Καλησπέρα σας,ο άντρας μου, παντρεύτηκαμε προσφατα,τις 2 τελευταίες φορές που κάναμε σεξ είχε πρόωρη εκσπερμάτιση,ενώ τις προηγούμενες διαρκούσε λιγότερο από ότι στις αρχες μας που κάποιες φορές στην προσπάθεια του να κρατήσει πολύ δεν κορυφωνε επειδή "το έκοβε " μου έλεγε για να έχει.διαρκεια.επιπλεον δεν έχουμε πλέον πολύ συχνή επαφή.τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Περιμένω νέα σας.ευχαριστω πολύ.
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Η κατάσταση την οποία περιγράφετε ονομάζεται Πρόωρη (Γρήγορη) Εκσπερμάτιση και είναι μία από τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες που έχουν οι άνδρες. Χρειάζεται να υπάρξει κατάλληλη αξιολόγηση η οποία περιλαμβάνει οργανικές εξετάσεις (π.χ. θυρεοειδούς) ώστε να φανεί αν οφείλεται σε οργανικά ή ψυχογενή αίτια. Η θεραπεία της δυσλειτουργίας αυτής, γίνεται με ψυχοθεραπεία στο ζεύγος με την συγχορήγηση των κατάλληλων ασκήσεων και συνδυασμό με γνωσιακή αναδόμηση και αντιμετώπιση του πιθανού άγχους επίδοσης. Ανάλογα με την αιτιολογία της μπορεί να περιλαμβάνει κάποια ήπια φαρμακευτική αγωγή, (π.χ. δαποξετίνη ) και επίσης ά...λλες παρεμβάσεις που αφορούν στην επικοινωνία στο ζευγάρι. Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους Ψυχο-Σεξολόγους ή γιατρούς που είναι εξειδικευμένοι Σεξολόγοι. Συνήθως οι άνδρες το παραμελούν και τους ωθούν στην θεραπεία οι σύζυγοι οπότε είναι προς το συμφέρον και των δύο να ξεκινήσετε θεραπεία το συντομότερο για να μπορέσετε να έχετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Read more
Πείτε του να μιλήσει με κάποιο ψυχίατρο ειδικό στις σεξουαλικές διαταραχές.
Καλησπέρα. Αν δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο, είναι αιτία άγχους επίδοσης και άγχος αναμονής της αποτυχίας. Είναι βασικές σκέψεις που χαρακτηρίζουν το sexual mode των ανδρών. Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε ένα ειδικό που διαχειρίζεται σεξουαλικές διαταραχές, ώστε η εστίαση της προσοχής να φύγει από την στύση και να μεταφερθεί σε όλη την διαδικασία της ερωτικής ατμόσφαιρας.
Αυτό που περιγράφετε μπορεί να συνδέεται με άγχος απόδοσης, πίεση ή αλλαγές στη συναισθηματική ή σωματική του κατάσταση. Η μειωμένη συχνότητα επαφών μπορεί επίσης να επηρεάζει τη δυναμική. Επικοινωνήστε ανοιχτά μαζί του, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη και τη σύνδεση.
Καλημέρα σας.
Η πρόωρη εκσπερμάτιση που περιγράφετε μπορεί να σχετίζεται με διάφορους παράγοντες, όπως άγχος, αλλαγές στη ρουτίνα ή ψυχολογική πίεση. Το γεγονός ότι προσπαθούσε να παρατείνει τη διάρκεια μπορεί να έχει δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο έντασης, επηρεάζοντας την απόδοση και την αυτοπεποίθησή του. Η μειωμένη συχνότητα επαφών ίσως αντικατοπτρίζει κούραση, έλλειψη χρόνου ή ακόμα και ανεπίλυτες ανησυχίες.
Συνιστάται να συζητήσετε ανοιχτά μαζί του σε ένα περιβάλλον χωρίς πίεση, ενθαρρύνοντας τον να εκφράσει πώς αισθάνεται.
Εάν το θέμα συνεχιστεί, ίσως είναι ωφέλιμο να ζητήσετε τη συμβουλή ειδικού, όπως ενός σεξολόγου ή... ψυχολόγου, για να διερευνήσετε περαιτέρω τις αιτίες και να ενισχύσετε την επικοινωνία σας.
Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.