Μια ειδικη εξεταση CBCT (ειναι ενα ειδος αξονικης) μπορει να δωσει πληροφοριες σχετικα με το αν γινεται η τοποθετηση στο ιδιο σημειο ή οχι
Dentist
Ilioupoli
Μια αξονική στην τωρινή κατάσταση θα μπορούσε να μας δώσει την απάντηση.Επιπλοκες τεχνικού χαρακτήρα λόγο αστοχίας υλικών μπορούν να συμβούν και στους πιο έμπειρους οδοντιάτρους.
Periodontist
Moschato
Το πιο πιθανό είναι να μην είχε γίνει ποτέ η οστεοενσωμάτωση. Μπορείς να βάλεις πάλι εμφύτευμα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Φυσικά και μπορείτε να ξανά βάλετε εμφύτευμα σε λίγο διαφορετική θέση, ωστόσο πιθανότητες αποτυχίας πάντα υπάρχουν ακόμα κι’αν ο ιατρός είναι πλήρως καταρτισμένος και κάνει τα πάντα σωστά και πάλι, η περίπτωση της αποβολής από τον οργανισμό υπάρχει.
Αν το εμφύτευμα τοποθετηθεί σωστά τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγει έτσι όπως μου το περιγράφετε δεν γνωρίζω τι οστικό έλλειμμα έχει αυτή τη στιγμή Η γνάθος σας οπότε δεν μπορώ να απαντήσω Αν μπορείτε να τοποθετήσετε ξανά εκεί εμφύτευμα
Χειρουργός Οδοντίατρος
Kallithea
Σας ευχαριστούμε για την ερώτηση σας! Θα ήταν καλό να βγεί μια νέα πανοραμική ακτινογραφία, και να γίνει μια κλινική εξέταση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης σας! Ετσι θα μπορέσουμε να λύσουμε όλες τις απορίες σας!
Dentist
Serres
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΤΟ ,ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΚΑΛΕΤΣΕ ΜΕ
Δεν υπαρχει απαντηση για την εμπειρία. καθορίζεται απο γνώση, περιστατικά, κλπ κλπ.
Μπορειτε να κανετε μια cbct (αξονική, τρισδιάστατη ακτινογραφία) να δουμε τί κοκκαλο (σε ποσοτητα και σε ποιοτητα) υπαρχει στην περιοχή ωστε να δουμε τί λύσεις έχουμε
Χρειαζεται ακτινογραφια και scaning οστου για να δοθει η σωστη απαντηση στο ερωτημα σας αλλα παντα υπαρχει η καταλληλη λυση για το οπιοδηποτε προβλημα
Dentist
Palaio Faliro
Καλησπέρα σας, με συγχωρείτε για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά για κάποιο λόγο μου εμφανίστηκε μόλις τώρα η ερώτησή σας. Αν αντιλαμβάνομαι σωστά, πήγατε για αποκάλυψη εμφυτεύματος. Εφόσον βγήκε και το εμφύτευμα μαζί με τη βίδα, θεωρώ ότι το εμφύτευμα δεν είχε οστεοενσωματωθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους (ιατρικό ιστορικό, λόγοι χειρουργικής τοποθέτησης ή και χωρίς προφανή λόγο). Σε τέτοια περίπτωση, με καλό τύπο εμφυτεύματος και τοποθέτηση από εξειδικευμένο συνάδελφο, μετά από λήψη αξονικής τομογραφίας (και πιθανή ανάπλαση του οστού πριν την τοποθέτηση εμφυτεύματος) το ρίσκο εκ νέου αποτυχίας μειώνεται σημαντικά. Δεν είναι ...απαραίτητο δηλαδή να αποτύχει ξανά το εμφύτευμα. Σαφώς και λόγοι γενικής υγείας παίζουν ρόλο. Θεωρώ ότι ο ιατρός πρέπει να είναι κατ' αρχάς εξειδικευμένος και καταρτισμένος, ασχέτως με τον αριθμό των περιστατικών που έχει αναλάβει.
Στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνα Βαβέτση
Read more
Δεν εγινε ποτε οστεοενσωματωση του εμφυτευματος
Απαιτειται αξονικη για να δει ο εμφυτευματολογος αν υπαρχει οστο
Τα εμφυτευματα τα τοποθετουν μονο εμφυτευματολογοι
Dentist
Nea Ionia
Μπορείτε .. δεν φταίει ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ η η πειρα του αν δεν έγινε καλή οστεοενσωματωση … μπορεί να συμβεί στον καθένα αρκεί να γίνει σωστό πλάνο και γίνεται να βάλετε ξανά μ επιτυχία
Μπορει να πετυχει αλλα αυτο δεν ειναι τελειωσ εξασφαλισμενο. Πολλεσ φορεσ παντωσ πετυχαινει. Εμπειροσ γινεσαι με το χρονο και με τα περισττικα που αντιμετωπιζεις
Καλησπέρα σας.Συγνώμη που δεν σας απάντησα τόσο καιρό, αλλά δεν εμφανίζονταν οι ερωτήσεις σας.
Δεν είχε γίνει η οστεοενσωμάτωση και γι'αυτό έφυγε το εμφύτευμα .
Μπορείτε να βάλετε ξανά εμφύτευμα, αφού μπει πρώτα για ενα 6μηνο περίπου μόσχευμα και έπειτα να μπει εμφύτευμα για κάποιους μήνες.
Καλησπερα σας
Καλο ειναι να ξαναυποβληθειτε στις απαραιτητες εξετασεις (αξονικη, κλινικη εξεταση) για να κριθει αν μπορει να μπει εμφυτευμα
Η αποτυχια ενος εμφυτευματος δεν απαγορευει την επανατοποθετηση του και σιγουρα δεν σημαινει οτι θα ξαναποτυχει
Στη διαθεση σας για οτι χρειαστειτε
Ευχαριστω πολυ
Πρέπει να γίνει πλήρης έλεγχος από τον εμφυτευματολόγο και μονο
Ναι. Μπορείτε ξανά να βάλετε το εμφύτευμα.
