Όχι
Καλησπέρα σας, δεν βλέπω κάτι το επικίνδυνο σε αυτό που γράφετε. Αν το βράζετε σκέτο και μετά κρυώσει χωρίς να έχετε βράσει κάτι μέσα τότε μπορείτε να το ξαναβράσετε
Καλησπέρα σας. Ο κίνδυνος σε βρασμένο νερό υπάρχει σε περίπτωση που το βράσουμε και μετά το διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πρακτική αυτή ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Εφόσον το ξαναβράσουμε οι μικροοργανισμοί (τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος) καταστρέφονται.
Όχι, όσες φορές και να βράσετε το νερό και να το κρυώσετε δεν κινδυνεύετε από κάτι. Αν παρατηρήσετε ωστόσο στον πάτο λευκά σωματίδια, θα είναι τα άλατα του νερού που είναι ακίνδυνα!
Καλησπέρα σας. Το κάνω προσωπικά πολλές φορές. Δεν έχει κάποιο κίνδυνο.
Όχι, το βράσιμο του νερού δεν ¨χαλάει¨ την ποιότητα του, όσες φορές και να βραστεί.. αρκεί φυσικά ο βραστήρας ή οποιοδήποτε συσκευή βρασμού χρησιμοποιείται να είναι καθαρή και να μην επιμολύνει το νερό.
Όταν βράζει το νερό στους 100βαθμούς σκοτώνονται τα μικροβια. Και όταν το ξανα βράζεται, δεν δημιουργείτε κύνδινος στην υγεία σας.
Όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία σας !!!
Είναι καλό να μην διπλοβράζετε τρόφιμα.
Με το βρασμό αποστειρώνεται το νερό. Αν το βράσατε για αν το αποστειρώσετε και το αφήσατε να κρυώσει, το επαναφέρετε σε μια κατάσταση όπου πάλι μπορούν να αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Αυτό όμως κάτω από πολλές προϋποθέσεις
Dietitian - Nutritionist
Alimos
Το βράσιμο βοηθάει στα να καταστρέψουμε παθογόνους μικροοργανισμούς ! Ένα μειονέκτημα όταν βράζουμε το νερό αρκετές φορές αυξάνει την περιεκτικότητα του σε ουσίες όπως το αρσενικό, νιτρώδη που μπορει να βλάψει την υγεία σας !!
Χαίρετε
Εξαρτάται από την προέλευση και την περιεκτικότητα του νερού σε επιμολυντές και πρόσθετα, όπως νιτρικά άλατα, αρσενικό, φθόριο και χλώριο. Βράζοντας και ξαναβράζοντας το νερό μπορεί να αυξήσετε τη συγκέντρωση τέτοιων συστατικών, μέσω εξάτμισης. Επίσης με τον βρασμό (και ιδίως νερών με υψηλό βαθμό "σκληρότητας") προκαλείται καθίζιση των αλάτων ανθρακικού ασβεστίου και ανθρακικού μαγνησίου και συνεπώς μειώνετε την διατροφική σας πρόσληψη σε ασβέστιο και μαγνήσιο.
Dietitian - Nutritionist
Edessa
Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζουμε γιατί το κάνετε αυτό. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα υπέρ και κατά
Όχι εφόσον δεν έχει ήδη εκτεθεί σε κάποιο παθογόνο μικρόβιο
Dietitian - Nutritionist
Agios Dimitrios
Σε περιπτώσεις, οπου το νερό βράζει πάρα πολύ ή ειναι ήδη βρασμένο, συστήνεται να αποφευγεται η κατανάλωση του καθως οι χημικές ενώσεις αλλάζουν προς το χειρότερο. Αυτο σημαινει οτι στην ποσότητα που απομένει στο σκεύος συγκεντρώνονται περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες, οπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθόριο. Ακόμη και μέταλλα που ενω είναι υγιή για τον οργανισμό μπορεί να γίνουν επικίνδυνα όταν καταναλωνονται σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις.
Απ' όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτήν την πρακτική.
Dietitian - Nutritionist
Ampelokipoi
Ο ΕΠΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ , ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ -ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΥΧΟΝ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ή ΑΛΛΟΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ, [ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ή ΑΛΛΑ ΩΦΕΛΙΜΑ]
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΑ ΦΙΛΤΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ή ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ, (ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΕΠΙΒΛΑΒΕΙ...Σ ΡΥΠΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΛΠ).
Read more
Όταν βράσει το νερό, η χημεία του αλλάζει και αυτό είναι καλό για τον οργανισμό. Δεν είναι κάτι επικίνδυνο, μπορεί να καταναλωθεί άφοβα, διότι όταν βράζει το νερό σκοτώνονται επιβλαβή μικρόβια. Όταν όμως το ήδη βρασμένο νερό κρυώσει και ξανά βράσει δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση διότι οι χημικές ουσίες του νερού αλλάζουν προς το χειρότερο. Εκκρίνονται διάφορες βλαβερές χημικές ουσίες όπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθόριο όπου σε μεγάλες συγκεντρώσεις τους μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για τον οργανισμό.
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.