αλλάξτε συνηθειες και διατηρήστε τις αλλαγμένες.
1. Δραπετεύστε από την επίδραση της τηλεόρασης. Μπροστά της, ποτέ δε θα μπορέσετε να ελέγξετε τι τρώτε, και αυτό γιατί συνήθως επιδιώκουμε η διάρκεια του γεύματος να φτάνει την διάρκεια της ταινίας ή της εκπομπής που παρακολουθούμε.
2. Βάλτε κίνηση στη ζωή σας. Δεν είναι θέμα απλής δαπάνης θερμίδων. Η κίνηση αποδεδειγμένα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολι...κών νοσημάτων και βελτιώνει την πρόγνωση τους όταν αυτά εμφανιστούν.
3. Αυτό που αναφέρετε ως "γαστρεντερίτιδα και εμετοί" θα μπορούσε να είναι ΓαστροΟισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ); Συμβαίνει κατα τη διάρκεια της κατάκλισης μετά από φαγητό; αποβάλλετε όλη τη ποσότητα που καταναλώσατε, ή ενα πολύ μικρό τμήμα, αιφνιδίως στον ύπνο σας; Εαν ναι, έχετε στο νού σας ότι η ΓΟΠ επηρεάζεται από τα αυξημένα λιπαρά, τη σοκολάτα και τα σιρόπια, τις μεγάλες ποσότητες και την κατάκλιση με γεμάτο στομάχι. Εαν αυτό που έχετε είναι ΓΟΠ θα πρέπει να επισκεφθείτε τον προσωπικό γιατρό σας ή ακόμα καλύτερα είδικό γαστρεντερολόγο.
Ελπίζω να σας βοήθησα!
Read more
Dietitian - Nutritionist
Edessa
Εφόσον έχετε βρει τις πηγές του προβλήματος, θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο που θα κατανοήσει τις ανάγκες σας και θα σας βοηθήσει να εντάξετε την κίνηση και την καλή διατροφή στην καθημερινότητα σας, με σκοπό την αποφυγή της παχυσαρκίας και των κλινικών συμπτωμάτων!
Καλησπέρα σας, σας συμβουλεύω να προσπαθήσετε να αλλάξετε τρόπο ζωής. Απευθυνθείτε σε έναν διαιτολόγο να σας βοηθήσει
Θα σας πρότεινα να οργανώσετε τα γεύματα σας καλύτερα μέσα στην ημέρα, δηλαδή 1-2 φορές να τρώτε ακόμα, μέχρι το βράδυ. Η καταγραφή όσων τρώτε το βράδυ, επίσης, θα βοηθήσει να το ελέγχετε και να το μειώσετε ! Φυσικά μια συνεδρία με διατροφολόγο-διαιτολόγο είναι η καλύτερη επιλογή να το αντιμετωπίσετε !
Τα σωστά κατανεμημένα γεύματα μέσα στην ημέρα, όπως και οι κατάλληλοι συνδυασμοί των τροφών που κάνουμε στη διατροφή μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του βάρους μας. Καλό θα είναι να μην τρώμε πολύ αργά το βράδυ κυρίως μετά τις 21.00. Οτιδήποτε καταναλώνεται πολύ αργά το βράδυ δεν καίγεται από τον οργανισμό μας και αποθηκεύεται σαν λίπος στο σώμα μας με αποτελέσματα την αύξηση του βάρους μας μελλοντικά. Αυτό δικαιολογεί και τις διαταραχές που υπάρχουν στο στομάχι πχ εμετούς. Είναι σημαντικό να έχουμε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα, σωστά δομημένα με τη βοήθεια πάντα ενός κλινικού διαιτολόγου ανάλογα με τις προσωπικές μ...ας ανάγκες και το ιατρικό μας ιστορικό. Τα συχνά γεύματα 4 με 5 μέσα στην ημέρα βοηθάνε στο να ενεργοποιηθεί καλύτερα ο μεταβολισμός μας και να μην έχουμε έντονη την τάση για συχνά τσιμπολογηματα και βουλιμικα επεισόδια που συμβάλλουν στην παχυσαρκία μακροπρόθεσμα. Το να τρώμε μπροστά από την τηλεόραση επίσης δεν βοηθάει στην απώλεια του βάρους, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχουμε καταναλώσει σε φαγητό διότι η τηλεόραση μας αποσπά πολύ την προσοχή μας. Επίσης η καθιστική ζωή δεν βοηθάει στην απώλεια του βάρους. Όσο μπορούμε θα πρέπει να είμαστε δραστήριοι στην καθημερινότητα μας από ένα απλό περπάτημα έως τη συμμετοχή μας σε κάποια αθλητική δραστηριότητα, για να ενεργοποιηθεί περαιτέρω ο μεταβολισμός μας και οι καύσεις μας και να στοχεύσουμε στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους ανάλογα με την ηλικία μας και το ύψος μας. Read more
Η συζήτηση με ένα διαιτολόγο θα σας βοηθούσε να ισορροπήσετε τα γεύματά σας μέσα στην ημέρα.
Ξεκινώντας μια διατροφή, δε σημαίνει ότι θα στερηθείτε φαγητά που σας αρέσουν απλώς θα μάθετε την κατάλληλη ποσότητα στην οποία μπορείτε να καταναλώσετε το κάθε φαγητό. Ο διαιτολόγος μπορεί να αποτελέσει για σας έναν σύμμαχο ο οποίος θα σας καθοδηγεί καθ'όλη την προσπάθεια αυτή. Παραμένω στη διάθεσή σας για ο,τι με χρειαστείτε.
Καλησπέρα σας, σίγουρα θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση γιατί χάνετε τον έλεγχο και υπερκαταναλώνετε φαγητό/γλυκά. Θα συμβούλευα να δείτε ένα καταρτισμένο διαιτολόγο για να φτιάξετε ένα πλάνο φαγητού που να εξυπηρετεί την ημέρα σας. Θα βοηθήσει αρκετά να βρείτε μια άκρη.
Dietitian - Nutritionist
Ampelokipoi
Καλησπέρα σας, το υπερβολικό βάρος και η μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης φαγητού σε κάποιες περιπτώσεις σχετίζονται με εμέτους. Η γαστρεντερίτιδα, μπορεί να οφείλεται σε κάποιο τρόφιμο. Ίσως θα ήταν καλό να επισκεφθείτε έναν διαιτολόγο - διατροφολόγο για να συζητήσετε πόση είναι η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να δείτε εαν και ποια συμπτώματα θα μπορούσαν να περιοριστούν.
Καλησπέρα σας,
Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε παθολόγο ή γαστρεντερολόγο για τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που αντιμετωπίζετε και στη συνέχεια εφόσον νιώθετε ότι είστε έτοιμος-η να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο ώστε να σας κατευθύνει με σωστό τρόπο.
Θα σας έκανε πολύ καλό να επισκεφθείτε κάποιον κλινικό διαιτολόγο προκειμένου να ρυθμίσετε το βάρος και τη διατροφή σας!
Καλό θα ήταν το τελευταίο σας γεύμα να απέχει 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο. Καλό θα ήταν να δείτε κάποιον γαστρεντερολόγο.
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.