Dentist
Ampelokipi Thessalonikis
Καλησπέρα. Εξαρτάται. Αν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να τοποθετηθεί εκ νέου.
Καλησπέρα σας.Στην περίπτωση σας,το εμφύτευμε δεν ενσωματώθηκε στο οστό.Αυτο δεν σημαίνει πως δεν θα ενσωματωθεί ποτε στην περιοχή αυτη.Χρειαζεται οπωσδηποτε μια ακτινογραφία για να αξιολογηθεί το περιστατικό σας.Όσο για το αν ένας γιατρός ειναι έμπειρος ,θα πρεπει να αν ζητήσετε πιστοποιήσεις πως εχει εκπαιδευτεί στις θεραπείες με εμφυτευματα.
Προφανως για να βγηκε το εμφυτευμα δεν θα ειχε επιτευχθει η καταλληλη μηχανικη σταθεροτητα.σαφως μπορειτε να βαλετε παλι εμφυτευμα,θα πρεπει ομως να κανετε μια αξονικη τομογραφια για να προσδιορισουμε ακριβως την ποσοτητα του οστου που υπαρχει και να εφαρμοσουμε το καταλληλο σχεδιο θεραπειας..πιθανοτητες αποτυχιας δυστυχως υπαρχουν σε ολες τις θεραπειες(δυστυχως η ιατρικη δεν ειναι μαθηματικα για να αποκλισεις οποιαδηποτε πιθανοτητα αποτυχιας).το δευτερο σκελος της ερωτησης ειναι καθαρα υποκειμενικο.
1)Ναι αφού αξιολογηθεί κατάλληλα η περιοχή με κλινικό κ ακτινοδογνωστικο έλεγχος
2) κατόπιν εξάσκησης
Dentist
Moschato
Καλήσπερα σας και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Υπάρχουν τρόποι να εκτιμηθεί η ποιότητα του οστού καθώς και το εάν βρίσκεστε σε κατηγορία υψηλού κινδύνου απόρριψης. Αυτό θα εκτιμηθεί από εξειδικευμένο γναθοχειρουργο και θα πρέπει να προχωρήσετε στην θεραπεία πολύ προσεκτικά εφόσον υπήρχε μια αποτυχία στο παρελθόν.
Και βέβαια μπορείτε να βάλετε ξανά εμφύτευμα . Το ότι απέτυχε ένα εμφύτευμα δεν σημαίνει ότι θα αποτύχει και το επόμενο. Το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 95-98%. Πρέπει να γίνει καλή επιλογή του περιστατικού να τοποθετηθεί ένα καλό εμφύτευμα από έναν πολύ έμπειρο ιατρό κατά προτίμηση ειδικευμένο γναθοχειρουργό. Καλό είναι να υπάρχει απόλυτη συνεργασία του ιατρού που θα βάλει το εμφύτευμα στο κόκκαλο ( βίδα) και του ιατρού που θα τοποθετήσει την θήκη μετά. Την μελέτη συνήθως την κάνει ο δεύτερος σε συνεργασία με τον πρώτο. Έμπειρος είναι ο ιατρός που έχει ειδικευθεί και έχει τοποθετήσει πολλά εμφυτεύματα
Dentist
Marousi
Μπορείτε να βάλετε ξανά εμφύτευμα αλλά δυστυχώς το ποσοστό αποτυχίας είναι μεγάλο
Μπορει να τοποθετηθει εμφυτευμα ξανα, ομως υπο προυποθεσεις. Για να αποφασιστει αυτο, θα πρεπει να μελετηθει η ακτινογραφια των δοντιων και να αξιολογηθει κλινικα το περιστατικο.
Προφανώς το εμφύτευμα σας δεν είχε οστεοενσωματωθει και για αυτό το λόγο και αφαιρέθηκε μαζί με την βίδα που είχατε. Τυπικά στην ίδια περιοχή μπορεί μετά από 2 μήνες να μπει καινούργιο εμφύτευμα. Η προηγούμενη αποτυχία δεν προδικάζει την επόμενη προσπάθεια σε αποτυχία επίσης αρα δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα.
Periodontist
Marousi
Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποτύχει ένα εμφύτευμα είναι πολλοί και συχνά εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ( επαρκές οστό, σωστή στοματική υγιεινή κλπ), ναι μπορείτε να βάλετε ξανά εμφύτευμα.
Ένας γιατρός, όπως και κάθε επαγγελματίας στον κλάδο του, θεωρείται έμπειρος όταν έχει επαρκή θεωρητική και πρακτική γνώση πάνω σε μια υπηρεσία/ ιατρική πράξη που παρέχει προς τον ενδιαφερόμενο/ ασθενή/ πελάτη.
Χειρουργός Οδοντίατρος-Προσθετολόγος
Marousi
Εφόσον υπάρχει επαρκής ποσότητα οστού στην περιοχή, μπορεί να τοποθετηθεί εμφύτευμα εκ νέου. Η αποτυχία οστεοενσωμάτωσης ενός εμφυτεύματος είναι κάτι πολύ σπάνιο (1-2%), εφόσον έχουν τηρηθεί σωστά τα πρωτόκολλα τοποθέτησης. Η τήρηση των βασικών αρχών τοποθέτησης είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία και όχι αποκλειστικά η εμπειρία του επεμβαίνοντος. Για αυτόν το λόγο, οι περισσότερες επώνυμες-αξιόπιστες εταιρείες εμφυτευμάτων δίνουν εγγύηση αντικατάστασης σε περίπτωση απώλειας.
Οι 9 μήνες είναι επαρκής περίοδος για να σχηματιστεί ξανά το οστό στην θεση που αφαιρέθηκε το εμφύτευμα, αλλά μόνο ο γιατρός αποφασίζει πότε θα γινει με βαση την αξονικη τομογραφία.
