• Άγχος και Στρες
  • Υποβλήθηκε 20/01/2024

Γεια σας, καλησπέρα εδώ και 4-5 χρόνια έχω άγχος και στρες σφίγγομαι στο στομάχι και πρόσφατα τώρα δηλαδή που είμαι κάπου στα 15 εμφανισα κάτι συμπτώματα στα μέσα της περιόδους μου λόγο άγχους για κάτι διαγωνίσματα με αποτέλεσμα να φοβάμαι μην τυχόν και έχω σκωληκοειδίτιδα (είναι μόνη πάθηση που φοβάμαι να μην πάθω εφόσον ξέρω ότι είναι συνηθισμένο στην ηλικία μου) που το μόνο που με ενοχλεί είναι το στομάχι μου και η οι ώμοι μου τίποτα άλλο και ίσως να με πιάνει πονοκέφαλος και είμαι τύπου σαν να "τρώω όσπρια κάθε μέρα" χωρίς να με κάνουν να πάθω καμία διάρροια γενικά πιέζω σε αυτό το σημείο καθημερινά αλλά δεν αισθάνομαι καθόλου πόνο ούτε τάση για εμετό απλά ανακατοσουρα και όταν γενικά περνάω καλά ως δια μαγείας φεύγει αυτή ή τάση και ξανά επανέρχεται όταν πάω να φάω κάτι ή το πάρα κάνω δηλαδή τρώω περισσότερο από όσο ήθελα ή και κάποιες φορές μπορεί να μην φάω μέχρι να σταματήσει και να φάω κάτι ελαφρύ δεν ξέρω αν όντως φταίει το άγχος πάντως αυτή η πάθηση που σας είπα με έχει κυριεύσει πάνω από χρόνια γενικά δεν ξέρω τι να κάνω για αυτό και της τελευταίες μέρες έχω κάπως ηρεμήσει μήπως είναι χρόνιο άγχος - στρες και πρέπει να κάνω καλύτερη διατροφή?

7 ειδικοί απάντησαν

  • Χρόνιο άγχος είναι , γιατί όμως φοβάστε την σκωληκοειδίτιδα? Νομίζετε πως είναι στο χέρι σας αν είναι να το πάθετε ? Μην ανησυχείτε δεν θα σας ρωτήσει κανείς δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε απλώς δεν έχετε πρόβλημα με αυτό αν είχατε είτε τρωγατε είτε μένατε νηστική το ίδιο θα γινόταν !! Τι μεγάλο πρόβλημα με τον έλεγχο που έχετε όμως ε!?!? Χαλαρώστε και μιλήστε με ειδικό ψυχικής υγείας να βάλετε την ζωή και τα θέλω σας σε τάξη , ευχαριστώ

    Καροφυλλάκη Σταυρούλα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life coaching

    Άγιος Νικόλαος

  • Πολύ πιθανό να οφείλεται στο άγχος αυτό που περιγράφετε. Το έντονο άγχος μπορεί να επηρεάσει το έντερο και το στομάχι. Θα πρότεινα να μιλήσετε στους κηδεμονες σας για τα συμπτώματα σας και να επισκεφθείτε αρχικά έναν γιατρό. Εφόσον αποκλειστεί κάθε παθολογικός παράγοντας το επόμενο βήμα είναι να συνεργαστείς με έναν παιδοψυχολόγο που θα βοηθήσει να διαχειρίζεστε το άγχος ώστε να μην υποφέρετε.

    Παναγιωτακοπούλου Ελένη & Συνεργάτες

    Ψυχολόγος

    Νέα Σμύρνη

  • Επισκεφτείτε ειδικό ψυχίατρο εφήβων να σας καθοδηγήσει θεραπευτικά.

    Θελερίτης Χρήστος

    Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

    Ευαγγελισμός

  • Καλησπέρα,
    Αρχικά θα ήταν καλό να ενημερώσεις το γιατρό σου, μήπως πρόκειται για κάποια ευαισθησία στο έντερο ή το στομάχι σου. Κατά πάσα πιθανότητα ωστόσο είναι το άγχος που προκαλεί τα συμπτώματα αυτά και θα ήταν βοηθητικό να ζητήσεις από τους γονείς σου να επισκεφτείς έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να ανακουφιστείς! Καλή επιτυχία!
    Mind Balance

    Mind Balance

    Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Μοσχάτο

  • Γεια σας,
    το άγχος και το στρες μπορούν να επηρεάσουν το σώμα μας με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων στο στομάχι. Ορισμένα από τα συμπτώματα που αναφέρετε, όπως το πιάσιμο των ώμων και οι πονοκέφαλοι κατά περιόδους, μπορεί να σχετίζονται με το άγχος σας.
    Σας συνιστώ να συνεργαστείτε με έναν γιατρό για να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να αποκλείσει οποιαδήποτε παθολογία.
    Επιπλέον, μια καλή διατροφή, όπως αναφέρατε, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους.
    Ωστόσο, θα σας πρότεινα να συζητήσετε την κατάστασή σας πιο αναλυτικά με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή, προκ
    ... Διάβασε περισσότερα

    Καλοβάδης Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοσεξολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Κυψέλη

  • Καλησπερα ακούγετε οτι χρειαζετε να επισκεφτείτε εναν ψυχολογο ψυχοθεραπευτή να δείτε το θέμα που μοιαζει να ειναι ψυχοσωματικό.

    Βράιλα Ναυσικά

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Νέο Ψυχικό

  • Αρχικά για τον αν θα πάθετε σκωληκοειδίτιδα ή όχι, υπάρχει μια φράση που προσωπικά χρησιμοποιώ τόσο στην αυτοθεραπεία μου, όσο και στις υπόλοιπες συνεδρίες, πως η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη, οπότε καλό θα ήταν να αποσύρετε αυτή τη σκέψη από το νους σας. Έπειτα παραμένοντας στην αναμονή του ερωτηματικού αν έχετε κάτι ή όχι, παραμένετε και ταυτόχρονα στο έλεος του φόβου του άγχους και του χρόνου, για να προλάβετε κάτι το οποίο είναι ιάσιμο, είτε σωματικά, είτε ψυχικά. Με απλά λόγια χειρότερο είναι το άγχος του ερωτηματικού, συγκριτικά με το να βρείτε τις λύσεις. Όσον αφορά την "καλή" διατροφή, αυτό είναι κάτι που βοηθάει μόνο "ε... Διάβασε περισσότερα

    Κυριακίδη Στεφανία

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Περιστέρι

Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής

Ρώτα τους ειδικούς μας

Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.

Υποβολή ερώτησης
Θα στείλουμε email εδώ όταν υπάρξει απάντηση
Λάβαμε την ερώτησή σου

Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.

Η ερώτηση δεν υποβλήθηκε

Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Οδηγίες υποβολής ερωτήσεων
  • Επιτρέπονται

    • Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού

    • Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα

  • Δεν επιτρέπονται

    • Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα

    • Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες

    • Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου

Πώς λειτουργεί;

Υποβάλεις την ερώτησή σου ανώνυμα

Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime

Πώς λειτουργεί;

Ενημερώνεσαι για την ερώτησή σου

Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου

Πώς λειτουργεί;

Βλέπεις τις απαντήσεις

Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime