This question and its answers are only available in Greek

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes.

  • Diet and nutrition
  • Submitted on 10/08/2024

Εφαγα σαλτσα ντοματας και μετα απο 3 ωρες τα κοπρανα μου βγηκαν κοκκινα. Σχετιζεται με το φαγητο η θα πρεπει να το διερευνησω; ειμαι 21 ετων. Ευχαριστω

5 specialists answered

  • Γεια σας κ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Ναι θα μπορούσε να ήταν από την σάλτσα. Εάν συνεχιστεί το κοιτάτε.

    Konstantinou Krini

    Dietitian - Nutritionist

    Voula

  • Ορισμένες από τις τροφές που μπορεί να προσδώσουν μια κόκκινη απόχρωση στα κόπρανα είναι ο χυμός/σάλτσα ή σούπα ντομάτας, τα παντζάρια, οι κόκκινες πιπεριές, το καρπούζι, τρόφιμα που περιέχουν χρωστικές (πρόσθετα τροφίμων), όταν καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα.

    Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε άπεπτες φυτικές ίνες, δηλαδή θρεπτικά συστατικά που δεν πέπτονται και δεν απορροφώνται. Έτσι, η φλούδα των φρούτων και των λαχανικών (όχι μόνο εκείνων με κόκκινο χρώμα) μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί στα κόπρανα.

    Οι ντομάτες παίρνουν το χρώμα τους από μια φυσική χρωστική, που ονομάζεται λυκοπένιο και ανήκει στα καροτενο
    ... Read more

    Παπαδοπούλου Κυριακή

    Dietitian - Nutritionist

    Athens

  • Είναι πιθανό το κόκκινο χρώμα στα κόπρανα σου να σχετίζεται με την κατανάλωση σάλτσας ντομάτας. Τα τρόφιμα με έντονο χρώμα, όπως οι ντομάτες, τα παντζάρια ή τα φρούτα με κόκκινο χρώμα, μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα των κοπράνων.
    Ωστόσο, αν συνεχιστεί το κόκκινο χρώμα στα κόπρανα χωρίς προφανή αιτία (δηλαδή αν δεν έχεις καταναλώσει άλλα τρόφιμα που θα μπορούσαν να το προκαλέσουν) ή αν παρατηρήσεις άλλα συμπτώματα όπως πόνο στην κοιλιά, αδυναμία ή ζάλη, θα ήταν καλό να επισκεφθείς έναν γιατρό για να αποκλειστούν άλλες αιτίες, όπως η αιμορραγία από το πεπτικό σύστημα.

    Λιναρδάκη Εύα

    Dietitian - Nutritionist

    Heraklion

  • Κάποιες τροφές όντως βγαίνουν και στις κενώσεις πχ όταν τρώτε παντζάρια. Εάν κάτι το έχετε παρατηρήσει μεμονωμένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν κάτι γίνεται συστηματικά και χωρίς λόγο το αίμα στα κόπρανα ή το κόκκινο χρώμα εάν κάτι είναι σε συνεχή μορφή καλό θα είναι να επισκεφθείτε και έναν γιατρό ώστε να σας εξετάσει μεμονωμένα και να δει και το προσωπικό σας ιατρικό ιστορικό.

    Φιλιππόνη Βίντια

    Dietitian - Nutritionist

    Marousi

  • Καλησπέρα, δε συνηθίζεται τα κόπρανα να χρωματιζονται από σάλτσα ντομάτας. Παρακολουθήσετε το κ αν δείτε αυτό να συνεχίζεται ή αν έχετε και άλλα συμπτώματα απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

    Κουβάτσος Φίλιππος

    Dietitian - Nutritionist

    Koropi

The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice

Ask our specialists

Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.

Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Question guidelines
  • Do

    • Provide details about your health concerns

    • Be short and to the point so specialists can give you a clear answer

  • Don’t

    • Refer to people by name

    • Request price for services

    • Post offensive or abusive content

How does it work?

Submit an anonymous question

We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists

How does it work?

Get updates for your question

If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question

How does it work?

Check the answers

Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image

Do you need to Chat with a health expert right away?

Get instant expert guidance for your medical concerns now!

Mobile Image
success envelop We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.