Καλημερα σας ,κανοντας μια αξονικη τομογραφια στην περιοχη, διαπιστωνεται εαν δυναται η εκ νεου τοποθετηση εμφυτευματος και φυσικα κατοπιν κλινικης εξετασης.Το προσδοκιμο ζωης των εμφυτευματων εξαρταται απο διαφορους παραγοντες που ποικιλουν απο ασθενη σε ασθενη.
Δεν είναι σαφής η εικόνα που μας δίνετε.Ωστόσο,προσπαθώντας να απαντήσω, θα συνιστούσα, για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, να απευθύνεστε σε ειδικούς περιοδοντολόγους ή γναθοχειρουργούς.
Επίσης,πρέπει να γίνεται προσεκτική επιλογή του περιστατικού που θα αποκατασταθεί με εμφυτεύματα.Η οδοντιατρική επιστήμη προσφέρει και άλλες επιλογές αποκατάστασης που,κατά περιστατικό και κατά ασθενή,μπορεί να αποδειχθούν καταλληλότερες.
μπορειτε..ξανα!
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΔΟΟΣΤΙΚΟΥ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΡΙΝΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Η ΣΩΣΤΗ ΧΕΙΡ/ΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΗ Π.Χ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΛΛΑ Κ ΟΙ ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΤΕ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΠΑΕΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ Ή ΧΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΩΝ Κ ΟΥΛΙΚΩΝ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΠΙΘΑΜΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
Αν υπαρχει αρκετο οστο μπορει νατοποθετηθει εμφυτευμα
πρεπει ναδω αξονικη για να σου απαντησω . η εμπειρια ειναι θεμα χρονου αλλα και πρωσοπικης φιλοδοξιας του καθενος
Dentist
Aigaleo
Φυσικα κ μπορείτε να βάλετε νέο εμφύτευμα. Η εμπειρία του γιατρού αφορά κυρίως την κλινική του εμπειρία, δλδ τον αριθμό εμφυτευμάτων που εχει τοποθετήσει σε ασθενεις.
Θα πρεπει να γινει ειδικη ακτινογραφια και μια κλινικη εξεταση για να δουμε αν ξαναμπαινει εμφυτευμα.
Αν βγήκε η βίδα επούλωσης μαζί με το εμφύτευμα, για κάποιο λόγο δεν επιτεύχθηκε η οστεοενσωματωση του. Θα πρέπει να βγάλετε μια καινούρια ακτινογραφία για να προσδιορίστει αν υπάρχει αρκετό κόκαλο στην περιοχή για να μπει εμφύτευμα. Δυστυχώς στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι έμπειρος. Όλοι όμως κρινομαστε από τα επιτυχημένα αποτελέσματα και τους ευχαριστημένους ασθενείς.
Ίσως εξ αρχής δεν ειχε ενσωματωθεί σωστά το εμφύτευμα αλλα αυτο ειναι ανακριβές απο την περιγραφή σας . Σε περιπτώσεις οστικής επάρκειας κ απουσίας φλεγμονής μπορει να γινει εκ νέου τοποθέτηση εμφυτεύματος .
Θα σας συμβούλευα να βγάλετε μια ακτινογραφία CBCT DENTAL SCAN ώστε να μπορεί ένας έμπειρος οδοντίατρος να κρίνει εάν μπορείτε και πότε να βάλετε το εμφύτευμα ξανά.
Ένας γιατρός ήδη από την απόκτηση της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του έχει αρκετή εμπειρία προκειμένου να θεραπεύσει ασθενείς. Η απώλεια ενός εμφυτεύματος δεν αποτελεί απαραίτητα αντένδειξη για την τοποθέτηση άλλου εμφυτεύματος στην ίδια θέση.
Καλησπέρα,μπορείτε να βάλετε εμφύτευμα,εχει περάσει το απαραιίτητο χρονικό διαστημα,αφού πρωτα προηγηθει αξονική.Η αποτυχία ενός εμφυτεύματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες γι αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά το ιατρικό ιστορικό σας.
Θα πρέπει να διερευνηθεί για ποιο λόγο δεν έγινε οστεοενσωμάτωση .Υπήρχε φλεγμονή σε εκείνο το σημείο?Έγινε μετά από εξαγωγή?Δεν ήταν καλή η ποιότητα του οστού?Έγινε άμεση φόρτιση χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις?Σε κάθε περίπτωση τις περισσότερες φορές μπορεί να γίνει επανατοποθέτηση με επιτυχία.
Καλησπέρα σας, θα μπορούσατε να βάλετε και πάλι εμφύτευμα, θα πρέπει να γίνει όμως μία πρώτη διαγνωστική δωρεάν επίσκεψη ώστε να πραγματοποιηθεί ένα έλεγχος της περιοχής.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΟΓΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΟΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΔΩ
.ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Καλησπέρα σας,
Το αν θα μπορέσει να ξανατοποθετηθεί εμφύτευμα στην ίδια θέση εξαρτάται από το ύψος και πάχος του οστού σας στη συγκεκριμένη περιοχή. Αν δεν έχετε αρκετό οστό μια πιθανή λύση είναι να τοποθετηθεί μόσχευμα οστού ώστε στο μέλλον να υπάρχει χώρος για εμφύτευμα. Αν έχετε αρκετό οστό τότε μπορείτε να ξαναβάλετε εμφύτευμα. Αυτό θα φανεί με μια αξονική τομογραφία στην περιοχή της γνάθου που μας ενδιαφέρει. Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι επιβαρυντικοί παράγοντες που οδηγούν στο να ‘χάσει’ ένας ασθενής το εμφύτευμα, αλλά απ’ότι καταλαβαίνω στην περίπτωσή σας έσπασε η ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο κόκκαλο από υπερβολική δύναμη. Καλό θα ή...ταν να συμβουλευτείτε από κοντά για το συγκεκριμένο θέμα.
