Καλησπερα! Το τελευταιο καιρο καταναλωνω σχεδον καθημερινα γιαουρτι. Αν τρωω το πρωι γιαουρτι 0% και το βραδυ 2%, ειναι κατι κακο; Ευχαριστω!
Καλησπέρα! Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή σου, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά. Ωστόσο, το ποσοστό λιπαρών του γιαουρτιού και η συνολική ποσότητα που καταναλώνεις καθημερινά είναι σημαντικά.
Γιαούρτι 0% vs. Γιαούρτι 2%
Γιαούρτι 0%:
Είναι χαμηλό σε λιπαρά και μπορεί να είναι πιο κατάλληλο αν προσπαθείς να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων ή λίπους.
Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη ανά 100g (λόγω έλλειψης λίπους) και είναι πιο ελαφρύ σε θερμίδες.
Γιαούρτι 2%:
Είναι πιο πλήρες σε γεύση και υφή, καθώς περιέχει λιπαρά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην καλύ...τερη απορρόφηση βιταμινών και να προσφέρουν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.
Παράλληλα, το λιπαρό γιαούρτι (σε μετρημένες ποσότητες) μπορεί να συμβάλει σε καλύτερη ισορροπία των θρεπτικών συστατικών στην διατροφή.
Δεν είναι κάτι κακό, αν...
Η ποσότητα είναι μέτρια:
Αν δεν υπερβαίνεις την ποσότητα του γιαουρτιού που καταναλώνεις και είσαι γενικά προσεκτική με τη διατροφή σου, η συνδυασμένη κατανάλωση γιαουρτιού 0% το πρωί και 2% το βράδυ μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική.
Αν η συνολική σου διατροφή είναι ισχυρή:
Σημασία έχει η ισορροπία στη διατροφή σου. Αν καταναλώνεις το γιαούρτι σε συνδυασμό με μια ποικιλία τροφίμων (λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες, υγιή λιπαρά) και δεν το χρησιμοποιείς για να καλύψεις όλη την ανάγκη σου για θερμίδες, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Συνοψίζοντας:
Αν καταναλώνεις καθημερινά γιαούρτι, καλό είναι να το εναλλάσσεις (π.χ. 0% το πρωί για λιγότερες θερμίδες και 2% το βράδυ για περισσότερη γεύση και ικανοποίηση).
Η ποικιλία και η μετρημένη κατανάλωση είναι το κλειδί για να επωφεληθείς από τα οφέλη του γιαουρτιού χωρίς να υπερβείς την πρόσληψη θερμίδων ή λιπαρών.
Δεν είναι κακό να καταναλώνεις καθημερινά γιαούρτι, αρκεί να το κάνεις με μέτρο και να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή! 😊
Read more
Το να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση γιαούρτι είναι πολύ καλή και υγιεινή διατροφική επιλογή. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά θα πρέπει να υπάρχουν σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε καθημερινή βάση.
Αν δεν έχετε κάποια πάθηση ή δεν σας προκαλεί κάποιο αρνητικό σύμπτωμα, είναι μια χαρά!
Το γιαούρτι γενικά είναι μια θρεπτική επιλογή. Περιέχει καλή πηγή πρωτεΐνης, προβιοτικά, βιταμίνες, είναι γενικά εύπεπτο και μια εύκολη επιλογή. Ανάμεσα στα δύο που αναφέρετε, το 2% έχει καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου λόγω της λιποπεριεκτικότητάς του. Το 2% επιπλέον έχει και καλύτερη γεύση που προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον ίδιο λόγο (λόγω της παρουσίας του λίπους). Αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος ή στόχος που θα οδηγήσει στη μία ή στην άλλη επιλογή θα σας πρότεινα να επιλέγετε αυτό που σας αρέσει. Ακόμη και σε έλεγχο θερμίδων να βρίσκεστε, η συγκεκριμένη επιλογή και μόνο στο ημερήσιο σύνολο δεν θα υπονομεύσει καμία πρ...οσπάθεια. Read more
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
Get instant expert guidance for your medical concerns now!
We’ll send you an email when a specialist responds.