This question and its answers are only available in Greek

  • Depression
  • Submitted on 18/09/2024

Μαμά με επιλόχεια κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και αδυναμία μετά από 4 μήνες, συμβουλές;

Καλησπέρα ! Ειμαι μαμά ενός μωρού 4 μηνών …μετα τη γεννά πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη και τους τελευταίους 2 μήνες εχω πολλές κρίσεις πανικού και αδυναμία κόπωση και πολλά συμπτώματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μου και τη φροντίδα του παιδιού μου ..μιλησα με ψυχίατρο και εδω και 1 μισή μήνα παίρνω enlift 20 πλέον εδω και 6 ημέρες καθώς και Tavon πρωί και βράδυ..δεν εχω δει καμία διαφορα ως τωρα και ανησυχώ πως δεν μπορώ να φροντίσω το παιδί μου μες στην ημέρα ούτε καν να το σηκώσω αγκαλιά να παω να του ψωνισω…κάθε μέρα ξυπνάω και εχω κρίσεις !! Τι με συμβουλεύετε ;; Χρειάζεται αναμονή ; Θα περάσει ολο αυτο !;

10 specialists answered

  • Καλησπέρα σας.
    Η επιλόχειος κατάθλιψη στατιστικά εμφανίζεται με επίκεντρο τον 6 μήνα (+ / - 2 μήνες).
    Εσείς περάσετε τη δυσκολία του γενικευμένου άγχους μετά τη γέννηση του μωρού σας.
    Η φαρμακευτική αγωγή είναι ρυθμιστική για τον οργανισμό και όχι η μοναδική λύση για αυτή τη δυσκολία που περνάτε. Χρειάζεστε ψυχική στήριξη από ειδικό ψυχικής υγείας που θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τις δυσκολίες σας. Επίσης, χρειάζεται ρύθμιση η φαρμακευτική αγωγή, εφόσον δεν λειτουργεί.

    Πράπας Ιωάννης

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

    Gerakas

  • Immediate results
    Designed by experts
    Certified method

    MindTime Clinic: 360° care for your mental health

    Take the free certified Depression Test (PHQ-9) and check if you have symptoms by answering 9 simple questions.

    Take the test Learn more
  • Τα χάπια βοηθούν λίγο στη διάθεσή και τα συμπτώματα. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιον ψυχολόγο για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την πηγή της θλίψης σας και να σας μάθει τρόπους διαχείρισης των δυσκολιων σας.

    Ζαράνη Αγγελική

    Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

    Argyroupoli

  • Καλησπέρα,
    Η επιλόχειας κατάθλιψης είναι μια δύσκολη κατάσταση, ιδίως για μια νέα μητέρα που προσπαθεί να φροντίσει το νεογέννητο παιδί της.
    Αυτή η κατάσταση προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα, όπως κρίσεις πανικού και σωματική αδυναμία, που κάνουν δύσκολη την εκτέλεση των καθημερινών εργασιών.
    Τα φάρμακα απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα προτού αποδώσουν αποτελέσματα, και είναι φυσικό να νιώθετε ανησυχίες μέχρι να γίνει αυτό.
    Η υποστήριξη και το κοντινό σας περιβάλλον είναι απαραίτητη για να μπορέσετε να διαχειριστείτε την καθημερινότητας και να αισθανθείτε πιο δυνατή στην φροντίδα του παιδιού σας.
    Εάν αυτή
    ... Read more

    Καλοβάδης Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοσεξολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Kypseli

  • Θα σας προτεινα να κάνετε ατομική ψυχοθεραπεία.

    Karavoulia Ioanna

    Psychologist - Systemic Psychotherapist

    Marousi

  • Συνήθως στον μήνα φαίνεται κάποια βελτίωση. Αν εσείς δεν βλέπετε κάποια αλλαγή θα πρέπει να το συζητήσετε με τον ψυχίατρο μήπως χρειαστεί κάποια τροποποίηση στη φαρμακευτική αγωγή. Παράλληλα θα σας βοηθήσει σημαντικά να ξεκινήσετε ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες.