Καλή συνέχεια
Read more
σημαινει οτι το εμφυτευμα απορριφθηκε ,δεν υπαρχει γενικα ιδιατερο προβλημα για τοποθετηση εκ νεου καινουργιου εμφυτευματος με την προυποθεση οτι υπαρχει αρκετο οστο και οχι προβληματα υγειας τα οποια δυσχεραινουν την εκ νεου τοποθετηση
μπορεί να ξαναγίνει η τοποθέτηση εμφυτεύματος , εφόσον υπάρχει οστό στην περιοχή της προηγούμενης τοποθέτησης , αλλίως ισως και να χρειαστεί καποια διαμόρφωση της περιοχής με οστίκο μοσχεύμα η μόσχευμα μαλακών μορίων. Η ταυτόχρονη προσθήκη αυξυτικών παραγόντων απο το αίμα του ασθένη βοηθάει πολυ στην δημιουργια καλής ποιότητας οστού και καλυτερης οστεοενσομάτωσης. Ενας γιάτρος θεωρείται έμπειρος κατα την γνώμη μου εφόσον εχει τοποθετισει πάνω απο 100 εμφυτεύματα . Επίσης είναι σημαντίκο ενας γιατρός να ενημερώνεται για τα νέα προτόκολλα και τις τεχνικές εφόσον θέλει να ασχοληθεί με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων
Το εμφύτευμα βγήκε γιατί δεν είχε ενσωματωθεί στο οστό και όχι γιατί προσπάθησε ο γιατρός να αφαιρέσει τη βίδα. Αν υπάρχει επαρκές οστό (και αυτό προκύπτει μετά από ακτινογραφική εξέταση), εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί ξανά, 45-60 ημέρες μετά την αφαίρεση του προηγούμενου, χωρίς κανέναν κίνδυνο αποτυχίας. Ο γιατρός είναι έμπειρος όταν έχει επαρκή κλινική εμπειρία, η οποία εδράζεται πάντα σε άριστη γνώση των σύγχρονων εξελίξεων του αντικειμένου της εμφυτευματολογίας. Το ποιός γιατρός είναι καταρτισμένος και έμπειρος είναι ευθύνη του εκάστοτε ενδιαφερόμενου ασθενούς-πελάτη να το διαπιστώσει.
Οδοντίατρος - Προσθετολόγος
Kalamata
Μετα απο μια αξονική τομογραφία της περιοχής της που σας ενδιαφέρει μπορεί να σας απαντήσει κάποιος με βεβαιότητα αν μπορεί ξανα να μπει η οχι εμφύτευμα.
Το αν ειναι καλός η οχι ενα γιατρος εχει να κανει με το τι εμπιστοσύνη σας εμπνέει μετα απο συζήτηση που θα γίνει πανω στο πρόβλημα σας και κατα πόσο σας καλύπτουν οι απαντήσεις του γιατί όλοι οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τέτοιες επεμβάσεις έχουν γνώσεις αλλα υπάρχουν επιπλοκές σε κάθε επέμβαση απλα η διαφορά ειναι να μπορεί να τις λύσει μετα και να σας δωσει πάλι αυτο που αρχικά είχατε παει
Αφενός, θα πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι, για τους οποίους απέτυχε το προηγούμενο εμφύτευμα. Δυστυχώς, κάποιες φορές η έκβαση μιας θεραπείας, είτε απλής, είτε σύνθετης, δεν είναι πάντα προβλέψιμη. Αφετέρου, θα πρέπει να γίνει κλινικός και ακτινολογικός έλεγχος της περιοχής και να αξιολογηθεί το υπάρχον οστό ποσοτικά και ποιοτικά. Εάν δεν συντρέχουν άλλοι παράγοντες κινδύνου, που να επηρεάζουν την οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος (προβλήματα γενικής υγείας κτλ), η νέα θεραπεία, με κατάλληλο σχεδιασμό, είναι εξαιρετικά πιθανό να πάει καλά, χωρίς να επηρεάζεται από την έκβαση της προηγούμενης, την οποία μπορούμε να θεωρήσουμε ως μεμονωμένο γεγ...ονός. Read more
Πολύ πιθανόν να μπορείτε να τοποθετήσετε εμφύτευμα στην ίδια θέση, Ωστόσο η οριστική διάγνωση προυποθέτει κλινική εξέταση, απεικονιστικές εξετάσεις (αξονική τομογραφία) και γνωμάτευση από τον ειδικό. Μπορείτε να έρθετε στην κλινική και να ενημερωθείτε από τον ειδικό στοματοχειρουργό που συνεργαζόμαστε .
Ο λόγος που βγήκε το εμφύτευμα είναι ότι δεν είχε είχε επιτευχθεί η οστεοενσωμάτωση. Η οστεοενσωμάτωση είναι η σύνδεση της επιφάνειας του εμφυτεύματος με το φατνιακό οστό και είναι εξαιρετικά σταθερή, έτσι ώστε να μπορεί το εμφύτευμα να στηρίξει μια προσθετική εργασία (στεφάνη ή γέφυρα). Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα στην ερώτησή σας, αν δεν σας έχει εξετάσει κλινικά και κυρίως αν δεν έχει δει ακτινογραφία σας. Σε γενικές γραμμές, η πιθανότητα να μην μπορείτε να βάλετε καινούριο εμφύτευμα, είναι απειροελάχιστη. Ακόμα και αν το οστό της γνάθου έχει απορροφηθεί λόγω της φλεγμονής ή των χειρισμών, μπορεί να αναπλαστεί με μ...όσχευμα. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες και η τεχνογνωσία να κάνουμε οστική ανάπλαση ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Αν γίνουν όλα με το σωστό τρόπο, οι πιθανότητες αποτυχίας είναι πολύ μικρές. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ένα γναθοπροσωπικό χειρουργό και όχι ένα απλό οδοντίατρο, για το χειρουργικό μέρος της θεραπείας. Read more
Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων μπορει να τοποθετηθει εκ νεου εμφυτευμα στην ιδια θεση με υψηλα ποσοστα επιτυχιας. Η αποτυχια ενος εμφυτευματος σχεδον παντα οφειλεται σε τοπικους παραγοντες, δε σημαινει δηλαδη ο οργανισμος απερριψε το εμφυτευμα οπως πιστευουν συχνα οι ασθενεις. Πολλες φορες ωστοσο, λογω του οστικου ελλειματος που προκυπτει μετα την απωλεια του εμφυτευματος, απαιτειται η χρηση τεχνικων οστικης αναπλασης. Ειναι απαραιτητος ο σωστος σχεδιασμος μετα απο ακτινολογικο και κλινικο ελεγχο, λαμβανοντας υποψιν παντα τις ξεχωριστες αναγκες καθε ασθενη.
