Με πιάνουν συχνά ταχυκαρδίες !! Έτσι στο άκυρο ! Είχα κάνει εξετάσεις κ ήταν καθαρές ( τριπλεξ καρδιάς ) !! Σε ηρεμία έχω 75 παλμούς !! Μήπως είναι η ιδέα μου επειδή το σκέφτομαι συνεχεια;;Αντρας είμαι 35 ετών 1,90 135 κιλά !!
Είναι πιθανό οι ταχυκαρδίες να σχετίζονται με άγχος ή υπερευαισθησία στο σώμα σας, ειδικά αφού οι εξετάσεις σας ήταν καθαρές. Η συνεχής εστίαση στους παλμούς μπορεί να ενισχύει το σύμπτωμα. Σκεφτείτε τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές, ή ζητήστε βοήθεια από ειδικό ψυχολόγο για διαχείριση άγχους.
Καλησπέρα σας,
Κατανοώ την ανησυχία σας για τις αιφνίδιες ταχυκαρδίες, ειδικά όταν οι ιατρικές εξετάσεις δεν δείχνουν κάποιο οργανικό πρόβλημα. Συχνά, το άγχος και οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις γύρω από ένα σωματικό σύμπτωμα μπορούν να ενισχύσουν ή ακόμα και να προκαλέσουν τέτοιες αντιδράσεις στο σώμα.
Από ψυχαναλυτική σκοπιά, το σώμα πολλές φορές «μιλά» όταν το ψυχικό φορτίο δεν βρίσκει άλλον τρόπο να εκφραστεί. Ίσως οι ταχυκαρδίες αυτές να σχετίζονται με συναισθηματικές εντάσεις ή εσωτερικές συγκρούσεις που δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιηθεί.
Η διερεύνηση αυτών των σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από μια ψυχ...οθεραπευτική διαδικασία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε βαθύτερα τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη σωματική αντίδραση και να ανακουφιστείτε.
Εγκάρδια,
Παναγιώτης Μποκολής
Read more
Καταλαβαίνω πόσο τρομακτικές μπορεί να είναι οι ταχυκαρδίες, ειδικά όταν εμφανίζονται ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Εφόσον έχετε κάνει εξετάσεις όπως το triplex καρδιάς και δεν έχουν δείξει κάτι ανησυχητικό, είναι πολύ πιθανό ότι αυτές οι ταχυκαρδίες να σχετίζονται με το άγχος ή το ψυχολογικό στρες παρά με κάποια καρδιολογική πάθηση.
Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ή να εντείνει την αίσθηση ότι η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει πραγματική παθολογική αιτία. Το μυαλό μας έχει τη δύναμη να ενισχύει τα σωματικά συμπτώματα, ιδιαίτερα αν επικεντρωνόμαστε σε αυτά ή αν έχουμε την ανησυχία ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί. Με...ρικές φορές, όσο περισσότερο σκεφτόμαστε τον καρδιακό ρυθμό ή τον φόβο για την καρδιά μας, τόσο πιο έντονα τα αισθανόμαστε.
Επιπλέον, ο τρόπος ζωής και η φυσική κατάσταση μπορεί να παίξουν ρόλο. Έχοντας παραπάνω βάρος, το σώμα σας καταπονείται περισσότερο, και αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να βιώσετε ταχυκαρδίες, ειδικά αν υπάρχει κόπωση ή φυσική καταπόνηση. Αλλά αν οι εξετάσεις σας είναι καθαρές, είναι καλό να έχετε υπόψη ότι δεν υπάρχει οργανική αιτία πίσω από αυτά τα επεισόδια.
Είναι σημαντικό να μην αφήσετε τον φόβο ή τις ανησυχίες να εντείνουν την κατάσταση. Το άγχος μπορεί να εντείνει αυτά τα συμπτώματα και να δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο. Μπορείτε να εξετάσετε μεθόδους χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές ή διαλογισμό, που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος και να μειώσετε τις ταχυκαρδίες. Αν συνεχίζετε να βιώνετε ανησυχία για την υγεία σας, ίσως αξίζει να μιλήσετε με έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο, ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας.
Read more
Κλινική Ψυχολόγος
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.