    Μαυροειδή Άννα

    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Panormou

  • Η λοχεία και η μητρότητα είναι δυο ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Αυτό που χρειάζεστε είναι υποστήριξη αλλά και να κάνετε λίγη υπομονή ως προς την φαρμακευτική αγωγή γιατί δεν επιδρά αμέσως χρειάζεται ένα διάστημα για να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα

    Μπάμπουλη Αλεξάνδρα

    Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

    Piraeus

  • Καλησπέρα! Ακούγεται πως περνάς μια πολύ δύσκολη περίοδο, και είναι φυσιολογικό να νιώθεις ανησυχία και απογοήτευση όταν η κατάσταση μοιάζει να μην βελτιώνεται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελες. Η επιλόχεια κατάθλιψη και οι κρίσεις πανικού είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη φροντίδα του μωρού σου, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν με τον σωστό συνδυασμό θεραπείας και υποστήριξης. Μια καλή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση μπορεί να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τα μοτίβα σκέψης που προκαλούν τις κρίσεις πανικού και να βρεις τρόπους να τις διαχειριστείς... Read more

    Νταϊλάκης Παναγιώτης

    Ψυχολόγος

    Thessaloniki

  • Καλησπέρα σας!
    Ως προς την φαρμακευτική σας αγωγή καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον ψυχίατρό σας και να του εκφράσετε τις ανησυχίες σας και τις προσδοκίες από αυτή.
    Για την συνολική σας κατάσταση καλό θα ήταν να ξεκινήσετε κάποιας μορφής ψυχοθεραπεία με σκοπό να πάρετε βοήθεια και να μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας σε αυτή την τόσο απαιτητική περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας, ώστε να νιώσετε καλύτερα και να σταματήσουν οι κρίσεις πανικού. Σας αξίζει ηρεμία και αίσθημα ασφάλειας ώστε να χαρείτε το παιδάκι σας και να νιώσετε πιο δυνατή και ικανή να το φροντίσετε. Να θυμάστε πως όλα τα συναισθήματα που νιώθετε είναι φυσιολογικά και πολύ
    ... Read more

    Kastorini Vasiliki

    Ψυχολόγος

    Neo Irakleio

  • Φαίνεται πως το συγκεκριμένο φάρμακο δεν σας ταιριάζει - έχει ένδειξη για τα συμπτώματα που περιγράφετε, αλλά μάλλον δεν πάει καλά σε εσάς, γιατί μετά από 1,5 μήνα εφόσον είστε τακτική στη λήψη θα έπρεπε να έχετε δει διαφορά. Μιλήσατε ξανα με τον γιατρό σας? Μπορεί να γίνει αλλαγή σε άλλο φάρμακο που θα σας βοηθήσει περισσότερο. Θα έλεγα να μην περιμένετε άλλο γιατί είναι πολύ κουραστικό αυτό που βιώνετε και είναι κάτι που αντιμετωπίζεται.

    Ζήκα Αιμιλία

    Psychiatrist

    Glyfada

  • Καλησπέρα σας. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη και τρομακτική μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία. Η επιλόχεια κατάθλιψη και οι κρίσεις πανικού μπορούν να επηρεάσουν βαθιά την καθημερινή σας ζωή και την ικανότητά σας να φροντίσετε το παιδί σας, και είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε απογοητευμένη όταν δεν βλέπετε άμεσα αποτελέσματα από τη φαρμακευτική αγωγή. Όσον αφορά τα φάρμακα που παίρνετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα αντικαταθλιπτικά όπως το Enlift (που περιέχει βενλαφαξίνη) μπορεί να χρειάζονται αρκετές εβδομάδες, συνήθως από 4 έως 6 εβδομάδες ή και περισσότερο, για να αρχίσουν να δείχνουν αποτελέσματα. Εφόσον το παίρνετε εδώ και ενάμιση μήνα,... Read more

    Αναστοπούλου Φιλίππα

    Κλινική Ψυχολόγος

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image
success envelop We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.

docontime

No time to wait? Get immediate answers from a GP via chat!

Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.