Καλησπέρα σας. Και βέβαια μπορεί να ξανά τοποθετηθεί εμφύτευμα στην ίδια θέση του προηγούμενου. Αρκεί να υπάρχει αρκετό κόκκαλο ή αν δεν υπάρχει να δημιουργήσουμε καινούργιο. Το καινούργιο εμφύτευμα σ’ αυτή τη θέση δεν διατρέχει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο και θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια!
Για να σας απαντήσουμε θα πρέπει να γίνει μία νέα ακτινολογική εξέταση της περιοχής απ'όπου χάθηκε το εμφύτευμα. Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού για ακτινολογικό έλεγχο και εξέταση από τον εξειδικευμένο περιοδοντολόγο-εμφυτευματολόγο στο ιατρείο μας για να έχετε μία συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη απάντηση.
Δυστυχώς όλα τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν μία μικρή πιθανότητας αποτυχίας περίπου στο 5%. Η προσεκτική ανάλυση του ιατρικού ιστορικού του ασθενή καθώς και όλων των παραγόντων κινδύνου και η βελτίωσή τους όπου αυτό είναι εφικτό, ο καλός καθαρισμός της περιοχής μετά την εξαγωγή, η αποφυγή επιμόλυνσης και υπερφόρτισης του εμφυτεύματος ιδιαίτερα σε περιοχές κακής ποιότητας οστού ειναι παράγοντες που μειώνουν την πιθανότητα αποτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων. Σε περιπτώσεις αποτυχίας τους και μετά απο καλό χειρουργικό καθαρισμό της περιοχής ένα εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί εκ νέου σε αρκετές περιπτώσεις εκτός εάν δεν υπάρχει αρκετός όγκος οσ...τού για να το φιλοξενήσει (υψος και εύρος). Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει αναγέννηση του οστού με μοσχεύματα πριν την επανατοποθέτηση εμφυτεύματος. Φυσικά και υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας ξανά γι αυτό και είναι σημαντικό να γίνει μία ανάλυση των πιθανών αιτιών απότυχίας την πρώτη φορά. Read more
αν εχει επιτευχθει οστεοενσωματωση,δηλαδη το εμφυτευμα εχει γινει ενα με το οστο δεν υπαρχει περιπτωση να απορριφθει κατα τη διαδικασια αυτη.για να βγηκε το εμφυτευμα σημαινει οτι δεν εγινε αποδεκτο,με αλλα λογια δεν οστεοενσωματωθηκε,πραγμα το οποιο δεν συμβαινει συχνα,αν εχει τηρηθει το πρωτοκολλο.για να δειτε αν μπορειτε να τοποθετησετε εμφυτευμα ξανα πρεπει να γινει μια νεα πανοραμικη η ακομα καλυτερα αξονικη ακτινογραφια για να διαπιστωσουμε αν υπαρχει αρκετη ποσοτητα οστου ωστε να μπει με προυποθεσεις.ενας γιατρος κρινεται απο τις μετατυχιακες σπουδες που εχει ακολουθησει πανω στην εμφυτευματολογια κ απο τον αριθμο των περιστατικων που ...εχει αναλαβει. Read more
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσετε με το οδοντιατρείο μας
Αυτο θα μπορέσουμε να σας το απαντήσουμε απο κοντα για να δουμε τις εξατομικευμένες ανάγκες της θεραπείας σας
Εννοείται μπορείτε να ξαναβάλετε εμφυτευμα
Ειμαστε στην διάθεσή σας να σας δούμε απο κοντά για περισσοτερες λεπτομερείς απαντησεις
Η εμπειρια βασίζεται στον ογκο δουλειάς και την ειδικότητα που εχει
Σας περιμένουμε
Σε ότι αφορά την ερώτηση για το εμφύτευμα, θα πρέπει να υπάρχει πλέον, αρκετό οστό, προκειμένου να τοποθετηθεί καινούργιο*επίσης, θα πρέπει να διαγνωσθεί η αιτία που χάθηκε το πρώτο εμφύτευμα. Τώρα, το ποτέ ένας γιατρός, είναι έμπειρος, νομίζω πως, όσο περισσότερα εμφυτεύματα έχει τοποθετήσει, τόσο πιο μεγάλη εμπειρία έχει.
Για αρχή, αν δε συντρέχουν λόγοι που οδήγησαν στην απόρριψη του εμφυτεύματος, τότε ναι, μπορείτε να βάλετε εκ νέου εμφύτευμα!
Ως προς το ποιος γιατρός είναι έμπειρος, μία είναι η απάντηση: αυτός που έχει τοποθετήσει με επιτυχία ικανό αριθμό εμφυτευμάτων!!
Το αν θα αποτύχει ή όχι το εμφύτευμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με βασικότερο την ποιότητα και ποσότητα του οστού που υπάρχει στην περιοχή. Αυτό συνήθως εξετάζεται με μια αξονική τομογραφία της περιοχής κι αναλόγως γίνεται ο προγραμματισμός και το σχέδιο θεραπείας του περιστατικού.
