Έχω ασβεστοπιο τενοντίτιδα στον ώμο εδώ και χρόνια έχω κάνει 2 φορές φυσικοθεραπείες στο κάθε χέρι μου περνάει για ένα διάστημα και μετά πάλι από την αρχή..αυτή την φορά έκανα ένεση κορτιζόνης και κράτησε μόνο ένα μήνα χωρίς να πονάω και ξανά έκανα ένεση κορτιζόνης που αυτή την φορά δεν με έπιασε....δεν αντέχω άλλο... πότε θα μπορώ να χειρουργηθώ η πιστεύετε πρέπει να κάνω ακόμα προσπάθειες με άλλους τρόπους? Ευχαριστώ!
Σε περίπτωσεις που μοιάζουν με τη δική σας συνήθως οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν θεραπείες με κρουστικούς υπερήχους (shockwave), ενδυνάμωση και κινησιοθεραπεία ή και εγχύσεις βλαστοκυττάρων. Ο ιατρός σας θα σας ενημερώσει για τις θεραπευτικές επιλογές που ταιριάζουν στη δική σας περίπτωση ανάλογα με την εξέταση και το ιστορικό σας.
Καλησπέρα σας, ένδειξη στην ασβεστοποιό τενοντίτιδα έχει το shockwave, όπου με τις κρούσεις αναμένουμε το "σπάσιμο" της επασβέστωσης. Επίσης στις περισσότερες των περιπτώσεων για τον πόνο φταίει η φλεγμονή του τένοντα και όχι η επασβέστωση...που θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα έχετε και στον άλλο ώμο, απλά δεν φλεγμαίνει. Άρα θα μπορούσατε να δοκιμάσετε κάποιες συντηρητικές ιατρικές ενέσιμες θεραπείες παράλληλα όπως η μεσοθεραπεία και η προλοθεραπεία.
Ευχαριστώ
Καλησπέρα σας. Εφόσον έχετε δοκιμάσει με συντηρητικό τρόπο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας και παρόλα αυτά εξακολουθείτε να πονάτε θα πρέπει να προχωρήσετε στην χειρουργική αντιμετώπιση. Πρόκειται για μια αρθροσκοπική επέμβαση η οποία δε χρήζει νοσηλείας. Έχοντας μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους επεμβάσεις θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω.
Με εκτίμηση,
Αποστολάτος Απόστολος
Χειρουργός Ορθοπαιδικός Τραυματιολόγος.
Πιστεύω ότι πρέπει να χειρουργηθείτε
Καλησπέρα σας. Το επόμενο βήμα για να αποφασισθεί τί πρέπει να γίνει είναι μια μαγνητική (αν δεν έχει γίνει) για να εκτιμήσουμε την κατάσταση των τενόντων στον ώμο. Από αυτό εξαρτάται αρκετά αν και σε τί ακριβώς είδους προχωράμε ή αν για παράδειγμα μπορούμε υπό υπέρηχο να δοκιμάσουμε να παρακεντήσουμε το ασβέστωμα. Γενικά η τάση μας είναι όταν επιμένει ένα ασβέστωμα να το χειρουργούμε αρθροσκοπικά με σκοπό να προφυλάσσουμε τους τένοντες.
Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών με Ασβεστοποιο τενοντιτιδα βρίσκουν λύση με συντηρητικές μεθόδους.
Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα (φυσικοθεραπεία, ενέσεις κτλ) κ δεν είστε ικανοποιημένος/η , η εγχείρηση ισχυροποιείται ως επιλογη
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ
Το χειρουργείο στην δική σας περίπτωση είναι που θα δώσει λύση στο πρόβλημα σας.
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.