This question and its answers are only available in Greek

  • Diet and nutrition
  • Submitted on 17/07/2024

Ποιο σνακ είναι καλύτερο για απώλεια βάρους: βραστό αυγό ή γιαούρτι 0% λιπαρά;

Καλησπερα! Για απωλεια βαρους, ποιο σνακ-ενδιαμεσο γευμα θα ηταν καλυτερο; Ενα βραστο αυγο ή ενα γαιουρτι με 0% λιπαρα(παιρνω το faye total 0% των 170γρ) Σας ευχαριστω!

7 specialists answered

  • Οποιο σας χορταινει καλυτερα. Ειναι και τα δυο χαμηλων θερμιδων

    Μπουραζάνης Διονύσιος

    Dietitian - Nutritionist

    Nea Smirni

  • Τόσο το στραγγιστό γιαούρτι (όχι απαραίτητα με 0% λιπαρά), όσο και το αυγό, μόνα τους ή/και σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα, ενδεχομένως να αποτελούν εξαιρετικές επιλογές ως ενδιάμεσο γεύμα μέσα στη μέρα, σε ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους.

    Το «καλύτερο» έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, όπως:
    - τα τρόφιμα που υπάρχουν στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας,
    - η προτίμηση του ατόμου, που ακολουθεί το πρόγραμμα διατροφής,
    - πιθανά προβλήματα υγείας κ.ά.

    Εκτός από τις θερμίδες, καλό είναι να βλέπουμε και την ημερήσια κάλυψη των μακρο- και μικρο- θρεπτικών συστατικών, ανάλογα με τις διατροφικές α
    ... Read more

    Παπαδοπούλου Κυριακή

    Dietitian - Nutritionist

    Athens

  • Και αυτά που λες είναι οκ. Καλύτερα 2% για να έχει κ κάποια θρεπτική αξία ή 1 φρούτο με 10-20γρ ξηρών καρπών ωμών.

    Konstantinou Krini

    Dietitian - Nutritionist

    Voula

  • Υγιεινά σνακ είναι ένα φρούτο ή 1 μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι απαχο ή ένα αυγό βραστό

    Φιλιππόνη Βίντια

    Dietitian - Nutritionist

    Marousi

  • Καλησπέρα σας,

    Για απώλεια βάρους συστήνεται ένα υποθερμιδικό σχήμα διατροφής, που θα δημιουργήσει αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Επομένως δεν μπορούμε να δούμε μεμονωμένα τρόφιμα. Μπορούμε να δούμε συνδυασμούς και γεύματα και πάντα με στόχο το σύνολο. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή γιαούρτι με φρούτο και λίγους ξηρούς καρπούς ή αυγό με φρυγανιές και φρούτο, είναι δυο ισορροπημένα ενδιάμεσα σνακ.

    Papavasiliou Georgia

    Dietitian - Nutritionist

    Platia Mavili

  • Είναι και οι δύο επιλογές εξαιρετικές, πλούσιες σε πρωτεΐνες και μας προσφέρουν κορεσμό.
    Το αυγό έχει σίγουρα παραπάνω λιπαρά από ένα γιαούρτι 0% και λίγες παραπάνω θερμίδες (~20).
    Οι θερμιδικές διαφορές είναι πολύ μικρές, οπότε εστιάστε στην θρεπτική τους αξία και συμπεριλάβετε και τα δύο εναλλάξ στη διατροφή σας.

    Restemi Eygenia

    Dietitian - Nutritionist

    Evosmos

  • Καλησπέρα σας και τα 2 είναι πολύ καλές επιλογές. Θα προτιμούσα λιγάκι το αυγό.

    Κουβάτσος Φίλιππος

    Dietitian - Nutritionist

    Koropi

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image

Do you need to Chat with a health expert right away?

Get instant expert guidance for your medical concerns now!

Mobile Image
success envelop We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.