Ένας γιατρός θεωρείται έμπειρος όταν διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και έχει αναλάβει έναν ικανό αριθμό περιστατικών. Ωστόσο, οι αποτυχίες των θεραπειών δεν συνδέονται άμεσα μόνο με την εμπειρία του θεράποντα.
Καλημερα σας! Αυτό που σας συνεβη είναι αποτυχια οστεοενσωματωσης του εμφυτευματος σας. Βεβαιως και μπορειτε να ξαναβαλετε εμφυτευμα στην ιδια θεση με την προυπόθεση οτι θα έχετε κάνει τον απαραίτητο ακτινογραφικό έλεγχο και θα υπάρχει επαρκές οστό στην περιοχή. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαι στη διαθεσή σας.
Καλημέρα
Για να μπορέσω να απαντήσω με βεβαιότητα θα χρειαστεί να σας δω στο ιατρείο και να γίνουν κάποιες διαγνωστικές ακτινογραφίες καθώς και λήψη ιατρικού ιστορικού. Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι δεν θα υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για να επανατοποθετηθεί νέο εμφύτευμα.
Η αποτυχία ενός εμφυτεύματος να ενσωματωθεί στο οστό είναι πολυπαραγοντική και μπορεί να συμβεί σε διάφορα στάδια της διαδικασίας. Μπορεί να τοποθετηθεί ξανά εμφύτευμα στο ίδιο σημείο, χωρίς να σημαίνει ότι θα έχει την τύχη του προηγούμενου. Μετά απο την κατάλληλη εξέταση και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες μπορεί να επαναλάβει κανείς τη διαδικασία.
Οδοντίατρος-Χειρουργός στόματος
Glyfada
Η επιτυχία της τοποθέτησης εμφυτευματος δεν εξαρτάται από την προηγούμενη τυχόν αποτυχία. Εξαρτάται από παράγοντες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, λήψη φαρμάκων, οστεοπόρωση κλπ κλπ. Εφόσον έχετε ήδη χάσει ένα εμφύτευμα και επιθυμείτε να το αντικαταστήσετε, θα πρέπει να κάνετε εκ νέου μια αξονική ακτινογραφία (CBCT) της περιοχής προκειμένου να εξακριβωθεί ο επαρκής χώρος για την τοποθέτηση νέου εμφυτεύματος ή αν απαιτείται να γίνει οστική ανάπλαση πριν την νεα τοποθέτηση.
ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΞΑΝΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Θα κριθεί με ακτινογραφία και μερικές φορές με αξονική .
Dentist
Pagrati
Θα ήταν απερισκεψία και ανευθυνότητα από μέρους μου να απαντήσω στις συγκεκριμένες ερωτήσεις χωρίς να έχω την πλήρη κλινική σας εικόνα :/ Καλό είναι να γνωρίζετε ότι σε γενικές γραμμές οι αντενδείξεις για να βάλετε εμφύτευμα είναι ελάχιστες, όχι όμως ανύπαρκτες.
Καλημέρα. Μερικές φορές το κόκαλο της περιοχής που βάζουμε το εμφύτευμα δεν έχει καλή συγκράτηση. Είτε γιατί δεν έφυγε ποτέ η φλεγμονή που είχε, είτε γιατί ο οργανισμός δεν έδεσε σωστά το εμφύτευμα. Εάν το εμφύτευμα βγαίνει με την προσπάθεια αφαίρεσης της βίδας, τότε κάτι δεν πήγε καλά στην επούλωση. Θα πρέπει να εξεταστεί πολύ καλά η περιοχή και ίσως χρειαστεί μόσχευμα. Δεν αποκλείουμε να ξαναμπεί εμφύτευμα αλλά υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να υπολογιστούν προσεκτικά.
Από τα γραφόμενα σας συμπεραίνω ότι δεν είχε γίνει ενσωμάτωση του εμφυτεύματος με το οστό. Αυτό μπορεί να συμβεί για μια σειρά από λόγους. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι καταδικαστικό, και αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στην περιοχή μπορεί να τοποθετηθεί ξανά ένα νέο εμφύτευμα. Η εμπειρία ενός γιατρού είναι ευθέως ανάλογη με το πλήθος των περιστατικών που έχει αναλάβει και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του.
Το αν μπορείτε να βάλετε ξανά εμφυτεύμα εξαρτάται από τους λόγους αποτυχίας του πρώτου εμφυτεύματος (ύπαρξη φλεγμονής, μη ικανοποιητική σταθερότητα, λάθος χειρισμός, ύπαρξη προβλημάτων υγείας που καθιστούν δύσκολη την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος). Οπότε το αν θα αποτύχει (ή δεν θα αποτύχει) ένα εμφυτεύμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας γιατρός μπορεί να είναι έμπειρος πρακτικά αλλά να του λείπουν θεωρητικές γνώσεις ή μπορεί να είναι σχετικά "απειρος" πρακτικά αλλά εξαιρετικά καταρτισμένος πάνω στο αντικείμενο του. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και τα 2 στοιχεία και να μην αναζητούμε μόνο την πρακτική εμπειρία, η οποία δεν λέει τί...ποτα, αν τα βασικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται είναι λανθασμένα ή απαρχαιωμένα. Read more
Δεν είχε γίνει ενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο οστό. Ανάλογα την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί αναμονή κάποιους μήνες μπορεί και μόσχευμα
Φυσικά και μπορείτε να ξαναβάλετε εμφύτευμα στην ίδια θέση. Αρχικά θα πρέπει να γίνει αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί η αρχιτεκτονική του οστου στο σημείο αυτό, κι εν συνεχεία η τοποθέτηση του εμφυτεύματος γίνεται κανονικά. Αν όλοι οι παράγοντες από το ιατρικό ιστορικό είναι ελεγμένοι και ακολουθηθούν όλα τα πρωτόκολλα σχετικά με την αποστείρωση και την λήψη σχήματος αντιβίωσης μετά την τοποθέτηση, το εμφύτευμα επιτυγχάνει. ´Ολα αυτά βέβαια προϋποθέτουν από την πλευρά του οδοντιάτρου όχι μόνο εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη γνώση από οργανωμένα τριετή μεταπτυχιακά προγράμματα κι όχι απλώς από κάποια σεμινάρια. Η πιθανότητα αποτυχί...ας ενός εμφυτεύματος από εξειδικευμένο χειρουργό με όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι πολύ μικρή, 2-3%. Read more
Εφόσον κάνετε μια καινούργια αξονική τομογραφία και δείτε ότι υπάρχει αρκετό οστό στην περιοχή ,βεβαίως μπορείτε να βάλετε νέο εμφύτευμα.Δοτη Αννα χειρουργός οδοντίατρος .
