This question and its answers are only available in Greek

  • Depression
  • Submitted on 31/01/2024

Γιατί αλλάζει η διάθεσή μου από αισιοδοξία το πρωί σε κλάμα το βράδυ;

Η διάθεσή μου μπορεί να αλλάξει μέσα στην μέρα. Από το ένα άκρο στο άλλο. Συγκεκριμένα εκεί που είμαι καλά και αισιόδοξη το πρωί καθώς ξεκινώ τη μέρα μου, το βράδυ δεν σταματάω να κλαίω και να κάνω άσχημες σκέψεις για το παρόν και το μέλλον μου. Νιώθω ότι πνίγομαι ενώ αν ηρεμήσω λίγο τα πράγματα φαίνονται πιο απλά. Γιατί αλλάζει τόσο εύκολα η διάθεσή μου, γτ το μυαλό μου δεν είναι σύμμαχος μου, αλλά με βασανίζει τόσο πολύ; Ευχαριστώ για την συμβουλή σας.

15 specialists answered

  • Καλήμερα σας. Το να αλλάζει η διάθεση είναι κάτι φυσιολογικό. Όλοι έχουν εναλλαγές διάθεσης μέσα στη μέρα. Ο βαθμός στον οποίο αλλάζει η διάθεση, η συχνότητα, και ο λόγος είναι αυτά που μπορεί να μας κάνουν να αρχίσουμε να νιώθουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Η διάθεση μας εξαρτάται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, τα οποία έρχονται για να μας δώσουν ορισμένες πληροφορίες. Όταν κάτι έρχεται ξανά και ξανά κάτι θέλει να μας πει και με κάποιο τρόπο είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει λυθεί. Και αυτό θα πρότεινα να δείτε.

    Patargia Eirini

    Ψυχολόγος

    Cholargos

  • Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βιώνεις τέτοιες διακυμάνσεις στη διάθεσή σου, από το να αισθάνεσαι αισιόδοξη το πρωί μέχρι να καταλήγεις σε ένα σημείο απόγνωσης το βράδυ. Η εμπειρία που περιγράφεις είναι κάτι που άλλοι έχουν αισθανθεί επίσης, και υπάρχουν λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι διακυμάνσεις στη διάθεση μπορεί να προκύπτουν από πολλαπλούς παράγοντες, όπως στρες, αλλαγές στην ημερήσια ρουτίνα, ορμονικές αλλαγές, ή ακόμα και από υποκείμενες ψυχολογικές διαταραχές. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το μυαλό μας μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, και ότι αναζητώντας βοήθεια κάνο... Read more

    Πισκοντάκης Νικόλαος

    Ψυχολόγος

    Elliniko

  • Καλησπέρα σας,
    Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που ανακουφίζει είναι μία συμμαχία με τα συναισθήματά και όχι αναγκαστικά με το μυαλό. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και χρειάζεται υπομονή και ένα καλό ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, αναζητήστε έναν/μία θεραπευτή/τρια και μην διστάσετε να ξαναπροσπαθήσετε εάν δεν βρείτε κάποιον/α να σας ταιριάζει.
    Καλή σας συνέχεια.

    Μπανούτα Μαρία

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Palaio Faliro

  • Καλησπέρα σας. Θα σας βοηθήσει να παρατηρήσετε τις σκέψεις που προηγούνται των συναισθημάτων σας. Ακόμη περισσότερο να μοιραστείτε αυτές τις σκέψεις με κάποιον ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή για να τις αναλύσετε και για να καταλάβετε πως δημιουργούνται οι αρνητικές σκέψεις.

    Καρακώστα Αριάνvα

    Κοινωνική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Psychiko

  • Καλησπέρα σας,

    Αυτό ακριβώς θα ήταν το βασικό ερώτημα που θα μπορούσατε να θέσετε ξεκινώντας ψυχοθεραπεία. Για να απαντηθεί το ερώτημα σας, θα πρέπει να διερευνηθεί και να ασχοληθούμε σε βάθος με όλα όσα σας απασχολούν σε αυτή την φάση της ζωής σας. Νοιώθετε ότι ζείτε ανάμεσα σε δύο άκρα. Ο στόχος της ψυχοθεραπείας είναι να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εκείνο το σημείο ισορροπίας που θα σας επιτρέπει να ζήσετε αρμονικά με τον εαυτό σας.
    Βικτωρία Παπαδημητροπούλου

    Papadimitropoulou Viktoria

    Ψυχοθεραπεύτρια

    Neo Psychiko

  • Πολλές φορές υπάρχουν συναισθήματα που δε γνωρίζουμε την προέλευση τους και ασυμφωνία μεταξύ συναισθημάτων και σκέψεων, ως αποτέλεσμα χρόνιου άγχους. Η ψυχοθεραπεία είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να επιτευχθεί η αναγνώριση των εσωτερικών αναγκων και η συμφιλίωση με αυτές.

