Καλησπέρα. Ξεκίνησα εξαγωγή δοντιού το οποίο με αντανακλά στο κεφάλι ,στο μάτι και στο αυτί. Όταν πήγα να κάνω την εξαγωγή Παρ'ολη την αναισθησία που είχα και ενώ δεν πονούσε το δόντι με το που πήγαινε να το κουνήσει με μουδιαζε όλη η αριστερή πλευρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ολοκληρώσω την διαδικασία από τον πόνο. Θα ήθελα να μάθω αν η διαδικασία της χειρουργικής εξαγωγής είναι λιγότερο ανώδυνη από την κανονικά (χωρις δηλαδή να υπάρχει το λεγόμενο "σπρώξιμο" και τράβηγμα. Ο πόνος στον κρόταφο είναι ανυπόφορος και χρειάζομαι μια λύση άμεσα να αφαιρέσω το δόντι με όση λιγότερη ανώδυνη διαδικασία εκείνη την ώρα.
Η χεριουργική εξαγωγή ΔΕΝ είναι λιγότερο επώδυνη.
Υπό σωστή τοπική αναισθησία το δόντι θα εξαχθει ανώδυνα
Ίσως υπάρχει φλεγμονή ή κάποιο απόστημα στο κόκκαλο κάτω από το δόντι πράγμα που εμποδίζει να πιάσει αναισθησία 100 τα 100 σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται να πάρετε αντιβίωση για 10 μέρες και μετά να προβείτε σε εξαγωγή δεν έχει διαφορά η χειρουργική εξαγωγή από την απλή εξαγωγή σ’ αυτό που λέτε ότι νιώθετε
Καλησπέρα. Λυπάμαι που περνάτε αυτή την επώδυνη εμπειρία. Η χειρουργική εξαγωγή δοντιού μπορεί να είναι μια λύση για τη μείωση του πόνου και της δυσφορίας κατά την εξαγωγή, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ένα δόντι με δύσκολη πρόσβαση ή έντονη σύνδεση με τα νεύρα.
Η χειρουργική εξαγωγή δοντιού διαφέρει από την απλή εξαγωγή καθώς περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας τομής στα ούλα και ενδεχομένως τη διάσπαση του δοντιού σε μικρότερα κομμάτια για πιο εύκολη αφαίρεση. Συνήθως γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και, αν χρειαστεί, μπορεί να χορηγηθεί και καταστολή για να μειωθεί το άγχος και η δυσφορία κατά τη διαδικασία.
Είναι σ...ημαντικό να συζητήσετε με τον οδοντίατρό σας τις επιλογές που έχετε και να τον ενημερώσετε για την εμπειρία σας με την προηγούμενη προσπάθεια εξαγωγής. Ο οδοντίατρος μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης επιπλέον αναισθησίας ή άλλων τεχνικών αναισθησίας που μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του πόνου.
Μερικές προτάσεις που ίσως σας βοηθήσουν:
1. Συζήτηση με τον Οδοντίατρο: Ενημερώστε τον οδοντίατρο για τον έντονο πόνο που νιώθετε και συζητήστε για τις εναλλακτικές λύσεις, όπως επιπλέον αναισθησία ή καταστολή.
2. Εξειδικευμένη Φροντίδα: Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό.
3. Δεύτερη Γνώμη: Αν δεν αισθάνεστε άνετα με τις επιλογές που σας προσφέρει ο τρέχων οδοντίατρός σας, ίσως είναι καλό να ζητήσετε δεύτερη γνώμη από άλλον ειδικό.
Ελπίζω να βρείτε την κατάλληλη λύση και να απαλλαγείτε από τον πόνο σύντομα.
Διάβασε περισσότερα
Καταρχην χρειαζεται εξεταση, καμμια φορα παντως αν η φλεγμονη ειναι σε εξαρση τοτε ειναι δυσκολη και η αναισθησια,ισως να περιμενατε να αποδραμει ο πολυς πονος και να κανατε αργοτερα την εξαγωγη...
Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο ιατρικής συμβουλευτικής
Βρες απαντήσεις στα θέματα υγείας που σε απασχολούν. Υπόβαλε την ερώτησή σου ανώνυμα και οι ειδικοί μας θα σε βοηθήσουν.
Θα σε ενημερώσουμε με email μόλις απαντήσει κάποιος ειδικός.
Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα, αλλά το διορθώνουμε. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Η αναλυτική περιγραφή του ιατρικού σου προβληματισμού
Οι σύντομες και εύστοχες ερωτήσεις, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα
Οι ονομαστικές αναφορές σε άτομα
Τα αιτήματα τιμών για υπηρεσίες
Η δημοσίευση προσβλητικού ή υβριστικού περιεχομένου
Ελέγχουμε την ερώτηση σου και την στέλνουμε σε ειδικούς του doctoranytime
Αν καταχωρήσεις το email σου, θα σε ενημερώσουμε όταν ένας ειδικός απαντήσει στην ερώτησή σου
Όταν η ερώτησή σου λάβει μια απάντηση, θα την δημοσιεύσουμε στις σχετικές ενότητες του doctoranytime
Ξεκίνα τη βιντεοκλήση με έναν ειδικό μέσα σε 5 λεπτά
Πάρε άμεση καθοδήγηση από έναν ειδικό τώρα!
Θα σας στείλουμε ένα email όταν απαντήσει κάποιος ειδικός.