Για να σας απαντησουμε με σιγουρια καλο θα ηταν να σας δουμε απο κοντα.Λογικα θα χρειαστει μια προσφατη αξονικη ωστε να δουμε ποσο ΄΄κοκκαλο΄΄ υπαρχει στην περιοχη,αν μπαινει καθως και τι εμφυτευμα μπαινει.Οσον αφορα την εμπειρια καλο θα ηταν ο καθε οδοντιατρος να γνωριζει αν μπορει να αντιμετωπισει το καθε περιστατικο πριν το αναλαβει.Στην κλινικη μας συνεργαζομαστε με εμπειρους Εμφυτευματολογους που αναλαμβανουν καθε ειδους περιστατικο.
Και βέβαια μπορεί να επανατοποθετηθεί χωρίς πρόβλημα
Ποια βίδα εννοείται ότι προσπάθησε να βαλει; Και πόσο χρόνο μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος;;;
Κανονικά 3 -4 μήνες μετά την εμφύτευση γίνεται η αποκάλυψη του εμφυτευματος ώστε να ακολουθήσει η προσθετικη αποκατάσταση.
Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί ένας οργανισμός να απορρίψει ένα εμφύτευμα. Ένα ασφαλές διάστημα για επαναμφυτευση είναι 4-6 μήνες. Ανάλογα βέβαια και την ποιότητα του οστου και την ανάγκη χρήσης μοσχεύματος.
Μια αποτυχημένη τοποθέτηση εμφυτεύματος είναι συνήθως τυχαίο γεγονός. Με τους σωστούς χειρισμούς μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μια δεύτερη προσπάθεια.
Η εμπειρία είναι κάτι που απο...κτάται με τα χρόνια και το πλήθος των περιστατικών. Η αποκατάσταση ολικής η μερικής νωδοτητας με την τοποθέτηση εμφυτευματων ,επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται από ομάδα γιατρών. Ο γενικός οδοντίατρος είναι σε στενή συνεργασία με εξειδικευμένο περιοδοντολογο ή γναθοχειρουργο ο οποίος είναι και ο πιο κατάλληλος να αναλάβει τη χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευματων.Ακολουθως είναι ο ίδιος σε θέση να ολοκληρώσει το αρχικό σχέδιο θεραπείας κάνοντας την προσθετικη αποκατάσταση σε συνεργασία με ένα εξειδικευμένο και αξιόπιστο οδοντοτεχνικο εργαστήριο.
Read more
Καλησπέρα σας, μπορεί το εμφύτευμα να μην είχε ενσωματωθεί με το οστό σας. Μπορείτε να ξανά βάλετε εμφύτευμα κ ίσως χρειαστεί κ μόσχευμα ,για να αποφευχθούν προβλήματα να έχετε κάνει πριν μια cbct γναθου.
Θα πρέπει να γίνει αξονική ακτινογραφία για να αξιολογήσουμε το οστό ώστε να επανατοποθετησουμε το εμφύτευμα.
Πιθανως το εμφύτευμα δεν είχε ενσωματωθεί στο οστό για αυτό το λόγο βγήκε μαζί με τη βίδα.θα πρέπει να δείτε τους λόγους που δεν έγινε η ενσωμάτωση για να σας απαντήσουμε αν μπαίνει νέο εμφύτευμα.και σιγουρα θα χρειαστούμε ακτινογραφικη εικόνα.
Dentist
Pagrati
Υπάρχουν πολλοί λόγοι αποτυχίας για ένα εμφύτευμα. Με βάση όσα μπορώ να καταλάβω από την γενική περιγραφή σας, μάλλον χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να ενσωματωθεί με την γνάθο σας. Χρειάζεται μια αξονική (CBCT) για να αξιολογηθεί η περίπτωση σας. Σίγουρα μπορείτε να βάλετε ξανά εμφύτευμα αλλά το πρώτο βήμα είναι η αξονική. .
Φυσικά και μπορείτε να ξαναβάλετε εμφύτευμα αφού κάνετε τις απαραίτητες ακτινολογικες εξετάσεις ώστε να μετρηθεί το οστό στην περιοχή και να κριθεί η αναγκαιότητα ιατρικού μοσχεύματος ή όχι .
Ο γιατρός τον οποίο πληρώσατε είναι υποχρεωμένος να βρει τη λύση και αν δεν μπαίνει εμφύτευμα να σας βάλει μία γέφυρα εάν αυτή μπαίνει. Αλλιώς ναι πλέον με οστεοενσωμάτωση μπορεί να ξαναμπεί το εμφύτευμα δηλαδή με μόσχευμα.Η εμπιστοσύνη με το γιατρό είναι κάτι που χτίζεται και πρέπει ο γιατρός να σε εμπνέει
Dentist
Galatsi
Πρέπει να γίνει ακτινογραφία στη περιοχή αλλά πιθανότατα ναι μπορείτε.
