Γειά σας. Η γυναίκα μου είναι 9 εβδομαδων εγκυος αλλά δεν έχει κάνει τεστ παπ εδώ και ένα έτος. Επίσης έχει έλλειψη πολύ μεγάλη στη βιταμινη D . Ο γιατρός μας είναι αρνητικός για τεστ παπ πριν περάσει το πρώτο τρίμηνο. Το ιδιο και για τη βιταμινη D. Στα άλλα τεστ παπ στο παρελθόν δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα να λάβει λίγη βιταμινη D και να κάνουμε τεστ παπ σε αυτή την περίοδο η πρέπει να περιμένουμε ?
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για λήψη βιταμίνης D η οποία μάλιστα συστήνεται στην κύηση. Όσο αφορά το τεστ Παπ εφόσον είχε πάντα καθαρά τεστ Παπ δεν θα ανησυχούσα να γίνει ακόμα κ στο 2ο τρίμηνο. Σας εύχομαι τα καλύτερα κ ελπίζω να βοήθησα έστω κ στο ελάχιστο.
Gynecologist - Obstetrician
|
Panormou
Αν μια γυναίκα έχει πάνω από χρόνο να κάνει τεστ παπ πρέπει να γίνεται αυτό στην αρχή της εγκυμοσύνης χωρίς πρόβλημα.Σε ότι αφορά τη βιταμίνη D, θα μπορούσε να λάβει πολυβιταμινουχα σκευάσματα που είναι για την εγκυμοσυνη και συνήθως έχουν και βιταμίνη D.
Gynecologist - Obstetrician
|
Kallithea
The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.
Ask anonymously Ask for free
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.
When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.