    Βαρσάμη Σουλτάνα

    Psychiatrist

    Thessaloniki

  • Καλησπέρα σας,

    Διαβάζοντας προσεκτικά το μήνυμά σας αντιλαμβάνεται κανείς ότι παρατηρείτε αρκετά τον εαυτό σας, τι σκέφτεστε, πώς αισθάνεστε, κ.ο.κ. Αυτό, θα μπορούσε να είναι αρκετά βοηθητικό για να ενδοσκοπήσετε και να επεξεργαστείτε τα ζητήματα που σας απασχολούν.
    Το να υπάρχει διακύμανση στη διάθεσή μας μέσα στη μέρα, μπορεί να είναι κάτι αναμενόμενο και φυσιολογικό. Ωστόσο, όταν είναι πολύ έντονες, απότομες ή συχνές οι διακυμάνσεις αυτές, ενδεχομένως να σηματοδοτούν την ανάγκη να δουλέψετε με τον εαυτό σας ψυχοθεραπευτικά προκειμένου να κάνετε τις κατάλληλες συνδέσεις και να αντιληφθείτε τι συμβαίνει το τρέχον διάστημα στη
    ... Read more

    Σουρίδη Μαρία

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

    Korydallos

  • Θα σας κάνει καλό να καταλάβετε το νόημα αυτών των αλλαγών στην διάθεσή σας, ώστε να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ψυχοθεραπευτή

    Papathanasopoulou Elena

    Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

    Cholargos

  • Για κάποιους λόγους κατακλύζεστε από άγχος και η διάθεσή σας είναι ευμετάβλητη. Με ειδική βοήθεια θα κατανοήσετε καλύτερα τι σας συμβαίνει και θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε.

    Morogiannis Konstantinos

    Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

    Ilisia

  • Πρέπει να ξέρετε ότι η διάθεση μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως οι εξωτερικές συνθήκες, οι εσωτερικές σκέψεις και οι συναισθηματικές αντιδράσεις.
    Στην περίπτωσή σας, φαίνεται ότι η διάθεσή σας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι κοινό φαινόμενο να αισθανόμαστε καλύτερα το πρωί, καθώς είμαστε γεμάτοι ενέργεια και ξεκούραστοι αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, να πλημυρίζουμε από αρνητικές σκέψεις.
    Η αλλαγή της διάθεσης σας ενδέχεται να οφείλεται σε ανασφάλειες, αγχώδη διάθεση ή απογοητεύσεις που μπορεί να αντιμετωπίζετε.
    Είναι σημαντικό να αναζητήσετε την υποστήριξη ψυχολόγου, ψυχοθεραπευτή όπου θα σας βοηθήσει ν
    ... Read more

    Καλοβάδης Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοσεξολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Kypseli

  • Καλησπέρα σας, θα σας συμβούλευα να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.
    Αρχικά θα πρέπει να παρατηρηθούν οι σκέψεις που κάνετε , πως είναι η καθημερινότητα σας και πως επηρεάζει.

    Μπάρλα Χριστίνα

    Ψυχολόγος

    Glyfada

  • Καλό θα ήταν να μολήσετε με ειδικό ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή για να διερευνηθεί που οφείλονται αυτές οι κακές σκέψεις που κάνετε και να σας συμβουλέψει αν πρέπει να γίνει κάποια θεραπευτική παρέμβαση.

    THeleritis Hristos

    Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής

    Evaggelismos

  • Θα απαντήσω γενικά, καθώς το ερώτημα που θέτετε απαιτεί εξερεύνηση μέσα από τη δική σας υποκειμενικότητα. Οι αυξομοιώσεις της διάθεσης (από το ένα άκρο στο άλλο, μαύρο-άσπρο, χαρά-λύπη, ενθουσιασμός-απόγνωση κτλ) συνήθως συνεπάγονται την απουσία της μέσης κατάστασης ή έστω τη μικρή διάρκειά της.

    Μπαϊρακτάρης Κλεάνθης-Ευάγγελος

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Chalkida

  • Καλησπέρα σας. Λυπάμαι πολύ για αυτό που βιώνετε. Η διάθεσή σας πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο μέσα στην ίδια μέρα.. μοιάζει με κάποιο τρόπο να έχετε χάσει την εμπιστοσύνη στο συναίσθημά σας. "Θα κρατήσει; Για πόσο;" Οι σκέψεις σας παρασύρουν, σχεδόν σαν μία θύελλα, και σας πηγαίνουν εκεί που θέλουν εκείνες. Νιώθετε ότι πνίγεστε. Από την άλλη, αναγνωρίζετε ότι υπάρχουν στιγμές ηρεμίας, στις οποίες τα πράγματα φαίνονται πιο εύκολα, πιο απλά.

    Ρωτάτε "γιατί". Γιατί το μυαλό σας να λειτουργεί τόσο πολύ εναντίον σας. Γιατί σας βασανίζει τόσο πολύ. Σα να αποτελεί μία μόνιμη απειλή. Μακάρι να μπορούσα να δώσω μία απάν
    ... Read more

    Γουλανδρής Γιώργος

    Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

    Voula

  • Πιθανόν να πάσχετε από κατάθλιψη. Όταν συμβαίνει αυτό οι σκέψεις μας πηγαίνουν από το ένα άκρο στο άλλο. Όμως, εάν αυτή την περίοδο σας απασχολεί κάτι και δεν το έχετε διευθετήσει, μπορεί να είναι αυτό η αιτία.

    Ρανούτσου Γεωργία

    Ψυχολόγος

    Heraklion

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image

Do you need to Chat with a health expert right away?

Get instant expert guidance for your medical concerns now!

Mobile Image
success envelop We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.