Είναι σημαντικό να βρεθεί ο λόγος που χάσατε το εμφύτευμα
Γειά σας. Κανονικά το εμφύτευμα δεν βγαίνει τόσο εύκολα, αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν ήταν ενσωματωμένο, και θα το χάνατε ούτως ή άλλως άρα καλύτερα που βγήκε σχετικά νωρίς. Για να μπει καινούργιο εμφύτευμα στην ίδια περιοχή φτάνει να περάσουν 2-3 μήνες, αρκεί να μην έχει απορροφηθεί έντονα το οστό. Και οσο "τραβάτε", τόσο περισσότερο απορροφάται.
Σχετικά με την εμπειρία του γιατρού, όλα είναι σχετικά, είναι πολύ δύσκολο να χαρακτηρίσω έναν γιατρό ως έμπειρος όχι.
Dentist
Xirokrini
Καλησπέρα σας, προφανώς υπήρξε κάποια επιπλοκή, οπότε θα πρέπει να διερευνηθεί εάν το κόκκαλο σας μπορεί να δεχθεί ξανά εμφύτευμα. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με γναθοχειρούργο ή περιοδοντολόγο για περισσότερες πληροφορίες.
Dentist
Pallini
Και βέβαια μπορείτε να ξαναβάλετε καινούριο εμφύτευμα απλά θα πρέπει να γίνουνε πάλι κάποιες εξετάσεις και να μελετηθεί γιατί απέτυχε το πρώτο εμφύτευμα.
Καλησπερα θα πρέπει να κάνετε πανοραμική και ίσως και μια αξονική στη περιοχή και μετά μπορείτε να προχωρήσετε σε εμφυτευμα(θα γίνει μελέτη του οστού και οι απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση εμφυτεύματος)υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί για εμφυτεύματα που έχουν λάβει ολοκληρωμένη εκπαίδευση και με μεγάλο αριθμό τοποθέτησης επιτυχημένων εμφυτευμάτων .στη δίκη σας περίπτωση δεν έγινε οστεοενσωματωση αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους .ευχαριστω
Η εμπειρία δεν έχει κριτήρια. Η αποτυχία ωφειλεται στο γεγονός της υπερφόρτισης. Το εμφύτευμα μπορεί να επανατοποθετηθει
Dentist
Trikala
Έαν δεν υπάρχουν τοπικές ή συστηματικές αντενδείξεις μπορεί να μπει πάλι εμφύτευμα στην περιοχή. Ένας γιατρός θεωρείται έμπειρος όταν έχει επαρκή θεωρητική κατάρτιση και μεγάλη κλινική εμπειρία.
Καλησπέρα σας,
Μπορούμε να βάλουμε εμφύτευμα ξανά εφόσον γνωρίζω το ιστορικό σας.
Καλό είναι να έχετε την αξονική σας μαζί και να σας δω κλινικά στο ιατρείο.Τα εμφυτεύματα εχουν σχεδόν πάντα επιτυχιά.Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε αν ακολουθείτε καποια αγωγή με φάρμακα και ποιά ειναι αυτά.Σας ευχαριστώ
Παραμένω στη διάθεσή σας
Εάν το εμφύτευμα βγήκε μ αυτόν τον τρόπο, δεν είχε ποτέ ενσωματωθεί
Για να σας απαντήσω στην ερώτησή σας πρέπει να μελετήσω τη συγκεκριμένη θέση
Γενικά η αποτυχία μια φορά δεν σημαίνει ότι πάντα θα αποτυγχάνει … η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος συχνά μπορεί να γίνει άμεσα μετά απο αποτυχία στην ίδια θέση και να επιτύχει τη δεύτερη φορά
Εξαρταται την περιοχή και την επούλωση του οστου..λογικά μπορείτε μετά από 6 μηνες
Κατόπιν,λήψης ενός σωστού ιατρικού ιστορικού και μετά το διάστημα που αναφέρατε αν δεν προκύψει λόγος από το ιστορικό μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια ένα νέο εμφύτευμα.Η εμπειρία είναι αποτέλεσμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία και στην αντιμετώπιση πολλών περιστατικών εφαρμόζοντας τις αντίστοιχες χειρουργικες τεχνικές.
Εξαρτάται από τους λόγους που βγήκε το πρώτο εμφυτεύμα. Και Χωρίς ακτινογραφικη εικόνα δεν μπορώ να απαντήσω αν μπορεί να μπει καινούργιο εμφυτεύμα.
Μπορει να ξαναμπει εμφυτευμα, απλως αν δεν εχει οστο, θα χρειαστει ενα ακομα χειρουργειο για τοποθετηση μοσχευματος, και αναμονη 3 μηνες επιπλεον.
θα χρειαστεί λεπτομερής κλινική εξέταση και πιθανότατα αξονική. Μου φαίνεται αδιανόητο να βγει και το εμφυτευμα προσπαθωντας να βγει η βιδα καλυψης ή η βιδα επούλωσης
Καλησπέρα. Χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις.. Είναι αρκετά δύσκολο να βγει έτσι απλά ένα εμφύτευμα...Γενικά όμως για να γίνει κάποια εργασία επί του εμφυτευματος πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εργαλεία που να είναι συμβατά με τον τύπο, την εταιρία, το μέγεθος κτλ. τουεμφυτευματος που μπήκε στην γναθο. Πρέπει να γίνει συνεννόηση με τον γναθοχειρουργό που το έβαλε... Αν θέλετε θα μπορούσα να κάνω μια κλινική αξιολόγηση για να παραπέμψω σε ειδικό γναθοχειρουργό για το τι μέλει γενέσθαι
Καλησπέρα, το εμφύτευμά σας απέτυχε γι’αυτό και βγήκε μαζί με τη βίδα. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το κατά πόσο ένα εμφύτευμα θα οστεοενσωματωθεί ή όχι. Πολλές φορές μπορεί να αποτύχει την πρώτη φορά αλλά στη δεύτερη προσπάθεια να μην υπάρχει πρόβλημα.
Μπορείτε να βάλετε αφού προηγουμένως δούμε μια τωρινή πανοραμική ακτινογραφια για να αξιολογηθεί η ποιότητα του οστου
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.